Ducati: Συνεχίζεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Η απόκτηση μιας Ducati πιο εύκολη από ποτέ!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/7/2019

Η Kosmocar A.E., η επίσημη αντιπροσωπεία της Ducati στη χώρα μας, κάνει το καλοκαίρι ακόμη πιο καυτό συνεχίζοντας την προσφορά της μέσω του προγράμματος Ducati4U. Το νέο άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα κάνει την απόκτηση μιας ιταλικής μοτοσυκλέτας της Ducati πιο εύκολη από ποτέ και η αντιπροσωπεία αποφάσισε να παρατείνει την προσφορά για τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Ducati4U συνεχίζεται και τον Ιούλιο

•           Το Ducati4U, το άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ducati συνεχίζεται και τον Ιούλιο, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει

•           Ισχύει για όλα τα μοντέλα της μάρκας, με προκαταβολή που ξεκινάει από μόλις το 30% της αξίας της μοτοσυκλέτας και εξόφληση σε διάστημα 12 – 48 μηνών

•           Το Ducati4U είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα στην αγορά της μοτοσυκλέτας με μηδενικό ονομαστικό επιτόκιο

Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνει το Ducati4U, το άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Ducati στις αρχές Ιουνίου, με το οποίο η απόκτηση μίας Ducati έγινε πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ. Αυτή η επιτυχία ώθησε την Kosmocar-Ducati στο να επεκτείνει την ισχύ του προγράμματος και για το μήνα Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που προσφέρεται μέσω της Ducati Financial Services, ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει μία Ducati επιλέγοντας την προκαταβολή που τον εξυπηρετεί και η οποία ξεκινάει από μόλις το 30% της αξίας της μοτοσυκλέτας. Η διάρκεια της εξόφλησης κυμαίνεται από 12 έως και 48 μήνες, και πάλι κατ’ επιλογήν του πελάτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, πάντα με μηδενικό επιτόκιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πρόγραμμα είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα στην αγορά μοτοσυκλέτας με 0% ονομαστικό επιτόκιο.

Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι :

•           Άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ισόποσων δόσεων

•           Προκαταβολή από μόλις 30% και διάρκεια 12-36 μήνες ή προκαταβολή από 40% & διάρκεια 12-48 μήνες

•           Ονομαστικό Επιτόκιο Πελάτη 0% (+ εισφορά 0,6% Ν.128/75)

•           Προστασία δανείου

•           Δεν συνοδεύεται από υποχρεωτική ασφάλιση

Στον Πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται δύο παραδείγματα, για αγορά των Scrambler Icon Orange και Multistrada 1260 Enduro αντίστοιχα, με προκαταβολή 40%:          

 
Ελάχιστη προκαταβολή
40%
40%
Διάρκεια
48
48
Προστασία Δανείου
A
A
Προκαταβολή
3.960 €
9.520 €
Ονομαστικό επιτόκιο
0%
0%
Ενδεικτική τελική τιμή
9.900 €
23.800 €
Χρηματοδοτούμενο Ποσό
5.940 €
14.280 €
Μηνιαία Δόση
132,47 €
312,78 €
Έξοδα φακέλου
190 €
190 €
Ενδεικτικό Σ.Ε.Π.Π.Ε
2,16%
1,25%

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων Ducati της Kosmocar.

Καύσιμα: Νέα επιδότηση-χαδάκι στη βενζίνη – Ισχύει μόνο για δυο εβδομάδες κι ο ΕΦΚ καλά κρατεί

Οι νέες εξαγγελίες επικεντρώνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με μια ελάχιστη αναφορά στην αμόλυβδη βενζίνη
kausima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Την τελευταία φορά που γράφαμε για επικείμενα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2026 και το άρθρο κατέληγε σε μια πικρή προφητεία: πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει την πηγή του προβλήματος, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ευχόμασταν να διαψευστούμε.

