EICMA 2023: Michelin - Τρία νέα ελαστικά για Sport-Touring, χρήση πίστας και On-Off μοντέλα

Ιδού τα Power 6, Power GP2 και Anakee Road του 2024
motomag Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

6/11/2023

Στην EICMA 2023 του Μιλάνου, η Michelin παρουσιάζει τρία νέα ελαστικά, με κάθε ένα εξ αυτών να στοχεύει σε διαφορετικού είδους χρήση, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναβατών και μοτοσυκλετών.

Η γαλλική εταιρεία που είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τη μεγάλη κατηγορία των MotoGP, με ιστορία που ξεπερνά τα 130 χρόνια, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή της στη φετινή EICMA θα συντροφεύεται από την παρουσίαση των νέων Power 6, Power GP2 και Anakee Road, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της γκάμας της για το 2024.

Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023

Νέο Power 6

Το νέο ελαστικό της οικογένειας Power έχει ως στόχο την σπορ συμπεριφορά, συνδυάζοντάς την με την χιλιομετρική αντοχή. Απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα με τη μοτοσυκλέτα τους και σε όσους ταξιδεύουν. Έτσι, το νέο Power 6 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πρόσφυση τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το Power 6 θα διατίθεται σε πολλά μεγέθη και αφορά μοτοσυκλέτες άνω των 300 κυβικών, ενώ αποτελεί και το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της νέας KTM 390 Duke του 2024.

Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023

Νέο Power GP2

Το νέο Power GP2 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την πίστα, έχοντας λάβει ταυτόχρονα την απαραίτητη έγκριση τύπου για κυκλοφορία στον δρόμο. Απευθύνεται σε κατόχους supersport μοτοσυκλετών, ενώ έρχεται και σε μία νέα διάσταση προκειμένου να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το νέο Power GP2 προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα πρόσφυσης από τον προκάτοχό του, Power GP, τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο, βοηθώντας ταυτόχρονα τους πιο έμπειρους αναβάτες να πιέσουν περαιτέρω τα όριά τους μέσα στην πίστα. Σχεδιασμένο από την ίδια ομάδα και με τα ίδια υλικά και εξαρτήματα που η Michelin χρησιμοποιεί για τα ελαστικά των MotoGP, το Power GP2 επωφελείται από την τεχνογνωσία και την εμπειρία που η εταιρεία έχει συλλέξει από τις 500 νίκες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM.

Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023

Νέο Anakee Road

Η νέα προσθήκη στην οικογένεια Anakee, πλάι στα Anakee Wild και Anakee Adventure, στοχεύει όσους προτιμούν να μη σκονίζουν τις Adventure μοτοσυκλέτες τους. Έχει σχεδιαστεί για ταξίδια πολλών χιλιομέτρων, αλλά και για καθημερινή χρήση, προσφέροντας υψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε στεγνές και υγρές συνθήκες, σταθερότητα στον δρόμο και αντοχή για πολλά χιλιόμετρα. Η εμφάνιση του νέου Anakee Road έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ταιριάζει αρμονικά με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, με μικρότερο όμως το ποσοστό που αναλογεί στην χωμάτινη χρήση από τα άλλα δύο μοντέλα της οικογένειας Anakee.

Τα νέα ελαστικά αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024.

Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023Michelin – Τρία νέα ελαστικά στην EICMA 2023
Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες