Benelli TRK 552 - Μόνο για τις αγορές της Ασίας

Περισσότερα κυβικά και πληρέστερος εξοπλισμός
motomag Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Η Benelli όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της TRK 502, με τον διάδοχο TRK 552 να κάνει ήδη την εμφάνιση του στους dealer της Κίνας. Σημειώστε όμως πως όπως πληροφορηθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αντικατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΟ στις αγορές της Ασίας.

Στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο μοντέλο της Benelli, οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν αλλαγές σε ζωτικά μέρη του TRK 552. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τον κινητήρα ο οποίος πλέον αυξάνει τον κυβισμό του. Το νέο μοντέλο ανεβαίνει στα 550 κυβικά, με το TRK 552 να επωφελείται από τη μεγαλύτερη ροπή ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση θα φτάνει τους 48 ίππους ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των διπλωμάτων κατηγορίας Α2. Στις χώρες στις οποίες δεν ισχύουν οι αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον συσχετισμό ίππων - διπλωμάτων η απόδοση θα αγγίζει τους 61 ίππους.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αλλαγές όμως έχουμε και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Το νέο ψαλίδι είναι αλουμινένιο ενώ οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενες, επιπρόσθετα την πέδηση πλέον αναλαμβάνει η J.Juan (μέχρι πρότινος τα φρένα έγραφαν Benelli, χωρίς να γνωρίζουμε τον προμηθευτή). Όπως και στην περίπτωση του TRK 502, έτσι και στο TRK 552 η Benelli θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, τις TRK 552 και TRK 552X. H πρώτη έκδοση θα είναι με τροχούς 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου ενώ η δεύτερη θα έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών με ακτινωτές ζάντες.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502

Αναβάθμιση έχουμε και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του TRK 552, καθώς όλα τα φώτα θα είναι LED ενώ θα δούμε και μία TFT έτχρωμη οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το κινητό του για τηλεφωνία και μουσική -δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης. Επίσης το νέο Benelli TRK 552 θα εφοδιάζεται με θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα στον στάνταρ εξοπλισμό ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πήχη του εξοπλισμού. Αυτά πάντως, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα ισχύσουν μόνο στην Ασία.

Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502Benelli TRK 552 – Έρχεται ο διάδοχος του TRK 502
Ετικέτες

Ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη καυσίμων και τροφίμων ως το τέλος Ιουνίου

Η εξαγγελία της κυβέρνησης στοχεύει σε προστασία από φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Ως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή ανώτατου ορίου στα περιθώρια κέρδους των καυσίμων και των τροφίμων. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις λιανικές τιμές σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που έχουμε εισέλθει μετά το ξέσπασμα πολέμου στο Ιράν, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές μέσω του Περσικού Κόλπου, αλλά και στην παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και η διάρκειά της θα είναι, σε πρώτη φάση, ως την 30ή Ιουνίου 2026.

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί προβλημάτων εφοδιασμού της αγοράς, εξηγώντας πως ειδικά στην ενέργεια η επάρκεια στη χώρα μας δεν κινδυνεύει καθώς πάνω από 50% της παραγωγής της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά λίτρο στο χονδρεμπόριο και τα 12 λεπτά στα πρατήρια καυσίμων. Ειδικά για τα νησιά, οι εταιρείες εμπορίας μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον ειδικό κόστος διανομής μεταφοράς πάνω από το ανώτατο όριο των 5 λεπτών, το οποίο θα καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση.

Στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως τα τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο ποσοστό κέρδους ανά κωδικό από αυτό που είχε ο ίδιος κωδικός κατά μέσο όρο το 2025.

Τυχόν παραβάτες των ανακοινωθέντων πλαφόν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν ως τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την ποσότητα στην οποία σημειώθηκε η αθέμιτη κερδοφορία.

Η επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους δεν μπορεί από μόνο του ως μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς ειδικά στα καύσιμα αυτές ορίζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές, επιχειρεί ωστόσο να εξασφαλίσει πως εντός της χώρας η όποια χονδρική τιμή ισχύσει για την αγορά καυσίμων δεν θα επιβαρυνθεί με υπερβολικά κέρδη από πρατηριούχους και ανάλογη λογική ισχύει και στα μέτρα για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.