Continental – Έρχονται πέντε νέες διαστάσεις για το ContiRoad μέσα στο 2024

Από το δεύτερο τρίμηνο του έτους και έπειτα, το sport touring ελαστικό θα είναι διαθέσιμο και για μοτοσυκλέτες από 125 έως και 300 κυβικά
motomagContinental – Έρχονται πέντε νέες διαστάσεις για το ContiRoad μέσα στο 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/3/2024

Η Continental ανακοίνωσε την επέκταση προς τα κάτω των διαστάσεων του sport touring ελαστικού της, ContiRoad, στοχεύοντας τις μικρότερες κατηγορίες κυβισμού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη άνθηση, με τις νέες διαστάσεις να αναμένονται σταδιακά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στην διαρκή οικονομική ύφεση, αλλά και την εξίσωση σε πολλές χώρες των διπλωμάτων αυτοκινήτων με αυτό της Α1 κατηγορίας για μοτοσυκλέτες, έχουν δώσει ώθηση στις πωλήσεις μικρού κυβισμού μοτοσυκλετών. Το χαμηλό βάρος, η ευκολία και οικονομία χρήσης, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τους οποίους η συγκεκριμένη κατηγορία έχει γνωρίσει σημαντική άνθηση, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε Βόρεια και Νότια Αμερική. Το ίδιο συμβαίνει και στην σημαντικότερη από θέμα αριθμών αγορά, αυτή της Ασίας. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η κατηγορία 250-499 κυβικά έχει εκτοξευτεί στην Γερμανία από το 4,7 στο 14%.

Τα sport touring ελαστικά δεν αφορούν μόνο τα μεγάλα πολυκύλινδρα και βαριά μοντέλα, τα οποία έχουν φτιαχτεί για να καταπίνουν ακούραστα τα χιλιόμετρα της εθνικής, αλλά ένα ευρύ φάσμα αναβατών και μοτοσυκλετών. Καλούνται, επομένως, να καλύψουν μία ποικιλία διαφορετικών αναγκών, από οδήγηση εντός πόλης μέχρι την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Continental – Έρχονται πέντε νέες διαστάσεις για το ContiRoad μέσα στο 2024

Σύμφωνα με την Continental, το ContiRoad διατηρεί και στις μικρότερες διαστάσεις τον ισορροπημένο του χαρακτήρα μεταξύ σε σπορ και καθημερινή οδήγηση. Ταυτόχρονα, το μίγμα της γόμας του επιτρέπει την χρήση του σε όλες τις καιρικές συνθήκες, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια ακόμα και στην βροχή. Οι μηχανολόγοι της Continental κρατούν αναλλοίωτη την χάραξη, η οποία έρχεται από τα μεγαλύτερων διαστάσεων ContiRoad, ενώ η προσθήκη περισσότερου υλικού στο κέντρο του ελαστικού επιμηκύνει την διάρκεια ζωής του.

Όλες οι νέες διαστάσεις χωρίζονται σε δύο διαφορετικές για το μπροστινό ελαστικό και τρεις για το πίσω και αφορούν τροχούς 17 ιντσών. Ειδικότερα, για μπροστά έχουμε τις διαστάσεις 100/80-17 και 110/70-17, ενώ για πίσω διακρίνονται στις 130/70-17, 140/70-17 και 150/60-17.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.