Ducati - Μεγάλη πτώση πωλήσεων στην Κίνα, όμως σταθερή παντού αλλού το 9μηνο του 2023

Το Multistrada V4 σε όλες του τις εκδόσεις συνεχίζει να είναι το best-selling μοντέλο των Ιταλών
motomag Ducati - Οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/10/2023

Η Ducati ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 9μηνο του 2023, με την ιταλική εταιρεία να έχει παραδώσει 47.867 μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας μικρή πτώση (-4%) σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022 (49.858 μοτοσυκλέτες).

Οι παραδόσεις στις κύριες αγορές παρέμειναν σταθερές, καταγράφοντας αύξηση 2% στην Ιταλία (8.474 μοτοσυκλέτες) και 2% στις Η.Π.Α. (6.704 μοτοσυκλέτες). Η Γερμανία, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την ιταλική εταιρεία, ήταν επίσης θετική καταγράφοντας +1%  αύξηση (5.764 μοτοσυκλέτες). Την ίδια περίοδο, η Κίνα -η έκτη αγορά για την Ducati- παρουσιάζει σημαντική μείωση με 46% λιγότερες παραδόσεις (2.201 μοτοσυκλέτες) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Ducati

Όσον αφορά το best-seller μοντέλο της ιταλικής εταιρείας αυτό είναι το Multistrada V4 σε όλες του τις εκδόσεις με 8.680 παραδόσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου. Οι παραδόσεις του Panigale V4 αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Ducati να παραδίδει 2.417 Diavel V4.

Ducati

Ο Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and After Sales δήλωσε: "Η Ducati δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή, τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σταθεροποιήσαμε τα αποτελέσματά μας στις κύριες αγορές χάρη σε μια σειρά εξελιγμένων και υψηλής τεχνολογίας προϊόντων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η προσφορά εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής, όπως η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini και η Panigale V4 2022 World Champion Replica, που είχαν απίστευτη επιτυχία μεταξύ των φίλων μας. Λόγω μιας περίπλοκης κατάστασης της αγοράς, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, μια χώρα όπου η Ducati είναι πολύ αγαπητή και όπου έχουμε μια θαυμάσια κοινότητα. Έχουμε ήδη αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που λαμβάνει υπόψη την κατάσταση και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την αγορά, με στόχο να την επαναφέρουμε στα αποτελέσματα του παρελθόντος".

 

Ducati
Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας