BMW και TVS: Επέκταση συνεργασίας και στα ηλεκτρικά

Έρχονται νέα μοντέλα της BMW από την Ινδία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/12/2021

Η συνεργασία της BMW με την TVS για την δημιουργία και την κατασκευή στην Ινδία της σειράς των μονοκύλινδρων μοντέλων G 310 R, G310GS και Apache RR συμπλήρωσε εννέα χρόνια και έως τώρα έχει επιτύχει 100.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχημένη συνεργασία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει πλέον και την κατασκευή ηλεκτρικών δίκυκλων. Οι όροι για την κατασκευή των νέων μοντέλων παραμένουν ίδιοι, δηλαδή η BMW και η TVS θα σχεδιάζουν από κοινού την πλατφόρμα (κινητήρα, πλαίσιο κ.τ.λ.) και η TVS θα κατασκευάζει στην Ινδία τόσο τα δικά της μοντέλα, όσο και της BMW.

 Έως τώρα αυτή η συνεργασία αφορούσε μοντέλα έως τα 500cc, όμως φαίνεται με τη νέα συμφωνία και την προσθήκη των ηλεκτρικών, ίσως δούμε και μοντέλα με περισσότερα από 500 κυβικά. Προς το παρόν η BMW συνεργάζεται με την κινέζικη Loncin για την κατασκευή των scooter C400/C400GT και των κινητήρων της σειράς F750/F850/F900, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον και να αναλάβει η TVS πιο σημαντικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μπει στην παραγωγή το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται σε μια νέα κοινή πλατφόρμα μηχανικών μερών.

Kove 800X Rally Pro - Κιτ αυτοκόλλητων της Rubberdust

Σε Concept στάδιο, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμα οι μοτοσυκλέτες στη Γερμανία!
Rubberdust KOVE 800 X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Ο Nicolas Vontobel της γερμανικής Rubberdust έχει γίνει γνωστός για τα aftermarket custom κιτ αυτοκόλλητων που πωλεί κυρίως για τα μεγάλα On-Off μοντέλα μοτοσυκλέτας. Τώρα, σειρά έχει το Kove 800X Rally Pro, ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα εντυπωσιακά μοναδική.

Για την ώρα τα κιτ αυτοκόλλητων του Kove 800X Rally Pro είναι σε concept στάδιο, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν έχει φτάσει στη Γερμανία, ώστε να πάρει η Rubberdust τα ακριβή μέτρα για την τοποθέτηση των νέων γραφικών και χρωμάτων. Μόλις βρεθεί κατάλληλο… πειραματόζωο, τα κιτ θα βγουν σε πώληση και αποστολή σε παγκόσμια κλίμακα, στα 249 ευρώ.

Τα αυτοκόλλητα είναι παντός καιρού και ανθεκτικά στη UV ακτινοβολία, υδροαπωθητικά, ανθεκτικά και με έντονο κοντράστ χρωμάτων. Η τοποθέτηση γίνεται από τον πελάτη, με οδηγίες από το site της Rubberdust, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει πως η αφαίρεση των αυτοκόλλητων δεν αφήνει υπολείμματα.

Ετικέτες