Διαγωνισμός Honda με έπαθλο Africa Twin – Δελτίο τύπου

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/10/2016

Honda Roadtrips 2ο μέρος
… μετά το Nordkapp τώρα διαγωνισμός με έπαθλο μία μοναδική
Africa Twin Nordkapp Edition

H πλατφόρμα Honda Roadtrips που ξεκίνησε αρχικά να λειτουργεί δίνοντας συμβουλές στους φίλους της μοτοσυκλέτας προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους, στη συνέχεια ακολούθησε 3 φίλους να οδηγούν 3 Africa Twin μέχρι το Nordkapp, τώρα βρίσκεται στο 2o μέρος των ενεργειών της προσκαλώντας τους φίλους της μοτοσυκλέτας να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό με έπαθλο μία συλλεκτική και μοναδική Africa Twin Nordkapp Edition. Ο διαγωνισμός ήδη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα http://hondaroadtrips.gr με ισχύ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ενώ το όνομα  του μεγάλου τυχερού που θα κερδίσει τη μοναδική Honda Africa Twin Nordkapp Edition θα ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2016.

H Africa Twin Nordkapp Edition σχεδιάστηκε ειδικά από την Honda Motorcycles Greece για τους λάτρεις της περιπέτειας. Αποτελεί μία συλλεκτική έκδοση εμπνευσμένη από το ταξίδι του Hondaroatrips μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι της Ευρώπης και θα βρεθεί στην ιδιοκτησία ενός μοναδικού τυχερού αναβάτη. Ο σχεδιασμός της βασίστηκε στην CRF1000L Africa Twin ABS με την προσθήκη custom σχεδιαστικών γραμμών και επιπλέον τριπλέτα βαλιτσών, κεντρικό stand, κάγκελα προστασίας, προβολείς, όλα γνήσια αξεσουάρ της Honda. Εφοδιασμένη με τον δυνατό κινητήρα των 1000κ.εκ. με τους δύο κυλίνδρους σε σειρά, και την ίδια 4-βάλβιδη κεφαλή Unicam που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα CR, αποδίδει άφθονη ροπή και συγκλονιστική επιτάχυνση, που θα σου προκαλέσει μοναδικές οδηγικές απολαύσεις.

Ταυτόχρονα οι φίλοι της μοτοσυκλέτας μπορούν να δουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=aj0-_Rcprp4 το trailer της ταινίας που προέκυψε από το υλικό που συγκεντρώθηκε από το ταξίδι των 3 φίλων που διέσχισαν μέσα σε 22 ημέρες 17 χώρες και διάνυσαν 11,000χλμ. Η ταινία θα προβληθεί μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νικητή μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων πριν αναρτηθεί στο YouTube κανάλι της Honda Moto Greece.

Η Ιταλία νομοθέτησε μπαριέρες ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές!

Από το 2019 είχε δρομολογηθεί το θέμα, στις 19 Οκτωβρίου 2026 δημοσιεύτηκε ως νόμος του κράτους
bariera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/10/2026

Το πρώτο νομοσχέδιο που προέβλεπε στην Ιταλία τη χρήση μπαριερών ασφαλείας που να καλύπτουν και τις βάσεις τους ώστε να μην είναι απειλητικές για αναβάτες δικύκλων ψηφίστηκε την 1η Απριλίου 2019 και για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια παρέμενε εκκρεμές.

Τότε ήταν η κυβέρνηση του Giuseppe Conte που είχε νομοθετήσει σχετικώς, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία έμεινε ημιτελής καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων μπαριέρων δεν καθορίστηκαν. Αυτό έγινε μια πενταετία μετά με υπουργική απόφαση στις 21 Ιουνίου 2024, η οποία εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Giorgia Meloni.

Και πάλι όμως η εφαρμογή δεν προχώρησε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που περισσότερο λειτούργησαν ως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Τώρα η ίδια κυβέρνηση ψήφισε νέο νόμο με τον οποίο οι barriere di sicurezza stradale per i motociclisti (DSM), δηλαδή οι μπαριέρες που είναι ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο του 2027.

Αυτές χρησιμοποιούν μια έξτρα επιφάνεια που τοποθετείται κάτω από τις οριζόντιες μπαριέρες καλύπτοντας τις κάθετες μεταλλικές τους βάσεις που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των δικυκλιστών.

Μάλιστα ο νέος ιταλικός νόμος δεν μιλά μόνο για την εφαρμογή σε νέες μπαριέρες, αλλά και στην προσθήκη επεκτάσεων στις ήδη υπάρχουσες στο οδικό δίκτυο της Ιταλίας.

Το τεχνικό κριτήριο προβλέπει την ανάπτυξή τους σε δρόμους που το όριο ταχύτητας είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 70 χιλιομέτρων ανά ώρα – στον αρχικό νόμο του Conte η πρόβλεψη ήταν για δρόμους με ακτίνα καμπυλότητας μικρότερη των 250 μέτρων.

Δίχως άλλο πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για τους μοτοσυκλετιστές, αν και ήδη στην Ιταλία αρκετές φωνές αναρωτώνται αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα ή αν πρόκειται απλώς για μια εύηχη προεκλογική εξαγγελία.

Παράλληλα όμως είναι και ένα λαμπρό παράδειγμα που καλό θα ήταν να βρει μιμητές και σε άλλες χώρες. Ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό σε πρώτη φάση να ενισχυθούν όλες οι υπάρχουσες μπαριέρες, η εκκίνηση της διαδικασίας ωθεί σε μια νέα κατεύθυνση, πιο ορθολογική και ασφαλή για τους αναβάτες δικύκλων, κατ’ αρχήν κατασκευάζοντας από δω και πέρα πάντα με γνώμονα τον νέο νόμο και τις προδιαγραφές του.