Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

Το Yamaha XSR900 που δεν λέει όχι στον πάγο - Το νέο project της Deus Ex Machina

Με χρώματα και γραφικά εμπνευσμένα από τα Yamaha YZ των '90s
Deus Ex Machina Yamaha XSR900
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/4/2026

Yamaha και Deus Ex Machina δημιουργούν μαζί project εδώ και πάνω από μία δεκαετία και στην τελευταία συνεργασία τους την τιμητική του είχε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο για διασκέδαση στον πάγο XSR900.

Τα χιόνια είναι ακόμη εδώ όμως δεν πρέπει να βάζουν φρένο στη διασκέδαση με δύο τροχούς ούτε λεπτό σύμφωνα με την Deus Ex Machina που διοργάνωσε φέτος το 3ο Deus Swank Rally On Ice, το δικό της ξεχωριστό event, στην πίστα της Ανδόρρας, την υψηλότερη μόνιμη πίστα στον κόσμο που βρίσκεται στα 2.400 μέτρα.

Στην φετινή συνάντηση Deus Swank Rally on Ice, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου και κυριάρχησε η διασκεδαστική οδήγηση στον πάγο με τις κατάλληλα τροποποιημένες μοτοσυκλέτες όσων συμμετείχαν, παρουσιάστηκε και το "χειμωνιάτικο" XSR900 που είχε δεχτεί την περιποίηση των ανθρώπων της Deus Ex Machina.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Η έμπνευση για τα χρώματα και τη δημιουργία των γραφικών προέρχεται από τα YZ125 και 250 της 10ετίας του '90 για αυτό και το κυρίαρχο χρώμα είναι το ροζ/φούξια. Οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα πλαϊνά πλαστικά την μεταλλική ποδιά/προστασία του κινητήρα και φυσικά στα ελαστικά με τα τακούνια, στα οποία έχουν προστεθεί και καμια 200αριά καρφιά στο καθένα για να υπάρχει πρόσφυση στον πάγο. 

Όλα τα περιττά που ενοχλούν και θα μπορούσαν να σπάσουν, όπως είναι τα φώτα, έχουν αφαιρεθεί, ενώ το στάνταρ τελικό έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Akrapovic που μπορείτε να βρείτε και στον επίσημο κατάλογο με αξεσουάρ της Yamaha.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Παρόντας στο event της Deus Ex Machina ήταν ο Pol Tarres που οδήγησε στον πάγο την XT600Z Tenere του αλλά και το νέο WR125R, το οποίο ήταν διαθέσιμο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού υπήρχαν τρία στην πίστα, όπως και ένα Wolverine RMAX 1000 για να προσφέρει... ομαδική διασκέδαση.

Δείτε στιγμιότυπα από το event στο βίντεο που ακολουθεί. 

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Ετικέτες