Brexit από την FEMA κάνει η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF)

Η BMF θα διαθέτει τις 12.000 λίρες του ετήσιου παραβόλου της FEMA σε δικές της δράσεις εντός Ηνωμένου Βασιλείου
FEMA
Από το

motomag

9/8/2023

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), μετά από ψηφοφορία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA), ώστε να εστιάσει στα ζητήματα που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (BMF), εδώ και σαράντα χρόνια θεωρούσε πως το να βρίσκεται στην Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Μοτοσυκλέτας (FEMA) ήταν ο “σωστός δρόμος” καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου οι περισσότερες νομοθεσίες που αφορούσαν τους μοτοσυκλετιστές εντός Ε.Ε. ίσχυαν και για τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές. Μετά το Brexit όμως, η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει, και ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να θέλει να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της Ε.Ε. σε ορισμένα θέματα, η BMF θεωρεί ότι ο χρόνος και τα χρήματά της θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν σε δράσεις που αφορούν τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει άσκηση πίεσης απευθείας σε αυτούς που θεσπίζουν τις νομοθετικές διατάξεις. Επιπρόσθετα το ετήσιο παράβολο των 12.000 λίρων Αγγλίας που καλείται να καταβάλει η BMF στην FEMA είναι ακόμη ένας ανασταλτικός παράγοντας στο να συνεχίσει η BMF να αποτελεί μέλος της FEMA. Με τα συγκεκριμένα χρήματα του παραβόλου σύμφωνα με την Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών θα μπορέσουν να γίνουν στοχευμένες δράσεις για τους Βρετανούς μοττοσυκλετιστές.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για άμεσο διαζύγιο καθώς η BMF θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τη σημαία της FEMA μέχρι τη γενική συνέλευση του 2024 και οι εκπρόσωποι της BMF θα εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις εντός του οργανισμού της FEMA μέχρι τότε.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.