EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ολοκλήρωση του ιστορικού αγώνα

Με την εγγύηση της ΕΚΟ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ολοκλήρωση του ιστορικού αγώνα με την εγγύηση της ΕΚΟ

Ένα μοναδικό τετραήμερο γεμάτο δράση, θεαματικά στιγμιότυπα και μηχανοκίνητη υπεροχή

 

Ισχυρή είναι πλέον η παρακαταθήκη για τη μόνιμη ένταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Η απόλυτη επιτυχία στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, η ικανοποίηση των πληρωμάτων για τις αγωνιστικές συνθήκες, η μαζική προσέλευση των θεατών, το παγκόσμιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους λάτρεις του είδους, η υποστήριξη από ισχυρούς χορηγούς όπως η ΕΚΟ, αλλά και η βούληση της Πολιτείας να προάγει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ασφαλή οδήγηση με τη διεξαγωγή αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας επί ελληνικού εδάφους, οδήγησαν την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) στην απόφαση να συμπεριλάβει, όχι μόνο για του χρόνου, αλλά και για το 2023 το εθνικό μας ράλλυ στο καλεντάρι του WRC.

Η ΕΚΟ, ως μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στηρίζει διαχρονικά το ιστορικό «Ράλλυ των Θεών» το οποίο προσέφερε και πάλι ένα μοναδικό θέαμα ταχύτητας, γεμάτο αγωνία, δράση και ιδιαίτερες συγκινήσεις. Για ακόμη μια φορά φέτος, η ΕΚΟ στάθηκε αρωγός στη διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα υλοποίησε πρωτοβουλίες και παράλληλες δράσεις που χάρισαν ακόμα περισσότερη απόλαυση στο ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επιστρέφοντας ξανά, ύστερα από 8 χρόνια απουσίας, στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), το μακροβιότερο ελληνικό δρώμενο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, εκκίνησε σε μια μεγάλη γιορτή την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η πρώτη «ειδική» διαδρομή “Cosmote 5G Athens Stage”, με μήκος περίπου 1 χλμ., «κύκλωσε» την πλατεία Συντάγματος, περνώντας από το κέντρο της Αθήνας και μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, φέρνοντας την Ελλάδα στο προσκήνιο σε διεθνές επίπεδο. Χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τη συγκίνηση ενός μοναδικού ράλλυ και να λάβουν μέρος στην ιστορική αυτή ημέρα.

Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας της διοργάνωσης, έφερε το εμβληματικό ράλλυ ακόμα πιο κοντά στο κοινό, με μια σειρά από εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και στη Λαμία, που αποτέλεσε το κέντρο της δράσης. Δίνοντας το δυναμικό «παρών», η ΕΚΟ προσέφερε μια μοναδική εμπειρία WRC στο Σύνταγμα, με το περίπτερο ΕΚΟ και το ΕΚΟ VIP Stage που στήθηκε μπροστά στη Βουλή, η οποία συνεχίστηκε και στη Λαμία, στο EKO SERVICE PARK, αλλά και στα περίπτερα ΕΚΟ στις ειδικές διαδρομές. Εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν μια μοναδική «οδηγική» εμπειρία στους 2 αγωνιστικούς προσομοιωτές, κερδίζοντας συλλεκτικά δώρα ΕΚΟ, ενώ φωτογραφήθηκαν με ένα θρυλικό αυτοκίνητο MITSUBISHI EVO. Επιπλέον, το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο περίπτερο της Εταιρίας που είχε στηθεί στην ειδική διαδρομή «Ελευθεροχώρι 1» στη Φθιώτιδα, όπου 120 συνεργάτες της ΕΚΟ απόλαυσαν τον αγώνα από ένα μοναδικό σημείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση και την ικανοποίησή του για την άρτια και υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση που, με τη βοήθεια χορηγών όπως και η ΕΚΟ, εξασφάλισε για άλλη μια χρονιά ένα ασφαλές θέαμα, γεμάτο αδρεναλίνη.

Η αυλαία του ιστορικού «Ράλλυ των θεών» έπεσε την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στο EKO SERVICE PARK στη Λαμία, με την τελετή λήξης και την απονομή επάθλων στους οδηγούς που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς. Μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αναδείχθηκε ο νεαρός Φινλανδός της Toyota Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος πανηγύρισε στην Ελλάδα τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20, ενώ ο Σεμπαστιέν Οζιέ της Toyota κατετάγη τρίτος, αυξάνοντας τη διαφορά του από τους άλλους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Με την ολοκλήρωση της της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, σχολίασε: «Με την απόλυτα πετυχημένη ολοκλήρωση του φετινού ξεχωριστού αγώνα, δε μπορούμε παρά να νιώθουμε περηφάνεια και δικαίωση για την επιλογή μας να στηρίξουμε τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακροπολις. Άλλωστε, ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, στηρίξαμε τον αγώνα ακόμα και στις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν και τώρα αποδείξαμε έμπρακτα σε όλο τον κόσμο ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - το περίφημο «ράλλυ των θεών»- θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Συγχαίρουμε όλους τους οδηγούς και τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους ανθρώπους της διοργάνωσης, αλλά και όσους εργάστηκαν ασταμάτητα και εντατικά για το άψογο και επιτυχημένο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον σπουδαίο αυτό θεσμό και θα συνεργαστούμε με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να διατηρήσουμε το ιστορικό αυτό ράλλυ στην κορυφή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες