ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «YAMAHA JUNIOR ACADEMY»

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/5/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Η πρώτη Ακαδημία ασφαλούς οδήγησης για παιδιά και νέους
«YAMAHA JUNIOR ACADEMY»
πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνιά της,
και προσκαλεί όλους όσους θέλουν να δουν από κοντά το έργο της
και να γνωρίσουν τους συντελεστές της.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την
Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 13.00
στις εγκαταστάσεις του Riding School στο Καπανδρίτι,
32ο  χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Με την πλήρη υποστήριξη και αποκλειστική
χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. - ΥΑΜΑΗΑ,
λειτουργεί από το RIDING SCHOOL η πρώτη Ακαδημία
ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας για παιδιά από 5 ετών και νέους,
που θέλουν να βάλουν ισχυρά θεμέλια για την ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας.

 

Την ημέρα των εγκαινίων οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία

εκτός από επιδείξεις δεξιοτεχνίας από τους μικρούς αναβάτες,

να παρακολουθήσουν ζωντανά τον 7ο αγώνα MOTO-GP της Catalunya.

Η ισπανική πίστα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Yamaha Junior Academy,
καθώς η πίστα εκμάθησης της σχολής αποτελεί
–σε μικρότερη κλίμακα-  πιστή αποτύπωση της Catalunya! 
 

 

  • Ώρα Προσέλευσης: 13.00
  • Εγκαίνια - Έναρξη παρουσίασης Ακαδημίας/επιδείξεων : 13.30
  • Έναρξη προβολής αγώνα MOTO-GP : 15.00 με σνακ και αναψυκτικά  

 

 

 

 

Οδηγίες πρόσβασης στοRIDING SCHOOL (πρώην Autofestival)

32o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Καπανδρίτι (ρεύμα προς Αθήνα).

Οδηγίες προσέλευσης: Ακολουθείτε πινακίδες για Καπανδρίτι.

Φθάνοντας στα φανάρια του Καπανδριτίου, συνεχίζετε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού (η Εθνική οδός στο αριστερό σας χέρι) με κατεύθυνση προς Λαμία, για 1,5 χλμ. Κοιτώντας στην απέναντι πλευρά της Εθνικής (κάθοδο), βλέπετε την μεγάλη αψίδα με την επιγραφή "Riding School".

Συνεχίζοντας την πορεία σας, μετά από 400 μέτρα συναντάτε αριστερά σήραγγα, που περνά κάτω από την Εθνική οδό, την ακολουθείτε και φθάνετε στις εγκαταστάσεις της σχολής.

 

Λίγα λόγια για την Ακαδημία «ΥΑΜΑΗΑ JUNIOR ACADEMY»

 

Με την πλήρη υποστήριξη και αποκλειστική χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. - ΥΑΜΑΗΑ, λειτουργεί από το RIDING SCHOOL η πρώτη Ακαδημία ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας για παιδιά από 5 ετών και νέους «Yamaha Junior Academy» που θέλουν να βάλουν ισχυρά θεμέλια στη γνώση και την ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας.  

 

Με τη χορηγία αυτή η εταιρεία έχει απώτερο στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας νέας φιλοσοφίας γύρω από τα θέματα μοτοσυκλετιστικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Ακαδημίας, από το πρώτο κιόλας μάθημα, οδηγούν τις μικρές μοτοσυκλέτες της Yamaha στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της και ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτών, αναπτύσσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να απολαμβάνουν την οδήγηση ως μία ασφαλή και ευχάριστη δραστηριότητα.

 

Η Ακαδημία έχει ως κύριο έργο τη δομημένη εκπαίδευση αναβατών που μαθαίνουν από μικρή ηλικία όλους τους κανόνες και τα μυστικά της οδήγησης. Έτσι, σε όποιο βαθμό κι αν αναπτύξουν αργότερα την ενασχόλησή τους με τη μοτοσυκλέτα, απλή μετακίνηση ή και αθλητική εμπλοκή, θα έχουν όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια ασφαλή και ευχάριστη δραστηριότητα.

 

Η Ακαδημία προσφέρει τις εξής παροχές :

  • Καθοδήγηση των παιδιών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές με τη μορφή "ιδιαίτερου", εξατομικευμένου μαθήματος, σε ειδικά διαμορφωμένη εσωτερική διαδρομή, προσαρμοσμένη για κάθε ηλικία.  
  • Μοτοσυκλέτες ΥΑΜΑΗΑ όλων των τύπων για τα διαφορετικά στάδια εκμάθησης.
  • Πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας (μπουφάν, κράνη) για τα παιδιά, χωρίς να δημιουργεί την ανάγκη αγοράς αξεσουάρ από τους γονείς από το πρώτα στάδια.  
  • Κλειστές κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των γονέων την ώρα του μαθήματος και αποδυτήρια για τα παιδιά.    

 

 

Υπεύθυνος Προγράμματος:
κος. Θανάσης Χούντρας – Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

 

Πληροφορίες για την YAMAHA JUNIOR ACADEMY:

κος. Στέργιος Νένες – Εκπαιδευτής

τηλ. 22950 26378 και 6941 696269  

 

Η Harley-Davidson επαναπατρίζει την παραγωγή της στις ΗΠΑ υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ

Τα μοντέλα με τον Revolution Max κινητήρα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη και αυτό θα αλλάξει από του χρόνου
revolution max
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 πως η πλατφόρμα των Revolution Max μοντέλων – Pan America, Sportster S και Nightster – που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο “Back to the Bricks” που τρέχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Artie Starrs, και βάσει αυτής τα τρία παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια της Harley-Davidson σε Pennsylvania και Wisconsin.

Η μετάβαση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες από τα αμερικανικά εργοστάσια να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά το 2028.

Η ανακοίνωση της Harley-Davidson εστιάζει ιδιαίτερα στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ στην εμπορική πολιτική και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “νέες ευκαιρίες για εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια βιομηχανία”, ενώ δεν απουσιάζουν οι προβλεπόμενες αναφορές στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και των εργατικών σωματείων στις ΗΠΑ.

Ο Bill Davidson, Αντιπρόεδρος, Ειδικός Σύμβουλος και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η οικογένειά μου εργάζεται σε αυτήν την εταιρεία επί γενεές και έχω δει από πρώτο χέρι την περηφάνεια, την ικανότητα και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να δημιουργηθούν οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson στην Αμερική. Ο πατέρας μου Willie, η αδελφή μου Karen και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν στη Harley-Davidson. Φέρνοντας αυτή τη δουλειά πίσω στο σπίτι μας είναι ένα σημαντικό βήμα, μια επένδυση στην αμερικανική κατασκευή και στις αξίες που έκαναν τη Harley-Davidson μια από τις θρυλικότερες μάρκες στον κόσμο."

H Harley-Davidson είχε βρεθεί στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ, μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες που διέθεταν εργοστάσια εκτός της χώρας, όπως λ.χ. η Ford, με γραμμές παραγωγής στο Μεξικό. Ο στόχος της επιστροφής της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ακούγεται όμορφα και πολύ πατριωτικά στα λόγια, μα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε μια χώρα με ισχυρό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, καθώς κάνει την παραγωγή πολύ ακριβή για να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές επίπεδο.

Έτσι ένα καυτό ερώτημα αναδύεται αυτομάτως: αν η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη είχε γίνει για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλότερα κόστη παραγωγής της χώρας, ο επαναπατρισμός στις ΗΠΑ πόσο μπορεί να επιβαρύνει τις τιμές των μοτοσυκλετών που θα βγαίνουν σε δύο χρόνια από Pennsylvania και Wisconsin; Και τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές που έχει βάλει ως στόχο η Harley-Davidson, όπως οι ασιατικές που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς; Ο χρόνος θα δείξει.