Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

Sam Sunderland: Επιχειρεί να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ – Πρέπει να οδηγά 17 ώρες την ημέρα!

Το ρεκόρ που θέλει να καταρρίψει κρατά από το μακρινό 2002
sam
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/9/2026

Ο δύο φορές νικητής Rally Dakar, Sam Sunderland, ξεκίνησε την προσπάθεια να καταρρίψει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα, πάνω στη σέλα μιας Triumph Tiger 1200 Rally Explorer.

Ο αθλητής της Red Bull θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ του ζεύγους Kevin και Julia Sanders από το 2002, αφού διέσχισαν 31.319 χιλιόμετρα σε 19 ημέρες, 8 ώρες και 25 λεπτά, πάνω στη σέλα μίας BMW 1200 GS. Αυτό σημαίνει πως ο Sunderland θα πρέπει να διανύει περίπου 1.600 χιλιόμετρα ανά ημέρα, κάτι που συνεπάγεται με 17 ώρες οδήγησης ανά ημέρα.

Η προσπάθεια αυτή ήταν προγραμματισμένη για την περσινή χρονιά, όμως ο Sunderland τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα στη σπονδυλική στήλη) και φυσικά ανέβαλε το εγχείρημα.

Sunderland

Η διαδρομή του Sunderland αποτελείται από έξι στάδια και η προσπάθειά του ξεκίνησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 από το Λονδίνο με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη, ακολουθούμενη από ένα τμήμα στη Νοτιοανατολική Ασία, από τη Bangkok έως την Kuala Lumpur. Στη συνέχεια, θα διασχίσει την Αυστραλία από το Perth έως το Sydney, θα διανύσει ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία και θα αντιμετωπίσει το μακρύτερο τμήμα του ταξιδιού, διασχίζοντας τη Βόρεια Αμερική από το Vancouver έως το Montreal. Το τελευταίο σκέλος θα τον οδηγήσει από την Καζαμπλάνκα πίσω στο Λονδίνο.

Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά απαιτητικό, τόσο για τον Βρετανό αναβάτη, όσο και για τη μοτοσυκλέτα του. Ο Sunderland θα διασχίσει 5 ηπείρους και θα αντιμετωπίσει μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, άγνωστους δρόμους, διαφορετικές ζώνες ώρας και φυσικά σωματική και πνευματική κούραση.

Sunderland

“Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία αυτής της πρόκλησης για μένα είναι σίγουρα τα μίλια που πρέπει να καλύψουμε. Θα οδηγώ 17 ώρες την ημέρα, ασταμάτητα, για πολλές ημέρες. Νιώθω ότι αυτή η συσσώρευση θα γίνει όλο και πιο έντονη και σίγουρα θα είναι δύσκολο”, λέει ο Sunderland.

Πρέπει να τονισθεί πως το χρονόμετρο σταματά όταν ο Sunderland και η Triumph Tiger θα βρίσκονται στο αεροπλάνο και θα διασχίζουν τους ωκεανούς. Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Βρετανός θα τα καταφέρει, καθώς το εγχείρημα είναι εξαιρετικά απαιτητικό, με τα πολλά χιλιόμετρα και τις αρκετές ημέρες να αυξάνουν τις πιθανότητες τα πράγματα να πάνε εκτός προγραμματισμού.