Διαγωνισμός Honda με έπαθλο Africa Twin – Δελτίο τύπου

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/10/2016

Honda Roadtrips 2ο μέρος
… μετά το Nordkapp τώρα διαγωνισμός με έπαθλο μία μοναδική
Africa Twin Nordkapp Edition

H πλατφόρμα Honda Roadtrips που ξεκίνησε αρχικά να λειτουργεί δίνοντας συμβουλές στους φίλους της μοτοσυκλέτας προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους, στη συνέχεια ακολούθησε 3 φίλους να οδηγούν 3 Africa Twin μέχρι το Nordkapp, τώρα βρίσκεται στο 2o μέρος των ενεργειών της προσκαλώντας τους φίλους της μοτοσυκλέτας να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό με έπαθλο μία συλλεκτική και μοναδική Africa Twin Nordkapp Edition. Ο διαγωνισμός ήδη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα http://hondaroadtrips.gr με ισχύ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ενώ το όνομα  του μεγάλου τυχερού που θα κερδίσει τη μοναδική Honda Africa Twin Nordkapp Edition θα ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2016.

H Africa Twin Nordkapp Edition σχεδιάστηκε ειδικά από την Honda Motorcycles Greece για τους λάτρεις της περιπέτειας. Αποτελεί μία συλλεκτική έκδοση εμπνευσμένη από το ταξίδι του Hondaroatrips μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι της Ευρώπης και θα βρεθεί στην ιδιοκτησία ενός μοναδικού τυχερού αναβάτη. Ο σχεδιασμός της βασίστηκε στην CRF1000L Africa Twin ABS με την προσθήκη custom σχεδιαστικών γραμμών και επιπλέον τριπλέτα βαλιτσών, κεντρικό stand, κάγκελα προστασίας, προβολείς, όλα γνήσια αξεσουάρ της Honda. Εφοδιασμένη με τον δυνατό κινητήρα των 1000κ.εκ. με τους δύο κυλίνδρους σε σειρά, και την ίδια 4-βάλβιδη κεφαλή Unicam που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα CR, αποδίδει άφθονη ροπή και συγκλονιστική επιτάχυνση, που θα σου προκαλέσει μοναδικές οδηγικές απολαύσεις.

Ταυτόχρονα οι φίλοι της μοτοσυκλέτας μπορούν να δουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=aj0-_Rcprp4 το trailer της ταινίας που προέκυψε από το υλικό που συγκεντρώθηκε από το ταξίδι των 3 φίλων που διέσχισαν μέσα σε 22 ημέρες 17 χώρες και διάνυσαν 11,000χλμ. Η ταινία θα προβληθεί μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νικητή μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων πριν αναρτηθεί στο YouTube κανάλι της Honda Moto Greece.

Royal Enfield Busted Knuckle Build Off - Οι φιναλίστ του διαγωνισμού custom με Shotgun 650

Έξι custom δημιουργίες προκρίνονται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, στο Bike Shed Moto Show στο Λονδίνο
Busted-Knuckle-Build-Off-Europe
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/4/2026

Η Royal Enfield αποκαλύπτει τις μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 600 συμμετοχές, με βάση τη Shotgun 650.

Η Royal Enfield ανακοίνωσε τους έξι φιναλίστ για τη δεύτερη εκδοχή του διαγωνισμού Busted Knuckle Build Off (BKBO), που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την τεχνική αρτιότητα των συνεργαζόμενων dealers της από την Ευρώπη.

Οι φιναλίστ προέκυψαν μεταξύ 600 και άνω συμμετοχών και πλέον ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις τελικές τους κατασκευές στο Bike Shed Moto Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 22 έως 24 Μαΐου.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Η διαδικασία των κατασκευών διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες, με τη Royal Enfield να ενισχύει τους συμμετέχοντες με κεφάλαιο ύψους 5.000 λιρών για την υλοποίηση των custom μοτοσυκλετών τους. Όλες οι συμμετοχές βασίζονται στη Royal Enfield Shotgun 650, ένα μοντέλο που θεωρείται από τα πιο “δεκτικά” σε μετατροπές στη γκάμα της εταιρείας.

Λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης, θα δημοσιευτεί online μια πρώτη παρουσίαση των έξι κατασκευών, συνοδευόμενη από ξεχωριστά video, σαν μίνι ντοκιμαντέρ για κάθε μια από τις 6 φιναλίστ μοτοσυκλέτες, τα οποία θα προβληθούν και μέσω των social media της εταιρείας.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Ο νικητής θα αναδειχθεί την Κυριακή 24 Μαΐου, μέσα από συνδυασμό ψήφων κοινού, της εταιρείας και επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τον χώρο του customizing. Το έπαθλο περιλαμβάνει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην εκδήλωση Motoverse, στη Goa της Ινδίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Οι έξι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι οι εξής: Vintage Garage Motors (Τσεχία), Motorrad Bläsing (Γερμανία), KS Motorcycles (Γαλλία), Royal Enfield Riviera (Ιταλία), Unik Edition (Πορτογαλία) και Krazy Horse (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Adrian Sellers, επικεφαλής Custom & Motorsport της Royal Enfield, δήλωσε: "Είναι λογικό ο τελικός της δεύτερης ευρωπαϊκής έκδοσης του BKBO να φιλοξενηθεί στο Bike Shed Show, μια διοργάνωση που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, τη δεξιοτεχνία και την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα. Ανυπομονούμε να δούμε τις καλύτερες δουλειές από το δίκτυο συνεργατών μας να πρωταγωνιστούν στην έκθεση, παρουσιάζοντας τη μοναδική φαντασία και τις δυνατότητες κάθε ομάδας, μέσα από τη δική της προσέγγιση πάνω στη Shotgun 650."

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe