Brexit από την FEMA κάνει η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF)

Η BMF θα διαθέτει τις 12.000 λίρες του ετήσιου παραβόλου της FEMA σε δικές της δράσεις εντός Ηνωμένου Βασιλείου
FEMA
Από το

motomag

9/8/2023

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), μετά από ψηφοφορία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA), ώστε να εστιάσει στα ζητήματα που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), εδώ και σαράντα χρόνια θεωρούσε πως το να βρίσκεται στην Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA) ήταν ο “σωστός δρόμος” καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου οι περισσότερες νομοθεσίες που αφορούσαν τους μοτοσυκλετιστές εντός Ε.Ε. ίσχυαν και για τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές. Μετά το Brexit όμως, η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει, και ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να θέλει να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της Ε.Ε. σε ορισμένα θέματα, η BMF θεωρεί ότι ο χρόνος και τα χρήματά της θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν σε δράσεις που αφορούν τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει άσκηση πίεσης απευθείας σε αυτούς που θεσπίζουν τις νομοθετικές διατάξεις. Επιπρόσθετα το ετήσιο παράβολο των 12.000 λίρων Αγγλίας που καλείται να καταβάλει η BMF στην FEMA είναι ακόμη ένας ανασταλτικός παράγοντας στο να συνεχίσει η BMF να αποτελεί μέλος της FEMA. Με τα συγκεκριμένα χρήματα του παραβόλου σύμφωνα με την Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών θα μπορέσουν να γίνουν στοχευμένες δράσεις για τους Βρετανούς μοττοσυκλετιστές.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για άμεσο διαζύγιο καθώς η BMF θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τη σημαία της FEMA μέχρι τη γενική συνέλευση του 2024 και οι εκπρόσωποι της BMF θα εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις εντός του οργανισμού της FEMA μέχρι τότε.

Ετικέτες

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.