Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018: Ξεκίνησε το στήσιμο!

Πυρετώδεις ετοιμασίες από σήμερα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/4/2018

Σε λίγες ημέρες η φετινή Έκθεση Μοτοσυκλέτας θα υποδεχτεί όλους όσους θέλουν να δουν ζωντανά τα νέα μοντέλα, να οδηγήσουν αρκετά από αυτά, και να παρακολουθήσουν μία μεγάλη σειρά από παράλληλες δραστηριότητες, αυτή είναι άλλωστε και μία από τις φετινές αλλαγές: Μεγαλύτερη και πλουσιότερη, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας εμπλουτίζεται σε χώρους αλλά και σε θέαμα. Δίπλα στην κεντρική είσοδο, που φέτος θα λειτουργούν ακόμα πιο πολλά ταμεία ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη αναμονή τις ώρες αιχμής, στήνεται μία τέντα που θα στεγάσει περισσότερα περίπτερα. Έξω από το κτήριο θα μπορεί κανείς να δει stunt show από την εντυπωσιακή ελληνική ομάδα που έχει ανεβάσει το επίπεδο, την «SXS STUNT TEAM» αλλά και τον Νώντα Λογοθέτη που χρόνια τώρα συμμετέχει σε μεγάλα show στην Ευρώπη!

Παράλληλα, εκτός από τον χώρο αλμάτων και τον χώρο για stunts, θα δημιουργηθεί μία πίστα Flat Track, όπως εκείνη που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Riding School, και που θα είναι ανοικτή στο κοινό με ορισμένο αντίτιμο.

MOTO Test Ride Event 2018 - Έρχεται το μεγαλύτερο test ride της χρονιάς!

Φυσικά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν αρκετά από τα νέα μοντέλα, με την επίσκεψή τους στο δικό μας περίπτερο, το περίπτερο του MOTO! Επίσης στο περίπτερό μας, σας περιμένει ένα μεγάλο δώρο, μία πλούσια έκδοση αποκλειστικά για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, που θα την δίνουμε δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες!

Τα Test Rides θα γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Driving Academy, μέσα στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, σε μία σηματοδοτημένη διαδρομή με μήκος 1.100 μέτρων για τέσσερις έως πέντε γύρους. Θα υπάρχουν συνολικά 43 μοτοσυκλέτες από τις εξής εταιρίες:

  • DAYTONA
  • SYM
  • PIAGGIO GROUP (APRILIA, MOTO GUZZI, PIAGGIO)
  • HONDA
  • YAMAHA
  • SUZUKI
  • BAJAJ
  • BENELLI
  • ORCAL

Φυσικά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν αρκετά από τα νέα μοντέλα, με την επίσκεψή τους στο δικό μας περίπτερο, το περίπτερο του MOTO! 

Η διαδικασία για την συμμετοχή είναι εξαιρετικά απλή: Έρχεστε στο περίπτερο του MOTO, διαλέγετε δύο μοντέλα (έως τρία τις ημέρες που δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση) και παίρνετε σειρά αναμονής για κάθε μοντέλο ξεχωριστά, συμπληρώνετε έπειτα την αίτηση συμμετοχής και παραδίδετε το δίπλωμα οδήγησης. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας κράνος, μπουφάν και γάντια. Αμέσως μετά κατευθύνεστε στον χώρο του ΜΟΤΟ, όπου θα σας παραλάβει αυτοκίνητο της Έκθεσης για την πολύ κοντινή απόσταση όπου διεξάγονται τα Test Rides! Από εκεί επιστρέφετε πίσω στο περίπτερό μας, με τον ίδιο τρόπο για να παραλάβετε το δίπλωμά σας.

Yamaha MT Tour & Harley Davidson Test Ride!

Εκτός από τα Test Rides που σας περιμένουν στο περίπτερο του MOTO και στην ειδική διαδρομή, η Yamaha θα πραγματοποιήσει το MT Tours σε εξωτερικό χώρο, όπως και η Harley Davidson που θα έχει διαθέσιμο ένα πλούσιο στόλο μοντέλων! Για να οδηγήσετε τα Yamaha MT και τις Harley Davidson, θα βγαίνετε στην Live Arena κι εκεί το θέαμα που θα αντικρίσετε θα σας κατευθύνει από μόνο του!

