Ducati Hypermotard 1100 – Τρίκυκλο για ασφαλείς κλίσεις πάνω από 40ο

Φτιαγμένο για καλό σκοπό
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/9/2020

Κατασκευασμένο από την εταιρεία Tremoto στις ΗΠΑ που ειδικεύεται στις εξιδεικευμένες μετατροπές, έρχεται στην επιφάνεια το Ducati Hypermotard Reverse Trike. «Reverse» γιατί έχει τους δύο τροχούς εμπρός, όταν τα Trike που θέλουν να βλέπουν οι Αμερικανοί έχουν δύο τροχούς πίσω.

Πρόκειται για μία παλαιότερη κατασκευή που έρχεται τώρα στο προσκήνιο καθώς βγήκε σε πώληση, και έχει φτιαχτεί για καλό σκοπό και όχι από κάποια περίεργη διαστροφή στο πώς να χαλάσεις ένα Hypermotard – που είναι από τα πρώτα σχόλια που περιμένουμε να δούμε από ανθρώπους που θα σχολιάσουν χωρίς να διαβάσουν – κι ας λέει ο τίτλος πως είναι «φτιαγμένο για καλό σκοπό». – Ο ιδιοκτήτης, που ξόδεψε περίπου €15.000 για να το ολοκληρώσει, είναι ανάπηρος και δεν θέλει να στερηθεί και την χαρά της οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Η Tremoto το κατασκεύασε με βάση αυτό ακριβώς τον στόχο, ένα τρίκυκλο δηλαδή που δεν θα μπορεί να πέσει με ευκολία ενώ ταυτόχρονα πλαγιάζει σε ικανοποιητικό βαθμό ξεπερνώντας τις 40ο μοίρες κλίσης. Πλαγιάζοντας δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης την χαμένη αίσθηση οδήγησης μοτοσυκλέτας. Δεν ήταν στόχος να φτιάξουν ένα τρίκυκλο, καλύτερο από τα υπόλοιπα καθώς όταν ξεκίνησαν την κατασκευή, δεν υπήρχε το Yamaha Niken. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που έχει το συγκεκριμένο Trike, είναι πρόβλημα και για το Niken, και αποτελεί τον μόνο λόγο που βγαίνει και σε πώληση: Παρόλο τις βόλτες που έχει καταφέρει να ευχαριστηθεί ο ιδιοκτήτης, το γεγονός πως το Hypermotard δεν «κλειδώνει» στην όρθια θέση οδήγησης όπως για παράδειγμα το Piaggio MP3, δυσκολεύει ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη με τα κινητικά προβλήματα.

Μέρος του υψηλού κόστους -που περιλαμβάνει την αγορά ενός μεταχειρισμένου Hypermotard, ήταν και η αλλαγή των σχέσεων που έχει μεταφερθεί στο επίσης νέο τιμόνι της ProTraper. Για αυτό τον λόγο άλλαξε και η ECU και φτιάχτηκε εκ νέου η χαρτογράφηση του κινητήρα που κανονικά θα είχε πολύ πιο απότομη απόκριση. Η αγωνιστική LeoVince που τοποθετήθηκε επάνω, ήταν επίσης μία κίνηση για να αυξήσει την διέγερση των αισθήσεων στον αναβάτη. Το συγκεκριμένο Hypermotard δεν βρήκε τελικά αγοραστή και συνεχίζει την περιπέτειά του στο Ebay…

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες