Ducati Campioni in Festa - Τιμώντας τους αγωνιζόμενους στην Bologna [VIDEO]

Ήταν όλοι εκεί -ακόμα και εκείνοι που φεύγουν για άλλο “λιμάνι” το 2025
Ducati - Campioni in Festa 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2024 Jorge Martin, με τα ρούχα της Pramac, ο Enea Bastianini ντυμένος Lenovo Ducati, ο Marc Marquez με τα χρώματα της Gresini… και ο μόνος που δεν αλλάζει, ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής (22 & 23) Pecco Bagnaia ήταν οι Φανταστικοί Τέσσερις με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην τιμητική εκδήλωση της Ducati στην Bologna για τα κατορθώματά τους τη χρονιά που μας πέρασε, στο σπουδαιότερο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Για το 2025 ο Martin θα αγωνίζεται με την Aprilia, με τον Bastianini να έχει υπογράψει με την ΚΤΜ, και τον Marc να αγωνίζεται δίπλα στον Pecco στα pits της εργοστασιακής Ducati, όμως στις 3 Δεκεμβρίου 2024, όλοι τους γιόρτασαν τη σεζόν που μας πέρασε στην καθιερωμένη εδώ και τρεις σεζόν γιορτή των Πρωταθλητών της Ducati στην Bologna.

Μαζί με τους παραπάνω φανταστικούς τέσσερις, που το 2024 τερμάτισαν στις θέσεις 1-2-3-4 στο MotoGP, βρέθηκαν και οι Nicolo Bulega και Alvaro Bautista από το WorldSBK, ο Alessandro Lupino, νικητής του ιταλικού τίτλου MX1 πάνω στο πρωτότυπο Desmo450 MX, ο Toni Cairoli που εξελίσσει την MX μοτοσυκλέτα της εταιρείας, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP Adrian Huertas -που το 2025 θα αγωνίζεται στη Moto2-, και πολλοί άλλοι.

Ducati Campioni in Festa 2024

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ήταν πως στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Alessio Salucci της VR46 Racing Team, αλλά όχι κι ο Valentino Rossi -ίσως όμως στο μέλλον ο “γιατρός” να μην μπορέσει να αποφεύγει πάντα τις εκδηλώσεις που θα παραβρίσκεται ο άσπονδος εχθρός του, Marc Marquez.

Η γιορτή διοργανώθηκε στους χώρους της Bologna Fiere, με χιλιάδες οπαδούς των “κόκκινων” να δίνουν το παρών, και με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, συναυλία, κωμικό σόου, κ.α.

Ducati Campioni in Festa 2024

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ της εκδήλωσης προηγήθηκε ένα αποκλειστικό πάρτι μόνο για τους υπαλλήλους της Ducati, μια ευκαιρία να μοιραστούν και να γιορτάσουν μαζί μια χρονιά με σπουδαία αγωνιστικά αποτελέσματα, που περιλάμβαναν τίτλους αναβατών, κατασκευαστών, ομάδων, και πολλά ορόσημα.

Ducati Campioni in Festa 2024

Στον εορτασμό συμμετείχε και η LEGO, με την οποία η Ducati παρουσίασε πρόσφατα το νέο σετ Lego Technic Panigale V4 S. Για την περίσταση, η LEGO εξέθεσε ένα μοντέλο της Panigale V4S σε κλίμακα 1:2 κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τα γνωστά τουβλάκια της εταιρείας, το οποίο παρουσιάστηκε λίγο πριν από την έκθεση από τους τέσσερις φανταστικούς.

Ετικέτες

Ελεύθερος με 3 όρους ο ταξιτζής που σκότωσε μοτοσυκλετιστή παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι

Ο οδηγός ταξί παραδέχτηκε πως προκάλεσε θανατηφόρο ξεκινώντας με κόκκινο
Ελεύθερος με 3 όρους ο ταξιτζής που σκότωσε μοτοσυκλετιστή παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/12/2025

Τα ξημερώματα Κυριακής 30/11, στις 02:15, ταξί με οδηγό 39χρονο πέρασε με κόκκινο την διασταύρωση των οδών Καραμανλή με Πατριάρχου Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με 35χρονο αναβάτη μοτοσυκλέτας προκαλώντας τον θάνατό του.

Ο άτυχος αναβάτης οδηγούσε το λευκό Peugeot Geopolis 250 της φωτογραφίας το οποίο και διαλύθηκε μαρτυρώντας την σφοδρότητα της σύγκρουσης καθότι το ταξί έκοψε την Λεωφόρο στη μέση. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο νεκρός φορούσε κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό.

Στον οδηγό του ταξί ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και συνελήφθη.

Σήμερα όμως απολογούμενος στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη και απέδωσε την πράξη του σε κορνάρισμα που άκουσε και το εξέλαβε ως προτροπή για να ξεκινήσει, θεωρώντας πως έχει ήδη καθυστερήσει τον οδηγό πίσω του. Εξήγησε πως είχε σταματήσει πιο μπροστά από το φανάρι και δεν το έβλεπε άμεσα, κι έτσι εξέλαβε το κορνάρισμα που άκουσε ως προτροπή να ξεκινήσει. Είπε επίσης πως ουδέποτε αντιλήφθηκε τον μοτοσυκλετιστή. Του έγιναν εξετάσεις που έδειξαν πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο ανακριτής του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και πλήρη απαγόρευση οδήγησης οποιασδήποτε μορφής οχήματος.

Από τον Σεπτέμβριο που ισχύει ο νέος ΚΟΚ και με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο οδηγός ταξί θα δικαστεί πλέον για κακούργημα, όπως προβλέπει το Άρθρο 290Α.

Μέχρι τώρα το θανατηφόρο τροχαίο αντιμετωπιζόταν ως Ανθρωποκτονία από αμέλεια, δηλαδή πλημμέλημα και έφερε έως 5 έτη ποινή φυλάκισης με αναστολή. Δεν έμπαινε ποτέ κανείς φυλακή λοιπόν.

Από εδώ και πέρα όμως και συγκεκριμένα για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη που έχει οδηγήσει σε θάνατο, η πράξη έχει αναβαθμιστεί σε κακούργημα πράγμα που επιβάλει φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών με ανώτερο τα 15 έτη. Η παραβίαση STOP παραμένει πλημμέλημα, το κόκκινο φανάρι όμως είναι κακούργημα.

Για να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός ταξί, σημαίνει πως ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρο 282 για προσωρινή κράτηση και ο οδηγός ταξί δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ είχε έως τώρα καθαρό ποινικό μητρώο.

Στην πραγματικότητα ο οδηγός του ταξί θα αντιμετωπίσει την ποινή φυλάκισης όταν γίνει η δίκη και παρότι δικονομικά η απόφαση των αρχών στέκει, στην πράξη έρχεται σε σύγκρουση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα που βλέπει πως δεν υπάρχει τιμωρία για κάτι τόσο σοβαρό, όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Σε μία διασταύρωση χωρίς φανάρια μπορεί να γίνουν λάθη, η παραβίαση του κόκκινου όμως σωστά λαμβάνεται πλέον ως κακούργημα. Το πρόβλημα είναι να μην υπάρχει ατιμωρησία μέχρι την δίκη.