Κλέφτες με θράσος

Δημοσιοποιούν φωτογραφίες και βίντεο με τα κλεμμένα μηχανάκια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2017

Στο βρετανικό Visordown δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, που σίγουρα θα κάνει πολλούς από εμάς να βγούμε από τα ρούχα μας, σχετικά με μια συμμορία που δρα στο Bristol και ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο από τις μοτοσυκλέτες που έχουν κλέψει από την πόλη.

Ο λογαριασμός τους στο Instagram ονομάζεται "Bristolbikertaker" και έχει ρυθμίσεις απορρήτου στο "ιδιωτικός", ενώ προς το παρόν αριθμεί πάνω από 1.600 followers και έχουν αναρτηθεί πάνω από 100 φωτογραφίες κλεμμένων μοτοσυκλετών. Τα κλεφτρόνια ποζάρουν συχνά με τις μοτοσυκλέτες, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με τα λεγόμενα emojis (τα αυτοκολλητάκια των social media) ή φορώντας κουκούλες και μπαλακλάβες, ενώ δεν διστάζουν να ποστάρουν και βίντεο στα οποία οδηγούν οι ίδιοι τα λάφυρά τους. Η περιγραφή του λογαριασμού τους είναι η εξής: "They call me Mr steal your bike Jail rider / Bristol we take everything and anything".

Ένας μοτοσυκλετιστής, του οποίου το Triumph Street Triple είχε κλαπεί από το πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου βόρεια του Bristol, ισχυρίζεται ότι είδε την μοτοσυκλέτα του στο Instagram λίγο πριν την ξαναβρεί σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο εκεί κοντά. Η αστυνομία της περιοχής αναφέρουν πως είναι ενήμεροι για τον λογαριασμό στα social media και ότι το περιεχόμενό του τελεί υπό έρευνα.

Οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών του Bristol είναι εξοργισμένοι με τις διαρκώς αυξημένες κλοπές μοτοσυκλετών στην πόλη, γι' αυτό και συνέταξαν ένα κείμενο στο οποίο αναφέρονται οι τοποθεσίες που πιστεύουν πως οι κλέφτες οδηγούν, κρύβουν και λύνουν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Στο ίδιο κείμενο αναφέρονται ονόματα, διευθύνσεις, λεπτομέρειες και φωτογραφίες ανθρώπων που υποψιάζονται πως είναι οι κλέφτες, τα οποία τα μοιράζουν στην ομάδα του Facebook "UK Motorcycle Theft Protest". Αυτή η ομάδα αποτελεί μια διαμαρτυρία εναντίων των κλεφτρονιών γενικότερα στην Μ. Βρετανία, καλώντας τις αρχές να επέμβουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.