Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

DirtFest 2019: Με νέα δομή

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου

Το Dirt Fest πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018, στην Αττική από το Zulap Crew και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο απ’ την πλευρά των συμμετοχών όσο και από την προσέλευση του κόσμου. Σκοπός της ομάδας ήταν και παραμένει να συστήσει τους αγώνες Flat Track στους αναβάτες της χώρας μας. Μάλιστα στη συνέχεια έγινε και μια προσπάθεια να διοργανωθεί και στην επαρχία (DirtFest Tour), στο Trigas Compound στη Ζηλευτή των Τρικάλων. Όμως, λόγω «της κατσίκας του γείτονα» ακυρώθηκε από καταγγελίες των γειτόνων προς τον χώρο που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Το Dirt Fest επιστρέφει δριμύτερο με νέα δομή ως εκδήλωση και διαδρομή. Θα πραγματοποιηθεί στον Ιππόδρομο των Αθηνών 14 και 15 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του 2ου Off Road Adventure Festival. Στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του διημέρου καθώς και το κόστος συμμετοχής.

Δελτίο Τύπου

Το DirtFest επιστρέφει με νέα διαδρομή και νέο format!

Μετά την επιτυχία του 1ου Dirtfest το 2018, όπου περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες γλίστρησαν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους υπό το βλέμμα φίλων του αθλήματος, το Ζulap Crew επανέρχεται με το φετινό DirtFest, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Σεπτέμβρη στον Ιππόδρομο Αθηνών/ Markopoulo Park, στα πλάισια του 2ου Off Road Adventure Festival, όπως πάντα με την υποστήριξη του Red Bull.

Με στόχο να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό η οδήγηση σε οβάλ χωμάτινη διαδρομή χωρίς μπροστινό φρένο, κατά κόσμον Flat Track, αλλά και ένα πολύ απλό και rider-friendly format παιχνιδιού στο χώμα, προσαρμοσμένο σε μη-αγωνιζόμενους αναβάτες aka Gentlemen's TT, θα διοργανωθούν δραστηριότητες & προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες (men, ladies, kids), σε δύο διαφορετικές διαδρομές.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 14/09

Track: DirtFest arena

10:00-14:00: Γνωριμία & προπόνηση flat track
14:00-15:00: DirtFest registration

15:00-16:30: Riders briefing & training
17:00-17:30: Kids push-bike battles

17:30-19:00: DirtFest flat track
 

Κυριακή 15/09

Track: DirtFest Arena

10:00-13:00: Γνωριμία & προπόνηση flat track
14:00-14:30: Gentlemen's TT registration
14:30: Riders' briefing

Track: TT track
15:00-17:00: Gentlemen's TT


Πληροφορίες για συμμετέχοντες:

Κόστος συμμετοχής: 15€ ανά ημέρα event

Είσοδος στο Φεστιβάλ: 10€ το διήμερο (μόνο για τους συμμετέχοντες και συνοδούς)

Ενδεικτικές κατηγορίες για το Flat Track: Flat Track/Supermoto, Enduro/MX, Trackers/Scramblers, Mini Bikes, Vintage, Ladies, Kids

Ενδεικτικές κατηγορίες για το Gentlemen’s ΤΤ: Supermoto, Enduro, MX, Flat Track, Adventure/OnOff (singles & Twins >600cc), Cafe Racers/Scramblers/Trackers, Mini Bikes, Ladies

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Κράνος (συνίσταται full face ή χωμάτινου τύπου)
  • Προστατευτική μάσκα για τα μάτια (στην περίπτωση χωμάτινου ή ανοικτού κράνους)
  • Γάντια και προστασία για τα γόνατα (συνίσταται επιπλέον η χρήση θώρακα και επιαγκωνίδων)
  • Σκληρές μπότες που να καλύπτουν τουλάχιστον τους αστραγάλους

Δήλωση Συμμετοχής: https://zfrmz.eu/4QTfIBdQE4iPtqag9wph

* Για όσους έρχονται από μακριά, θα υπάρχει χώρος για camping, δωρεάν 

Με τον Σεπτέμβριο να σφύζει από μοτοσυκλετιστικές δραστηριότητες, με πολλαπλές προτάσεις σε φεστιβάλ, track days & αγώνες, οι φίλοι της μοτοσυκλέτας έχουν την ευκαιρία να χαρούν το πάθος τους, να εξελίξουν τα skills τους, αλλά και να μεταφέρουν το μικρόβιο της μοτοσυκλέτας σε ένα ευρύτερο κοινό. Η πρόταση του Zulap crew είναι απλή. #getoutandride.

-//-