Δύο Ducati Panigale V4 συγκρούονται στην πίστα - VIDEO

Ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/1/2018

Στην παρουσίαση της νέας Panigale V4 δεν πήγαν όλα όπως θα έπρεπε, καθώς σε μία από τις πιο τεχνικές στροφές της, ένας πιο αργός αναβάτης φρενάρισε απότομα κατευθυνόμενος απευθείας εκτός πίστας. Μονάχα που εκείνη την στιγμή, κάποιος στην αγωνιστική γραμμή, και πιο γρήγορος από εκείνον, είχε βάλει στόχο να τον προσπεράσει.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Νοτιοαφρικανός Donovan Fourie (με το λευκό κράνος) να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αποφύγει την σύγκρουση και ήταν ο μόνος που τραυματίστηκε. Στο νοσοκομείο εκτός από αρκετούς μώλωπες διέγνωσαν και μία ελαφρά διάσειση, ωστόσο στο τέλος της ημέρας ήταν όλοι μαζί, με τον Donovan να δέχεται για αναμνηστικό, το υπογεγραμμένο κομμάτι πλαστικού της Panigale που οδηγούσε ο ίδιος, καθώς η πρώτη δεν είχε πάθει τίποτα σπουδαίο…

Συνήθως στις παρουσιάσεις οι δημοσιογράφοι αφήνουν αρκετό χώρο μεταξύ τους, απλά και μόνο για να υπάρχουν σωστές φωτογραφίες και video που είναι βασικό συστατικό της δουλειάς μας. Ωστόσο ολοένα και πιο συχνά έρχονται συνάδελφοι με μικρότερη εμπειρία, και η ψαλίδα οδηγικής ικανότητας μεγαλώνει με καταστροφικά αποτελέσματα ορισμένες φορές…

 

Συνέβη στο: thebikeshow.co.za

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025