Brexit από την FEMA κάνει η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF)

Η BMF θα διαθέτει τις 12.000 λίρες του ετήσιου παραβόλου της FEMA σε δικές της δράσεις εντός Ηνωμένου Βασιλείου
FEMA
Από το

motomag

9/8/2023

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), μετά από ψηφοφορία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA), ώστε να εστιάσει στα ζητήματα που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), εδώ και σαράντα χρόνια θεωρούσε πως το να βρίσκεται στην Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA) ήταν ο “σωστός δρόμος” καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου οι περισσότερες νομοθεσίες που αφορούσαν τους μοτοσυκλετιστές εντός Ε.Ε. ίσχυαν και για τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές. Μετά το Brexit όμως, η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει, και ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να θέλει να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της Ε.Ε. σε ορισμένα θέματα, η BMF θεωρεί ότι ο χρόνος και τα χρήματά της θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν σε δράσεις που αφορούν τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει άσκηση πίεσης απευθείας σε αυτούς που θεσπίζουν τις νομοθετικές διατάξεις. Επιπρόσθετα το ετήσιο παράβολο των 12.000 λίρων Αγγλίας που καλείται να καταβάλει η BMF στην FEMA είναι ακόμη ένας ανασταλτικός παράγοντας στο να συνεχίσει η BMF να αποτελεί μέλος της FEMA. Με τα συγκεκριμένα χρήματα του παραβόλου σύμφωνα με την Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών θα μπορέσουν να γίνουν στοχευμένες δράσεις για τους Βρετανούς μοττοσυκλετιστές.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για άμεσο διαζύγιο καθώς η BMF θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τη σημαία της FEMA μέχρι τη γενική συνέλευση του 2024 και οι εκπρόσωποι της BMF θα εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις εντός του οργανισμού της FEMA μέχρι τότε.

Ετικέτες

Damon Motorcycles: Έπεσε μαύρο στην ιστοσελίδα της – Πιθανότατα σημαίνει και το τέλος της

3.000 πελάτες της είναι στον αέρα, σε αντίθεση με τον ιστότοπο της Damon
damon
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Η ιστορία της Damon υπήρξε περίεργη από τότε που ιδρύθηκε το 2017 από τον Jay Giraud και τον Dom Kwong, αφού με το καλημέρα υπόσχονταν μία ηλεκτρική superbike με τελική άνω των 320 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 320 χλμ.

Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ και ούτε υπάρχει κάποιο νέο για επικειμένη κυκλοφορία της. Μάλιστα λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαμε και την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Dominic Kwong που εκτελούσε και χρέη CEO, όπως και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Dino Mariutti. Πιθανότατα είδαν το καράβι να βουλιάζει και θέλησαν να πηδήξουν.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για την Damon, ο Andrew DeFrancesco, χρηματοδότης της εταιρείας, της έχει κάνει αγωγή ζητώντας 3,2 εκατομμύρια δολάρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο συνιδρυτής της Jay Giraud.

damon

Μάλιστα από σήμερα δεν λειτουργεί και η ιστοσελίδα της καναδικής εταιρείας, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν μήνυμα πως ο ισότοπος δεν βρέθηκε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η εταιρεία μεταφέρει την ιστοσελίδα της, αλλά το πιο πιθανό είναι πως αυτό είναι το τέλος εποχής για τη Damon και η διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού της είναι απλώς προάγγελος μιας επίσημης ανακοίνωσης για το κλείσιμο της εταιρείας.

Βέβαια, οι πιο άτυχοι της υπόθεσης είναι οι περίπου 3.000 “πελάτες” της Damon είχαν δώσει χρήματα για να προπαραγγείλουν μοτοσυκλέτες, τις οποίες μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό να παραλάβουν.