Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

Touring After the Apocalypse - Anime σειρά με πρωταγωνιστές ένα Serrow και δυο κοπέλες [VIDEO]

Μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το δυστοπικό οδοιπορικό στα συντρίμμια της Ιαπωνίας
Shūmatsu Touring
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/9/2025

Στο πλαίσιο του Aniplex Online Fest ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας του πολυαναμενόμενου anime "Touring After the Apocalypse" (Shūmatsu Touring), βασισμένου στο manga του Sakae Saitō. Η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 4 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία, ενώ θα είναι διαθέσιμη μέσω streaming από το Crunchyroll για το κοινό σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και αγγλόφωνες χώρες

Η σειρά "Shūmatsu Touring" θα κάνει το ντεμπούτο της σε ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα στις 4 Οκτωβρίου, και 6 Οκτωβρίου ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική avant-première, κινηματογραφική προβολή, με τα δύο πρώτα επεισόδια. Ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει και ένα trailer.

Το anime σκηνοθετεί ο Yoshinobu Tokumoto (Darwin's Game) στο στούντιο Nexus, με τον Kazuyuki Fudeyasu (That Time I Got Reincarnated as a Slime) να αναλαμβάνει το σενάριο. Ο Usaku Myouchin σχεδιάζει τους χαρακτήρες, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Kenichiro Suehiro (Re:ZERO).

Shūmatsu Touring


Η σειρά τοποθετεί σε έναν κόσμο που κατέρρευσε, δύο κορίτσια, την Youko (με τη φωνή της Konomi Inagaki) και την Airi (με τη φωνή της Miyu Tomita), ταξιδεύουν με την μοτοσυκλέτα τους, ένα Yamaha Serow μέσα στα ερείπια της Ιαπωνίας. Από της θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά της Hakone μέχρι το τεράστιο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Tokyo (Big Sight), οι δύο τους εξερευνούν τα πιο εμβληματικά σημεία της χώρας σε ένα μοναδικό συνδυασμό post-apocalyptic ατμόσφαιρας και… τουριστικής αναζήτησης.

Shūmatsu Touring

Το manga ξεκίνησε το 2020 στο περιοδικό Dengeki Maoh της Kadokawa, με τον 7ο και τελευταίο τόμο να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2024. Στα αγγλικά κυκλοφορεί από την Yen Press. Ο δημιουργός Sakae Saitō είναι επίσης γνωστός για έργα όπως το Katana Maidens: Toji no Miko και το spin-off του Super Cub, Super Cub Rei.

Super Cub Rei

Ένα ιδιαίτερο anime για όσους αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, τα ταξίδια και τον ρομαντισμό της εξερεύνησης ενός κόσμου που σιώπησε.

Sumatsu touring