DirtFest 2019: Με νέα δομή

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/9/2019

Το Dirt Fest πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018, στην Αττική από το Zulap Crew και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο απ’ την πλευρά των συμμετοχών όσο και από την προσέλευση του κόσμου. Σκοπός της ομάδας ήταν και παραμένει να συστήσει τους αγώνες Flat Track στους αναβάτες της χώρας μας. Μάλιστα στη συνέχεια έγινε και μια προσπάθεια να διοργανωθεί και στην επαρχία (DirtFest Tour), στο Trigas Compound στη Ζηλευτή των Τρικάλων. Όμως, λόγω «της κατσίκας του γείτονα» ακυρώθηκε από καταγγελίες των γειτόνων προς τον χώρο που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Το Dirt Fest επιστρέφει δριμύτερο με νέα δομή ως εκδήλωση και διαδρομή. Θα πραγματοποιηθεί στον Ιππόδρομο των Αθηνών 14 και 15 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του 2ου Off Road Adventure Festival. Στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του διημέρου καθώς και το κόστος συμμετοχής.

Δελτίο Τύπου

Το DirtFest επιστρέφει με νέα διαδρομή και νέο format!

Μετά την επιτυχία του 1ου Dirtfest το 2018, όπου περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες γλίστρησαν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους υπό το βλέμμα φίλων του αθλήματος, το Ζulap Crew επανέρχεται με το φετινό DirtFest, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Σεπτέμβρη στον Ιππόδρομο Αθηνών/ Markopoulo Park, στα πλάισια του 2ου Off Road Adventure Festival, όπως πάντα με την υποστήριξη του Red Bull.

Με στόχο να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό η οδήγηση σε οβάλ χωμάτινη διαδρομή χωρίς μπροστινό φρένο, κατά κόσμον Flat Track, αλλά και ένα πολύ απλό και rider-friendly format παιχνιδιού στο χώμα, προσαρμοσμένο σε μη-αγωνιζόμενους αναβάτες aka Gentlemen's TT, θα διοργανωθούν δραστηριότητες & προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες (men, ladies, kids), σε δύο διαφορετικές διαδρομές.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 14/09

Track: DirtFest arena

10:00-14:00: Γνωριμία & προπόνηση flat track
14:00-15:00: DirtFest registration

15:00-16:30: Riders briefing & training
17:00-17:30: Kids push-bike battles

17:30-19:00: DirtFest flat track
 

Κυριακή 15/09

Track: DirtFest Arena

10:00-13:00: Γνωριμία & προπόνηση flat track
14:00-14:30: Gentlemen's TT registration
14:30: Riders' briefing

Track: TT track
15:00-17:00: Gentlemen's TT


Πληροφορίες για συμμετέχοντες:

Κόστος συμμετοχής: 15€ ανά ημέρα event

Είσοδος στο Φεστιβάλ: 10€ το διήμερο (μόνο για τους συμμετέχοντες και συνοδούς)

Ενδεικτικές κατηγορίες για το Flat Track: Flat Track/Supermoto, Enduro/MX, Trackers/Scramblers, Mini Bikes, Vintage, Ladies, Kids

Ενδεικτικές κατηγορίες για το Gentlemen’s ΤΤ: Supermoto, Enduro, MX, Flat Track, Adventure/OnOff (singles & Twins >600cc), Cafe Racers/Scramblers/Trackers, Mini Bikes, Ladies

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Κράνος (συνίσταται full face ή χωμάτινου τύπου)
  • Προστατευτική μάσκα για τα μάτια (στην περίπτωση χωμάτινου ή ανοικτού κράνους)
  • Γάντια και προστασία για τα γόνατα (συνίσταται επιπλέον η χρήση θώρακα και επιαγκωνίδων)
  • Σκληρές μπότες που να καλύπτουν τουλάχιστον τους αστραγάλους

Δήλωση Συμμετοχής: https://zfrmz.eu/4QTfIBdQE4iPtqag9wph

* Για όσους έρχονται από μακριά, θα υπάρχει χώρος για camping, δωρεάν 

Με τον Σεπτέμβριο να σφύζει από μοτοσυκλετιστικές δραστηριότητες, με πολλαπλές προτάσεις σε φεστιβάλ, track days & αγώνες, οι φίλοι της μοτοσυκλέτας έχουν την ευκαιρία να χαρούν το πάθος τους, να εξελίξουν τα skills τους, αλλά και να μεταφέρουν το μικρόβιο της μοτοσυκλέτας σε ένα ευρύτερο κοινό. Η πρόταση του Zulap crew είναι απλή. #getoutandride.

-//-

Damon: Συνεχίζει ο κατήφορος - Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών

Παραιτήθηκαν CEO, CFO και το Διοικητικό Συμβούλιο
Damon going bust
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/3/2026

Ολοένα και πιο αβέβαιο δείχνει το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti, Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!

Άλλωστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με έναν από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της, Jay Giraud.

Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα

Η Damon πριν αρχίζει να κλυδωνίζεται είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με τη HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και το naked Hyperfighter να ακολουθούν.

Το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, δείχνει όλο και πιο αβέβαιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!  Αλώστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με ένα από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της Jay Giraud. Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα Η Damon είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με το HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα στα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και τα naked μοντέλα Hyperfighter να ακολουθούν Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή, καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες. Στον Πάγο 3.000 Πελάτες Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες έχουν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν εαν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή εαν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.

Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή: καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες.

Στον Πάγο 3.000 Πελάτες

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες είχαν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα από τη Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν αν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή αν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.