Έκλεψαν μοτοσυκλέτες των Hell's Angels

Δεν ήξεραν που έμπλεξαν
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/6/2019

Η εγκληματικότητα στην Αγγλία και ιδίως οι κλοπές, που συμβαίνουν κυριολεκτικά κάθε λεπτό, δεν είναι κάτι νέο. Τα παραδείγματα απ’ το παρελθόν είναι άφθονα και οι δράστες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν κολλάνε πουθενά, απ’ το να κλέβουν μοτοσυκλέτες στο Λονδίνο σε ώρα αιχμής μέχρι και μοτοσυκλέτες που είναι για δοκιμή, όπως η Ducati Multistrada Enduro που είχε το αγγλικό περιοδικό MCN. Το θράσος τους μάλιστα έφτασε μέχρι και στο σημείο –ορισμένοι απ’ τους δράστες- να ανοίξουν λογαριασμό στο Instagram και να κοινοποιούν τα λάφυρά τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντοτε ίδια και αυτή τη φορά τα έβαλαν με κάποιους που δεν φημίζονται πως είναι τα καλύτερα παιδιά. Στο East Rainton, που βρίσκεται στο κέντρο της Αγγλίας, μια ομάδα πέντε ατόμων με μάσκες αποφάσισε να κλέψει δύο Harley Davidson έξω απ’ το ξενοδοχείο Highfield. Καταγράφηκαν μάλιστα και απ’ τις κάμερες ασφαλείας. Πέρα απ’ την παρανομία που διέπραξαν, το χειρότερο είναι πως οι μοτοσυκλέτες ανήκουν σε δύο μέλη των Hell's Angels. Τα μοντέλα που έκλεψαν ήταν μια μαύρη Dyna του 2000 και μια επετειακή της έκδοση του 2003, οι οποίες έχουν ολλανδικές πινακίδες. Συγκεκριμένα μάλιστα, το μοντέλο του 2000 είχε και το σήμα του club στο καπάκι του κινητήρα, όπως δήλωσε ο Stuart Hack σε μια κοινοποίησή του στα social media. Ίσως οι δράστες να θεώρησαν πως παρά το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες ανήκαν σε μέλη των Hell's Angels, θα ήταν σχετικά εύκολο να τις κλέψουν αφού έχουν πινακίδες από άλλη χώρα και να μην μπλέξουν σε μπελάδες. Όμως, στις δηλώσεις του ο Stuart Hack ήταν ιδιαίτερα απειλητικός λέγοντας πως τα έβαλαν με τα λάθος άτομα και πως θα μπλέξουν διότι θα βρουν ποιοι το έκαναν. Παρ’ όλα αυτά φρόντισε να τους δώσει μια ευκαιρία να τις επιστρέψουν πίσω στο Hell's Angels Tynes & Wear και αν το κάνουν δεν θα δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα. Όπως και να ‘χει, είτε το θύμα είναι μέλος μιας απ’ τις πιο σκληρές μοτοσυκλετιστικές ομάδες είτε όχι, το γεγονός παραμένει το ίδιο τραγικό και ευχόμαστε να μην το βιώσει κανείς ποτέ.

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”