Ducati - Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ κύκλου εργασιών για πρώτη φορά στην ιστορία της

Με λειτουργικά κέρδη 109 εκατ. Ευρώ και παραδόσεις 61.562 μοτοσυκλετών
Ducati ρεκόρ εσόδων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Η Ducati κλείνει το 2022 σημειώνοντας στοιχεία ρεκόρ πωλήσεων, εσόδων και λειτουργικών κερδών που έρχονται να προστεθούν στους τίτλους που πήρε το Borgo Panigale στον κόσμο των MotoGP και WorldSBK.

Το 2022, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο κύκλος εργασιών της Ducati ξεπέρασε το ποσό του 1 δισ. ευρώ (1.089 εκατ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με το 2021 (878 εκατ. ευρώ). Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν κι αυτά ρεκόρ, με 109 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε μεγάλη αύξηση 77% σε σχέση με το 2021 (61 εκατ. ευρώ). Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο κερδοφορίας αυξήθηκε επίσης φθάνοντας το 10 τοις εκατό.

Το 2022 ήταν επίσης εξαιρετικό όσον αφορά στα εμπορικά αποτελέσματα. Η Ducati έκλεισε τη χρονιά με το ρεκόρ των 61.562 παραδόσεων μοτοσυκλετών, σημειώνοντας αύξηση 3,6 τοις εκατό σε σχέση με το 2021.

Hennng Jens

Henning Jens, οικονομικός διευθυντής της Ducati: "Χαίρομαι που για δεύτερη συνεχή χρονιά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε οικονομικές επιδόσεις ρεκόρ και αύξηση του επιπέδου κερδοφορίας της Ducati. Η επίτευξη τέτοιων αποτελεσμάτων παρά τη διαταραχή της αλυσίδας εφοδιασμού που επηρέασε έντονα τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια του 2022 αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα ολόκληρου του ομίλου Ducati. Καταφέραμε επίσης να συνεχίσουμε το σχέδιο αυτοχρηματοδοτούμενων επενδύσεων σε R&D, υποδομές και ψηφιοποίηση που ήταν στην ατζέντα μας για το 2022".

Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας συνέχισε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, και στο τέλος του 2022 έφτασε τους 821 αντιπρόσωπους Ducati, οι οποίοι, με την προσθήκη των νέων αγορών Μπρουνέι, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ και Μογγολία, αντιπροσωπεύουν την Ducati σε 96 αγορές.

Ανάμεσα στα πιο αναμενόμενα μοντέλα του 2023 είναι το Multistrada V4 Rally, το νέο Diavel V4 και η δεύτερη γενιά Scrambler.

Ετικέτες

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σε δωρεά δύο ηλεκτρικών Can-Am μοτοσυκλετών στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε η αντιπροσωπεία της καναδικής εταιρείας στην Ελλάδα, Πέτρος Πετρόπουλος.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.