Με μεγάλη θλίψη, οι σημερινές εξαγγελίες των νέων κυβερνητικών μέτρων μας επιβεβαιώνουν.

Πάλι καλά να λέμε. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαμε για ληστρικούς ειδικούς φόρους στα καύσιμα και αναδεικνύαμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που μειώνουν αυτούς τους φόρους για να ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες τους από τις υπέρογκες τιμές στα καύσιμα, η κυβέρνηση είχε στρέψει το βλέμμα της αποκλειστικά στο πετρέλαιο.

Λογικότατο, θα μου πείτε, αφού αυτήν την εποχή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι το καυτό θέμα. Από κοντά, το πετρέλαιο κίνησης αφορά πολύ τους επαγγελματίες και φυσικά επηρεάζει άμεσα τα μεταφορικά κόστη που με τη σειρά τους μετακυλίονται στις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων.

Η βενζίνη ωστόσο είναι ένα αγαθό που δεν έχει εποχικότητα, είναι σε πρώτη ζήτηση καθημερινά για να πάει κανείς στη δουλειά του, για να μεταφέρει τα παιδιά του, για κάθε ανάγκη μετακίνησης μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Και εδώ η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει προτείνει μέτρα που μοιάζουν με τσιρότα σε σπασμένα κόκκαλα.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμη η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο μοτίβο: περισσότερη επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια παρά ουσία.

Η επιδότηση 10 σεντς ανά λίτρο αμόλυβδης που ανακοίνωσε είναι σταγόνα στον ωκεανό της υπερφορολόγησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μέτρο που παίρνει μονόπλευρα η κυβέρνηση, καθώς τα διυλιστήρια δεν κάνουν καμιά έκπτωση από τη δική τους πλευρά, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά που ανακοινώθηκε ανάλογο επιδοματάκι.

Απεναντίας, θα κάνουν έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης για συνολική επιδότηση 40 λεπτών ανά λίτρο, μαζί με το άλλο εικοσαρικάκι που θα τσοντάρει η κυβέρνηση εν είδει επιδότησης.

Στο ντίζελ κίνησης η κυβέρνηση βάζει 15 λεπτά και τα διυλιστήρια άλλα 5, για σύνολο ωφέλειας 20 λεπτών ανά λίτρο.

Στην αμόλυβδη βενζίνη πάλι καλά να λέμε που μας σκέφτηκαν, γιατί όλα έδειχναν πως πάμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια. Όχι πως περιμένουμε κάποια ουσιαστική βελτίωση. Κρίνοντας από την προηγούμενη “επιδότηση” στα καύσιμα, η ακρίβεια είχε καταπιεί εν ριπή οφθαλμού τα σεντς που προσέφερε το κράτος.

Ας ελπίσουμε να μην γίνει το ίδιο και τώρα, αν και αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ή όποια άλλη κυβέρνηση, καθώς αρκεί ένα πυραυλάκι στο λάθος μέρος για να αρχίσει ξανά το ράλι ανόδου.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προτεινόμενο της Ε.Ε., η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μια άδεια της Ε.Ε. που δεν χρειάζεται πραγματικά και τα κρατικά ταμεία θα συνεχίσουν να γεμίζουν με φόρους-χαράτσια από τα πανάκριβα καύσιμα στην υγειά του κορόιδου.

Το δε αποκορύφωμα στον σαρκασμό του νέου μέτρου; Η ισχύς του είναι μόλις για τις επόμενες 15 μέρες, ως το τέλος του Οκτώβρη και μετά θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Ενημερωθήκαμε ωστόσο πως οι τρεις αυτές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν θα κοστίσουν, λέει, 46 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή περίπου όσο το κόστος για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” που (στα 44 εκατομμύρια ευρώ) κατά μαγικό τρόπο βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού χωρίς να στραγγαλιστεί κανένας προϋπολογισμός και άνευ άδειας από ανώτερες δυνάμεις.