Ετοιμάζονται τα περίπτερα με γοργούς ρυθμούς...

Μέσα στην Έκθεση θα βρείτε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εκθετών από πέρσι: Συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 80 εταιρείες κ φορείς  του χώρου της μοτοσυκλέτας σε περίπου 8.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Μεγάλα και πολυτελή περίπτερα θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 30 διαφορετικές μάρκες δίκυκλων μεταξύ των οποίων SYM, DAYTONA MOTORS, QUADRO, PIAGGIO, MOTO GUZZI, VESPA, APRILIA, DERBI, HONDA, YAMAHA, KYMCO, GEMINI MOTORS, BMW, KAWASAKI, PEUGEOT, BRIXTON, KTM, HUSQVARNA, BAJAJ, SUZUKI, DUCATI, HARLEY DAVIDSON, BENELLI, KEEWAY, POLARIS, ROYAL ENFIELD, LINHAI, LAMBRETTA, NIU, AEON, GOES, F.B. MONDIAL, GAS-GAS κ.α.

Πέρα των νέων μοντέλων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν εξοπλισμό ένδυσης, αξεσουάρ, λιπαντικά, ελαστικά, ανταλλακτικά και υπηρεσίες μοτοσυκλέτας, με την προσέλευση του κόσμου να αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη από πέρσι. Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο, βρίσκεστε αυτομάτως στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, και μπροστά στην μεγαλύτερη γκάμα της μοτοσυκλέτας που θα βρείτε ποτέ στην Ελλάδα!

Μεγάλος χορηγός την Έκθεσης Μοτοσυκλέτας είναι φέτος τα νέα καύσιμα της BP με τεχνολογία active όπως επίσης χορηγός είναι και η Monster Energy. Παράλληλα η Έκθεση Μοτοσυκλέτας διοργανώνει διαγωνισμό για το MotoGP της Βαρκελώνης στις 17 Ιουνίου, για έναν τυχερό επισκέπτη που θα συμμετέχει στην σελίδα της στο Facebook!

Συγκεντρωτικά οι παράπλευρες διοργανώσεις της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας είναι:

•             Οργανωμένα testrides σε πίστα 1100m (συμμετοχή στο περίπτερο του ΜΟΤΟ)

•             Flat track experience σε ειδικά κατασκευασμένη οβάλ χωμάτινη πίστα

•             16 παραστάσεις stuntriding, FMX, trial καιBMX

•             Σεμινάρια για ασφαλή οδήγηση από τον έμπειρο καθηγητή Θανάση Χούντρα

•             Chat sessions για τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας

 

Το ωράριο της Έκθεσης είναι από Τετάρτη 18 έως και Κυριακή 22 Απριλίου καθημερινά από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 το πρωί. Η είσοδος κοστίζει 5 Ευρώ ενώ τα παιδιά έως και 12 ετών δεν πληρώνουν.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

TEST RIDES

Τετάρτη 18/4 έως Παρασκευή 20/4  -- 16:00 με 18:00

Σάββατο 21/4 και Κυριακή 22/4 -- 12:00 με 18:00 (Διακοπή 14:30 με 15:30 για ανεφοδιασμό των μοτοσυκλετών και τεχνικό έλεγχο)

Οι μοτοσυκλέτες του Test Ride:

LIVE ARENA

Τετάρτη 18/4 -- 13:30, 18:30

Πέμπτη 19/4 & Παρασκευή 20/4 -- 17:30, 18:30

Σάββατο 21/4 & Κυριακή 22/4 -- 11:30, 12:30, 13:30, 17:30, 18:30

 

FLAT TRACK

Τετάρτη 18/4 έως Παρασκευή 20/4 -- 17.00-19.00

Σάββατο 21/4 & Κυριακή 22/4   -- 12.00 -14.00 & 17.00-19.00

Στα Sessions διάρκειας μισής ώρας, θα εξηγούνται οι τεχνικές που χρειάζεται ώστε από την πρώτη του κιόλας δοκιμή ο αναβάτης να βιώσει την απόλαυση της οδήγησης σε περιβάλλον μειωμένης πρόσφυσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγήσουν είτε τις εκπαιδευτικές Yamaha TTR 125 της σχολής είτε κάποια από τις μεταποιημένες μοτοσυκλέτες που θα είναι διαθέσιμες για οδήγηση.

Το κόστος για κάθε session διάρκειας 30' είναι 15€.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σάββατο 21/4    19:00

Κυριακή 22/4     16:00

 

 

Λίγα λόγια για όσους θα πραγματοποιήσουν τα STUNTS:

SXS STUNT TEAM
Δημήτρης Τσιτσιπάνης, Παντελής Κολίτσας, Γιώργος Παπασταύρου

H SXS -Stunt Extreme Show- που αποτελείται από τους Δημήτρη Τσιτσιπάνη (Cocos), Παντελή Κολίτσα (Locos) και Γιώργο Παπασταύρου, είναι μια επαγγελματική ομάδα αναβατών, που διαθέτουν αμέτρητα οχήματα και έχουν συμμετάσχει σε πολλά show στην Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά ακροβατικά και drift shows με οχήματα κάθε είδους, από μοτοσυκλέτες και ATVs μέχρι αυτοκίνητα, ποδήλατα ΒΜΧ και καρτ! 

Οι Δημήτρης Τσιτσιπάνης και Παντελής Κολίτσας γεννήθηκαν το 1982 και 1983 αντίστοιχα, στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, ενώ ο Γιώργος Παπασταύρου, ο μικρότερος της παρέας, πρωταθλητής superbike και supermoto, γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Από μικροί ανήσυχοι και με μεγάλη αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποφάσισαν το 2004 να ιδρύσουν την ομάδα SXS ξεκινώντας τις πρώτες πρόβες, ενώ το 2005 συμμετείχαν στην πρώτη έκθεση μοτοσυκλέτας στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιάζοντας τους θεατές με τα μοναδικά ακροβατικά τους.

Από τότε μέχρι και σήμερα, η ομάδα SXS και ο Δημήτρης Τσιτσιπάνης πραγματοποιούν 10-12 shows κάθε χρόνο, συμμετέχοντας στις μεγαλύτερες διοργανώσεις μοτοσυκλέτας που πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και την Κύπρο.

FMX
Νώντας Λογοθέτης

Ο Νώντας Λογοθέτης είναι η καρδιά του Ελληνικού FMX και έρχεται φέτος να μας δείξει τον ελληνικό τρόπο! Γεννημένος το 1984 στην Αθήνα και με πτυχίο στους υπολογιστές αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στα extreme sports. Εξαιρετικός αναβάτης με δεξιότητες στο snowboard, bmx, kite surf, downhill και άλλα, έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά show στην Ευρώπη τα τελευταία 7 χρόνια και εκπροσωπεί επάξια τα Ελληνικά χρώματα.

FLAT TRACK

Το FLat Track είναι η νέα τάση που εξασφαλίζει διασκέδαση αλλά και οδηγική εξέλιξη, το γνωστό Flat Track έχει την πρώτη του πίστα στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις του Riding School στο Πολυδένδρι και είναι ανοικτή για το κοινό. Πάντα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του Riding School, η εκμάθηση των τεχνικών και της ιδιαίτερης αυτής δεξιότητας στην οδήγηση γίνεται με τα σωστά βήματα ώστε όλοι να μπορέσουν να την απολαύσουν.

-Θέση οδήγησης
-Χειρισμός για έναρξη του γλιστρήματος
-Θέση και κλίση μοτοσυκλέτας
-Επιλογή πορείας σε συνθήκες γλιστρήματος
-Η σημασία του βλέμματος
-Εναλλαγή από πλαγιολίσθηση επιβράδυνσης σε πλαγιολίσθηση ισχύος

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα το Σαββατοκύριακο 21-22 Απριλίου να παρακολουθήσουν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από τους εκπαιδευτές του Riding School και τον Θανάση Χούντρα

 

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες