Έκλεψαν μοτοσυκλέτες των Hell's Angels

Δεν ήξεραν που έμπλεξαν
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/6/2019

Η εγκληματικότητα στην Αγγλία και ιδίως οι κλοπές, που συμβαίνουν κυριολεκτικά κάθε λεπτό, δεν είναι κάτι νέο. Τα παραδείγματα απ’ το παρελθόν είναι άφθονα και οι δράστες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν κολλάνε πουθενά, απ’ το να κλέβουν μοτοσυκλέτες στο Λονδίνο σε ώρα αιχμής μέχρι και μοτοσυκλέτες που είναι για δοκιμή, όπως η Ducati Multistrada Enduro που είχε το αγγλικό περιοδικό MCN. Το θράσος τους μάλιστα έφτασε μέχρι και στο σημείο –ορισμένοι απ’ τους δράστες- να ανοίξουν λογαριασμό στο Instagram και να κοινοποιούν τα λάφυρά τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντοτε ίδια και αυτή τη φορά τα έβαλαν με κάποιους που δεν φημίζονται πως είναι τα καλύτερα παιδιά. Στο East Rainton, που βρίσκεται στο κέντρο της Αγγλίας, μια ομάδα πέντε ατόμων με μάσκες αποφάσισε να κλέψει δύο Harley Davidson έξω απ’ το ξενοδοχείο Highfield. Καταγράφηκαν μάλιστα και απ’ τις κάμερες ασφαλείας. Πέρα απ’ την παρανομία που διέπραξαν, το χειρότερο είναι πως οι μοτοσυκλέτες ανήκουν σε δύο μέλη των Hell's Angels. Τα μοντέλα που έκλεψαν ήταν μια μαύρη Dyna του 2000 και μια επετειακή της έκδοση του 2003, οι οποίες έχουν ολλανδικές πινακίδες. Συγκεκριμένα μάλιστα, το μοντέλο του 2000 είχε και το σήμα του club στο καπάκι του κινητήρα, όπως δήλωσε ο Stuart Hack σε μια κοινοποίησή του στα social media. Ίσως οι δράστες να θεώρησαν πως παρά το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες ανήκαν σε μέλη των Hell's Angels, θα ήταν σχετικά εύκολο να τις κλέψουν αφού έχουν πινακίδες από άλλη χώρα και να μην μπλέξουν σε μπελάδες. Όμως, στις δηλώσεις του ο Stuart Hack ήταν ιδιαίτερα απειλητικός λέγοντας πως τα έβαλαν με τα λάθος άτομα και πως θα μπλέξουν διότι θα βρουν ποιοι το έκαναν. Παρ’ όλα αυτά φρόντισε να τους δώσει μια ευκαιρία να τις επιστρέψουν πίσω στο Hell's Angels Tynes & Wear και αν το κάνουν δεν θα δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα. Όπως και να ‘χει, είτε το θύμα είναι μέλος μιας απ’ τις πιο σκληρές μοτοσυκλετιστικές ομάδες είτε όχι, το γεγονός παραμένει το ίδιο τραγικό και ευχόμαστε να μην το βιώσει κανείς ποτέ.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.