David Alonso: Θεαματική πτώση κυνηγώντας με μοτοσυκλέτα ένα αεροπλάνο

Διοργάνωση της Red Bull στην Κολομβία με τον David Alonso και μια CFMOTO 675SR-R δεν εξελίχθηκε ακριβώς ως είχε προβλεφθεί
david alonso
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Ο πρωταθλητής Moto3 του 2024, David Alonso, είναι πλέον ένας αναγνωρίσιμος ήρωας στην πατρίδα του, Κολομβία, και η χορηγία της Red Bull που τον συνοδεύει περιλαμβάνει και κάποιες εμφανίσεις σε διοργανώσεις της.

Σε μια τέτοια εκδήλωση της Red Bull στην Κολομβία ο αναβάτης της CFMOTO Aspar Team (στη Moto2 πλέον) καβαλούσε ένα στοκ CFMOTO 675SR-R σε μια άτυπη κόντρα με ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος.

david alonso red bull

Στο επίσημο βίντεο της Red Bull με το εγχείρημα – που μπορείτε να δείτε στο Instagram – όλα δείχνουν άψογα και μάλιστα ο Alonso καταφέρνει να κερδίσει το αεροπλάνο στην επιτάχυνση με την τρικύλινδρη CFMOTO των 91 ίππων, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει μόλις κλείσει η κάμερα.

Αυτό που δεν είδαμε στο βίντεο της διοργάνωσης ήταν η συνέχεια, όπου ο Alonso έφτασε στο τέλος της ασφαλτοστρωμένης ευθείας χωρίς να καταφέρει να φρενάρει εγκαίρως, με ατυχέστατο αποτέλεσμα για τη μοτοσυκλέτα που οπωσδήποτε δεν φτιάχτηκε για αυτοσχέδια άλματα στα χωράφια.

Το καλό για μας πάντως είναι πως κάποιος κατέγραψε και τη συνέχεια της προσπάθειας σε βίντεο.

Ευτυχώς ο αναβάτης βγήκε εντελώς αλώβητος από το συμβάν και θα είναι σε άριστη κατάσταση στην πίστα της Jerez στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2026 για το πρώτο επίσημο τεστ της Moto2 ενόψει της νέας σεζόν του πρωταθλήματος.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.