Ducati – Δεύτερο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ενισχύει την παρουσία της στην Ταϊλάνδη η ιταλική εταιρία με νέα επένδυση 400.000 εκατ. ευρώ
motomag Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Η Ducati η οποία ήδη έχει εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη από το 2011 και συγκεκριμένα στην πόλη Rayong, άνοιξε νέο εργοστάσιο στην ίδια πόλη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξαγωγικό κέντρο που θα τροφοδοτεί τις αγορές της Ασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων ετησίως σε πρώτη φάση και την εποπτεία του θα έχει η Ducati Motor Thailand. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία θέλει να αυξήσει την παραγωγική διαδικασία στις αγορές της Ασίας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ίδια. Με την άνοδο του μοτοσυκλετισμού και το πέρασμα από την κατάσταση "έχω δίκυκλο γιατί δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο" στο "θέλω να κινούμαι πάνω σε δύο ρόδες" που πέρασε και η πλειοψηφία της Ευρώπης πριν από δεκαετίες, οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας έχουν μία τρομακτική άνοδο που όλοι οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν. Η Ducati που όπως είπαμε έχει παρουσία στην περιοχή πολλά χρόνια, δεν θέλει να λείπει από αυτό το γαϊτανάκι που σκαρφαλώνει το βουνό και η αύξηση της παραγωγής είναι μία σωστή απόφαση και ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το μερίδιό της στις επιμέρους αγορές.

Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, ανέφερε για την νέα δραστηριότητα της ιταλικής εταιρίας: “Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική αγορά για premium και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και θέλουμε να την καταστήσουμε ως εξαγωγική μας βάση. Παράγουμε όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών της Ducati στο εργοστάσιό μας στο Rayong.

Πέρυσι πουλήσαμε σχεδόν 58.000 μοτοσυκλέτες. Ο όγκος των πωλήσεων θα καθοριστεί από την αύξηση της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς”.

Ετικέτες

H TVS προσπέρασε τη Yamaha και είναι πλέον 3η στον κόσμο σε πωλήσεις

Κι αυτά πριν καν πατήσει Ευρώπη, καθώς βάζει στο μάτι τη Hero και τη δεύτερη θέση
TVS Apache RTX300
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/3/2026

Η TVS Motor από την Ινδία κατάφερε να κλείσει το 2025 με εντυπωσιακή ανάπτυξη στις παγκόσμιες πωλήσεις της με 5,46 εκατομμύρια δίκυκλα και αύξηση κατά 20,7% συγκριτικά με τα νούμερα το 2024.

Αυτή η επίδοση τη φέρνει τρίτη στη σχετική κατάταξη, καθώς προσπέρασε τη Yamaha που, έκλεισε μεν σε θετικό πρόσημο την περασμένη χρονιά για αύξηση 0,8%, αλλά τα 4,96 εκατομμύρια δίκυκλα που πούλησε τη φέρνουν στην τέταρτη θέση της λίστας.

Δεύτερη είναι μια άλλη ινδική εταιρεία, η Hero MotoCorp με 6,25 εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο, που αναλογούν σε 5,2% αύξηση από το 2024.

Αυτή είναι και ο προφανής στόχος της συμπατριώτισσας TVS για τη φετινή χρονιά, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την έλευσή της στην Ευρώπη – και φυσικά την Ελλάδα, όπου πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της με τη Muvus. Παράλληλα, ένας σημαντικός πόλος για την ταχύρρυθμη ανάπτυξη της TVS είναι η ισχυρή παρουσία της σε αναπτυσσόμενες αγορές σε Αφρική, Νότια Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία.

Όσον αφορά στην κορυφή, εκεί βρίσκεται σε μόνιμη βάση η Honda, ο οποία πούλησε 16,44 εκατομμύρια δίκυκλα σε όλον τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 6% από το 2024 και φυσικά παραμένει εκτός βεληνεκούς για κάθε άλλον κατασκευαστή.

Ετικέτες