Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Έκλεψαν τις μοτοσυκλέτες του Jonathan Rea

Μαζί και το μοτοσυκλετάκι του γιου του

Οι κλοπές μοτοσυκλετών είναι μια μεγάλη πληγή, ιδιαίτερα στην Μ. Βρετανία και μια επώδυνη εμπειρία για όποιον την έχει βιώσει. Φανταστείτε πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα όταν ανακαλύπτεις ότι έχουν κλαπεί και οι μοτοσυκλέτες του μικρού παιδιού σου. Αυτό ακριβώς έπαθε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Motul WSBK, Jonathan Rea το περασμένο σαββατοκύριακο. Μάλιστα, πέρα από την καταγγελία στην αστυνομία, ο Rea πόσταρε και στο Twitter με την ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να εντοπίσει τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

"Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, μεταξύ 18:00 το απόγευμα και 11:00 το πρωί της Δευτέρας, αναφέρθηκε ότι δύο motocross μοτοσυκλέτες της Kawasaki, ένα Yamaha motocross, μία γεννήτρια, ένα αλυσοπρίονο και ένα σετ από κλαδευτήρια, εκλάπησαν από μια αποθήκη της περιοχής", ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην Β. Ιρλανδία.

Η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση με ένα τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που κάποιος δει τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ενώ συνεχίζει τις έρευνες. Τα δύο Kawasaki είναι κανονικές μοτοσυκλέτες, με τις οποίες ο Rea προπονείται, ενώ το Yamaha PW50 είναι το μοτοσυκλετάκι του γιου του Jake. Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μοιάζει με τις μεγάλες μοτοσυκλέτες του πατέρα του, βαμμένο στα χρώματα της Kawasaki και με το νούμερο 650 πάνω του.

Ο Rea ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τι τρεις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, με την ελπίδα να τις δουν όσο περισσότεροι γίνεται. Προφανώς τα κηπευτικά εργαλεία είναι αυτά που απασχολούν λιγότερο τον Rea…

Ας ελπίσουμε ότι ο Rea θα καταφέρει να βρει και να πάρει πίσω τις μοτοσυκλέτες του σε καλή κατάσταση. Άλλωστε, όπως συμβαίνει με όλους μας, οι μοτοσυκλέτες δεν είναι απλώς αντικείμενα αξίας, αλλά κουβαλάνε μαζί τους εμπειρίες και ωραίες στιγμές που έχουμε ζήσει μ' αυτές. Σίγουρα ο Rea δεν θα έχει πρόβλημα να αγοράσει καινούργιες, ή ακόμη και η ίδια η Kawasaki να του τις δωρίσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτές με τις οποίες έζησε πράγματα παρέα με τον γιο του.