Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

Ιταλία: Η Beta πουλάει μαθήματα Trial και στους εντουράδες

Γνωριμία με το trial από εκπαιδευτές της Beta, με κόστος μόλις 39 ευρώ
Try Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Η Beta δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες κάθε επιπέδου να δοκιμάσουν την οδήγηση trial μοτοσυκλετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα "Try Trial Special Edition", που συνδυάζει εκπαίδευση, εξοπλισμό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα

Το Try Trial Special Edition περιλαμβάνει ένα μάθημα διάρκειας 60 λεπτών με επίσημους εκπαιδευτές της Beta, σχεδιασμένο για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του trial μέσα από βασικές τεχνικές και ασκήσεις που βελτιώνουν τον έλεγχο και την ισορροπία πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες όπως η δυναμική ισορροπία, ο ακριβής έλεγχος και χειρισμός γκαζιέρας και συμπλέκτη, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι σωστές μεταφορές βάρους για την υπέρβαση εμποδίων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 39 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, το ωριαίο μάθημα με τους εκπαιδευτές, καθώς και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και ημερομηνίες στην Ιταλία με αφορμή μοτοσυκλετιστικά αγωνιστικά δρώμενα, στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου, στο Abetone (Pistoia), παράλληλα με αγώνα Hard Enduro, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία στους φίλους του enduro να γνωρίσουν τις τεχνικές του trial και στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου, στο Gaby (Aosta), κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Ιταλικού Πρωταθλήματος Trial, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις του αθλήματος.