BMW Heritage στο BMW Motorrad Βαγιανέλης!

Μαζί με τα νέα πρώτα R18 B / Transcontinental στην Ελλάδα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/10/2021

Το BMW Motorrad  Βαγιανέλης στην Αθήνα, με μεγάλη παράδοση και Ιστορία, αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες ένα σημείο αναφοράς για το δίκτυο της BMW Motorrad στην Ελλάδα. Ακολουθώντας και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας τα διεθνή πρότυπα, o Τάσος Βαγιανέλης και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να προσφέρουν κάτι παραπάνω από ένα σημείο εξυπηρέτησης και πώλησης μοτοσυκλετών BMW. Προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία BMW στους υποψήφιους πελάτες και όχι μόνο, εκπροσωπώντας τα υψηλά στάνταρ της φίρμας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό το αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς η διαρκής αναζήτηση νέων τρόπων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η σταθερή επένδυση χρόνου και πόρου πάνω σε αυτό τον σκοπό, καθιστούν την BMW Motorrad Βαγιανέλης πρωτοπόρο στο χώρο.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία της, είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου μέσα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, που αποτελεί το πρώτο Heritage shop in shop στην Ελλάδα. Εκεί φιλοξενούνται τα μοντέλα της BMW που ανήκουν στην γκάμα των Heritage, όπως τα R18 και όλη η οικογένεια των R nineT, αλλά και προϊόντα για τον αναβάτη και την μοτοσυκλέτα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Η διακόσμηση και το στήσιμο του χώρου συμβαδίζει απόλυτα με την Heritage φιλοσοφία της BMW, και αυτός είναι και ο λόγος που η BMW Motorrad Hellas επέλεξε να κάνει εκεί μια μίνι παρουσίαση των πρώτων R18 B και R18 Transcontinental που ήρθαν στην Ελλάδα (στο ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη και αναλυτική παρουσίαση μαζί με τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις του R18 B First Edition).

Οι δύο μοτοσυκλέτες βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα του μεγαλύτερου boxer των 1.802cc που έχει φτιάξει ποτέ το εργοστάσιο, με σημαντικές αλλαγές όμως στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και φυσικά στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό τους. Την παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων έκανε ο Γιάννης Δουλγερίδης Διευθυντής Δικύκλων της BMW Group Hellas, δίνοντας το στίγμα και την φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή τους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Andreas Sieben, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas. Ο κ. Sieben είναι φανατικός μοτοσυκλετιστής, κάτοχος ενός BMW R nineT Scrambler, αλλά και λάτρης του customizing και του neoretro στιλ, όπως μας αποκάλυψε στην κουβέντα που είχαμε μαζί του.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει καταλληλότερος για να συνοδέψει τον Τάσο Βαγιανέλη στην δεύτερη αποκάλυψη και έκπληξη της εκδήλωσης. Αυτή ήταν ένα R18 First Edition Bobber Custom Built που φτιάχτηκε με την προσωπική φροντίδα και το μεράκι του Τάσου Βαγιανέλη και της ομάδας του. Κάθε στοιχείο πάνω του, από το χειροποίητο πίσω φτερό μέχρι την σέλα που έχει δική της ανάρτηση με σινεμπλόκ από R51 (!), είναι τοποθετημένο με γνώμονα όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την λειτουργικότητα με στόχο την απόλαυση στην οδήγηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαγιανέλης, το customizing είναι κάτι που αξίζει να επενδύσει κανείς πάνω του καθώς το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει μια ξεκάθαρη τάση μεγαλύτερης εμπλοκής των αναβατών με τις μοτοσυκλέτες τους, που αποτελεί και κατά την δική μας γνώμη, την πεμπτουσία του μοτοσυκλετισμού. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι η πρώτη custom R18 First Edition στην Ελλάδα και σύντομα θα ψάξει τον επόμενο ιδιοκτήτη της…

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.