Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - Όλα τα μοντέλα των Test-Ride

Τριάντα δύο μοτοσυκλέτες και scooter, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά, σας περιμένουν για να τα οδηγήσετε
Ελάτε να κάνετε test-ride σε 32 μοντέλα στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/3/2023

Ελάτε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) για να οδηγήσετε πολλά νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας και scooter, τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά. 

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (29-30-31/3) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (1-2/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας και θα τηρείται ξεχωριστή σειρά προτεραιότητας ανά μοντέλο μοτοσυκλέτας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πριν τον τόπο διεξαγωγής.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

Δείτε παρακάτω όλα τα μοντέλα των Test Rides, με το αντίστοιχο δίπλωμα που απαιτεί το κάθε ένα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
BENELLI LEONCINO 800 A
CFMOTO 650MT A
CFMOTO 800MT A
KYMCO AK550 Α
QJMOTOR SRT 800X A
QJMOTOR SRK 700 A
TRIUMPH TRIDENT 660 A
TRIUMPH TIGER SPORT 660 A
ZERO MOTORCYCLES SR / F A
     
DAYTONA MISTA 125 A1
E-FUN PUSA 7000W A1
EFUN TIGER 1 A1
RAY 7.7 RAY 7.7 A1
SUNRA ROBO-S A1
SUNRA CRYSTAL A1
SUPER SOCO CPX A1
SWM VAREZ 125 A1
     
BENELLI TRK 502 X A2
BENELLI RCX 185 A2
E-RIDE E-R Max A2
HUSQVARNA 401 SVARTPILEN A2
HYOSUNG GV300S A2
KTM 390 ADVENTURE A2
ΚΤΜ 390 DUKE  A2
KYMCO DT X360 A2
ROYAL ALLOY TG300 A2
ROYAL ENFIELD HNTR 350 A2
ROYAL ENFIELD HIMALAYAN 410 A2
SWM SIX6 500 A2
VOGE 300DS A2
VOGE 500DSX A2
ZONTES 350E A2

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.