Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

MotoGP: Honda - Αναβαθμίζεται σε σύμβουλος της HRC o Alberto Puig - Και WSBK στις αρμοδιότητές του

Αλλαγή ρόλου μετά από σχεδόν μία δεκαετία στην πρώτη γραμμή ως Team Manager
Alberto Puig
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/5/2026

Ο Alberto Puig γυρίζει σελίδα στην πολυετή του σχέση με τη Honda Racing Corporation και το 2027 θα αναλάβει επίσημα ρόλο συμβούλου της HRC, αφήνοντας πίσω του τη θέση του Team Manager της εργοστασιακής ομάδας Honda στα MotoGP.

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία στο τιμόνι της εργοστασιακής ομάδας, ο 59χρονος Ισπανός θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό κομμάτι της αγωνιστικής δομής της Honda, αξιοποιώντας την εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στους αγώνες Grand Prix σε έναν νέο, πιο στρατηγικό ρόλο.

Ο Puig ανέλαβε Team Manager της Honda HRC το 2018 και κατά τη διάρκεια της θητείας του οδήγησε την ιαπωνική εταιρεία σε δύο ακόμα συνεχόμενα Triple Crowns το 2018 και το 2019 (η Honda είχε καταφέρει και το 2017 το επίτευγμα), κατακτώντας τίτλους σε αναβάτες, ομάδες και κατασκευαστές.

Alberto Puig

Στη νέα του θέση ως σύμβουλος HRC, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διοίκηση και το αγωνιστικό προσωπικό της Honda σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας στους δύο τροχούς. Παράλληλα, θα διατηρήσει ενεργό ρόλο στα προγράμματα εξέλιξης νέων αναβατών της HRC, ενώ θα ενισχύσει και τις προσπάθειες της Honda τόσο στα MotoGP όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Alberto Puig

Ο ίδιος ο Puig εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτή τη μετάβαση: "Πάτησα για πρώτη φορά στο paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1987 και από τότε υπήρξα αναβάτης, εργάστηκα με νέους αναβάτες, υπήρξα manager αναβατών και ομάδας, πάντα με τη Honda. Όλα αυτά τα χρόνια έζησα πολλές στιγμές, θετικές και αρνητικές, που μου έδωσαν πολύτιμη γνώση για το πώς να δουλεύεις με αναβάτες, ανθρώπους και διαφορετικές καταστάσεις."

Alberto Puig

"Ήταν μια ζωή στην πρώτη γραμμή και τώρα νιώθω πως οι δυνατότητές μου ταιριάζουν περισσότερο στο να βλέπω τη συνολική εικόνα. Ανυπομονώ να αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία στη νέα αυτή ευκαιρία, βοηθώντας τη Honda HRC, τους αναβάτες και τους ανθρώπους της να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και τις επιτυχίες που φέρνει ο κόσμος των αγώνων."

Alberto Puig