Ducati – Ξεκίνησε το DRE Adventure 2024 και έχουμε ήδη ένα sold out

Συνεχίζει για έβδομη χρονιά ο θεσμός DRE Adventure
motomag Ducati – Ξεκίνησε το DRE Adventure 2024, με το ένα από τα τέσσερα να είναι ήδη sold out
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/4/2024

Οι τέσσερεις εκδηλώσεις-σχολεία της Ducati DRE Adventure για το 2024 οι οποίες θα διεξαχθούν στην πόλη Gubbio δέχονται ήδη κρατήσεις, ενώ η μία από αυτές ήδη έχει γίνει sold out.

Tο DRE Adventure επιστρέφει για τη φετινή χρονιά με τέσσερεις διοργανώσεις που εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα Ducati Riding Academy. Όσον αφορά το DRE Adventure όπως γίνεται κατανοητό αφορά αναβάτες οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν κυρίως τις οδηγικές τους ικανότητες στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Ducati – Ξεκίνησε το DRE Adventure 2024 και έχουμε ήδη ένα sold out

Και οι τέσσερις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς θα έχουν ως βάση τους την πόλη Gubbio και συγκεκριμένα το Park Hotel ai Cappuccini in Gubbio, με τις δύο πρώτες να διεξάγονται τον Ιούνιο (11-12/06), (13-14/06), και τις δύο εναπομείναντες τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, (30/9-1/10) και (2-3/10).

Οι συμμετέχοντες στο DRE Adventure θα μπορούν να οδηγήσουν τα Multistrada V4 S, Multistrada V4 Rally, DesertX και το νέο DesertX Rally ενώ το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες στη Villa Benveduti θα γνωρίσουν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα συμμετάσχουν ενώ στη συνέχεια υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών της Ducati θα πραγματοποιήσουν τεχνικές ασκήσεις -σωστή θέση του σώματος, οδηγικές τεχνικές, συμβουλές για τεχνικά θέματα και οδηγίες για τη σωστή προετοιμασία ενός ταξιδιού, καθώς και τη διαχείριση απρόβλεπτων προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν- οι οποίες θα τους βοηθήσουν στα εκτός δρόμου ταξίδια τους.

Ducati – Ξεκίνησε το DRE Adventure 2024 και έχουμε ήδη ένα sold out

Η δεύτερη ημέρα θα περιλαμβάνει οδήγηση σε χωμάτινα και ασφάλτινα κομμάτια με τους συμμετέχοντες να εφαρμόζουν αυτά που διδάχθηκαν την προηγούμενη ημέρα από τους υπεύθυνους της Ιταλικής εταιρείας.

Το κόστος για όποιον ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο DRE Adventure 2024, βρίσκεται στα 1.100 ευρώ -η τελευταία εκδήλωση του Οκτωβρίου είναι ήδη sold out- ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

Ducati – Ξεκίνησε το DRE Adventure 2024 και έχουμε ήδη ένα sold out

 

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες