Διαγωνισμός Honda με έπαθλο Africa Twin – Δελτίο τύπου

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/10/2016

Honda Roadtrips 2ο μέρος
… μετά το Nordkapp τώρα διαγωνισμός με έπαθλο μία μοναδική
Africa Twin Nordkapp Edition

H πλατφόρμα Honda Roadtrips που ξεκίνησε αρχικά να λειτουργεί δίνοντας συμβουλές στους φίλους της μοτοσυκλέτας προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους, στη συνέχεια ακολούθησε 3 φίλους να οδηγούν 3 Africa Twin μέχρι το Nordkapp, τώρα βρίσκεται στο 2o μέρος των ενεργειών της προσκαλώντας τους φίλους της μοτοσυκλέτας να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό με έπαθλο μία συλλεκτική και μοναδική Africa Twin Nordkapp Edition. Ο διαγωνισμός ήδη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα http://hondaroadtrips.gr με ισχύ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ενώ το όνομα  του μεγάλου τυχερού που θα κερδίσει τη μοναδική Honda Africa Twin Nordkapp Edition θα ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2016.

H Africa Twin Nordkapp Edition σχεδιάστηκε ειδικά από την Honda Motorcycles Greece για τους λάτρεις της περιπέτειας. Αποτελεί μία συλλεκτική έκδοση εμπνευσμένη από το ταξίδι του Hondaroatrips μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι της Ευρώπης και θα βρεθεί στην ιδιοκτησία ενός μοναδικού τυχερού αναβάτη. Ο σχεδιασμός της βασίστηκε στην CRF1000L Africa Twin ABS με την προσθήκη custom σχεδιαστικών γραμμών και επιπλέον τριπλέτα βαλιτσών, κεντρικό stand, κάγκελα προστασίας, προβολείς, όλα γνήσια αξεσουάρ της Honda. Εφοδιασμένη με τον δυνατό κινητήρα των 1000κ.εκ. με τους δύο κυλίνδρους σε σειρά, και την ίδια 4-βάλβιδη κεφαλή Unicam που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα CR, αποδίδει άφθονη ροπή και συγκλονιστική επιτάχυνση, που θα σου προκαλέσει μοναδικές οδηγικές απολαύσεις.

Ταυτόχρονα οι φίλοι της μοτοσυκλέτας μπορούν να δουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=aj0-_Rcprp4 το trailer της ταινίας που προέκυψε από το υλικό που συγκεντρώθηκε από το ταξίδι των 3 φίλων που διέσχισαν μέσα σε 22 ημέρες 17 χώρες και διάνυσαν 11,000χλμ. Η ταινία θα προβληθεί μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νικητή μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων πριν αναρτηθεί στο YouTube κανάλι της Honda Moto Greece.

Quin: Η κάψουλα που σώζει ζωές ανιχνεύοντας πτώσεις - Μπαίνει στο κράνος και ειδοποιεί για ατύχημα

Λειτουργεί χωρίς συνδρομή και στέλνει δεκάδες δεδομένα - Ξεκίνησε η εμπορική της εφαρμογή
Quin Pod emergency Call device for helmet 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2026

Η μικρή σε μέγεθος κάψουλα της Quin έχει την τεχνολογία που χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος και η εμπορική της εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει.

Τεχνολογίες όπως αυτή της Quin αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο στο μέλλον προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα που ακολουθεί αφού έχει γίνει ένα τροχαίο ατύχημα και ο αναβάτης δεν είναι σε θέση να ειδοποιήσει ο ίδιο τις αρχές. Πολύ χρήσιμο για όλα τα δίκυκλα που δεν έχουν ενσωματωμένο eCall και πιο χρηστικό αφού το σύστημα μεταφέρεται μαζί με το κράνος του αναβάτη και δεν μένει στη μοτοσυκλέτα.

Το Quin pod όπως ονομάζεται η μικρή κάψουλα μπορεί να ειδοποιεί τις υπηρεσίες και επαφές έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει ατύχημα -έως και τρεις επαφές στη δωρεάν λειτουργία της-, ενώ μπορεί να μοιραστεί με αυτές δεδομένα από την πτώση καθώς καταγράφει πάνω από 5.000 στοιχεία το δευτερόλεπτο. 

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026

Η μικροσκοπική συσκευή είναι δημιούργημα του διευθύνοντος συμβούλου της Quin, Ani Surabhi, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έπειτα από εμπλοκή ενός φίλου του σε ατύχημα που είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του.

Το σύστημα, που εφαρμόζεται σε κράνη που χρησιμοποιούνται και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τους δύο τροχούς, μεταφέρει δεδομένα στις αρμόδιες αρχές για την τοποθεσία ενός ατυχήματος, και μπορεί ακόμη και να ενημερώσει εκείνους που θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες με βασικές πληροφορίες για τον αναβάτη και την πρόσκρουση, εξοικονομώντας έτσι χρόνο κατά την αρχική περίθαλψη. Ο αναβάτης έχει έως και 30 δευτερόλεπτα για να ακυρώσει την εκμπομπή του σήματος αν η πτώση δεν είναι τόσο σοβαρή.

Τα Quin Pods, λειτουργούν προς το παρόν σε 31 χώρες της Ευρώπης και τοποθετούνται εσωτερικά του κράνους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στο στρώμα της πολυστερίνης EPS -θα πρέπει να την έχει προβλέψει ο εκάστοτε κατασκευαστές κρανών. Συγχρονίζονται με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth και της σχετικής εφαρμογής που έχει εξελίξει η εταιρεία. 

Μέσα στην μικρή κάψουλα υπάρχουν δύο επιταχυνσιόμετρα (ένα με μεγαλύτερη ευαισθησία για χαμηλότερες τιμές και ένα με μικρότερη ευαισθησία αλλά υψηλό ρυθμό ανανέωσης), ένα γυροσκόπιο και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας. Έχει επίσης μπαταρία που χρειάζεται μιάμιση περίπου ώρα για να φορτίσει πλήρως από άδεια και κρατά λίγο πάνω από δύο ημέρες.

Στον εξοπλισμό ασφάλειας για μοτοσυκλέτες αναμένεται να το δούμε αρχικά στην αγορά να ενσωματώνεται στα κράνη της Nolan και έπειτα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Η Quin αναφέρει ότι η ειδοπποίηση σε περίπτωση ατυχήματος είναι δωρεάν εφ' όρου ζωής και ότι έξτρα χρέωση υπάρχει αν ο αναβάτης θέλει να ενσωματώσει και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στη χώρα που ζητείται αυτό υπάρχει σχετική χρέωση από τις ίδιες τις υπηρεσίες.

Οι αναβαθμίσεις λογισμικού στη συσκευή της Quin γίνονται ασύρματα από το smartphone, ενώ οι επαφές έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή Quin, καθώς μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω sms.

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026