Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - Όλα τα μοντέλα των Test-Ride

Τριάντα δύο μοτοσυκλέτες και scooter, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά, σας περιμένουν για να τα οδηγήσετε
Ελάτε να κάνετε test-ride σε 32 μοντέλα στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/3/2023

Ελάτε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) για να οδηγήσετε πολλά νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας και scooter, τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά. 

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (29-30-31/3) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (1-2/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας και θα τηρείται ξεχωριστή σειρά προτεραιότητας ανά μοντέλο μοτοσυκλέτας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πριν τον τόπο διεξαγωγής.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

Δείτε παρακάτω όλα τα μοντέλα των Test Rides, με το αντίστοιχο δίπλωμα που απαιτεί το κάθε ένα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
BENELLI LEONCINO 800 A
CFMOTO 650MT A
CFMOTO 800MT A
KYMCO AK550 Α
QJMOTOR SRT 800X A
QJMOTOR SRK 700 A
TRIUMPH TRIDENT 660 A
TRIUMPH TIGER SPORT 660 A
ZERO MOTORCYCLES SR / F A
     
DAYTONA MISTA 125 A1
E-FUN PUSA 7000W A1
EFUN TIGER 1 A1
RAY 7.7 RAY 7.7 A1
SUNRA ROBO-S A1
SUNRA CRYSTAL A1
SUPER SOCO CPX A1
SWM VAREZ 125 A1
     
BENELLI TRK 502 X A2
BENELLI RCX 185 A2
E-RIDE E-R Max A2
HUSQVARNA 401 SVARTPILEN A2
HYOSUNG GV300S A2
KTM 390 ADVENTURE A2
ΚΤΜ 390 DUKE  A2
KYMCO DT X360 A2
ROYAL ALLOY TG300 A2
ROYAL ENFIELD HNTR 350 A2
ROYAL ENFIELD HIMALAYAN 410 A2
SWM SIX6 500 A2
VOGE 300DS A2
VOGE 500DSX A2
ZONTES 350E A2

Η Αλεξανδρούπολη ο τρίτος σταθμός της κοινής δράσης ΑΜΟΤΟΕ και ΜΟΤΟΕ για την οδική ασφάλεια

Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες δράσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Νάξο, η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ) και η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ) συνέχισαν την κοινή τους εκστρατεία για την προώθηση της οδικής ασφάλειας, με τρίτο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.
MOTOE AMOTOE
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/7/2026

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αναβατών σχετικά με τη σημασία της χρήσης πιστοποιημένου προστατευτικού εξοπλισμού, της σωστής συντήρησης του κράνους και της υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς. Μέσα από τη δράση αναδεικνύεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το κράνος δεν είναι αξεσουάρ – είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος του αναβάτη και μπορεί να σώσει ζωές.

Η δράση στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης (ΛΕΜΕ), του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη υλοποίησή της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεκάδες μοτοσυκλετιστές και πολίτες ενημερώθηκαν για τη σωστή χρήση του κράνους, τη σημασία της αντικατάστασής του όταν αυτό έχει φθαρεί ή έχει συμπληρώσει τον κύκλο ζωής του, καθώς και για βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού απέδειξε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων και ότι η ενημέρωση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

MOTOE AMOTOE

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην πολύτιμη στήριξη ενός επιχειρηματία του χώρου της μοτοσυκλέτας, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του, η δράση μπορεί να συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους αναβάτες τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν παλιά και φθαρμένα κράνη με νέα, πιστοποιημένα κράνη. Η ΑΜΟΤΟΕ και η ΜΟΤΟΕ τον ευχαριστούν θερμά για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη συμβολή του σε μια πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η δράση, όμως, δεν ολοκληρώνεται με την αντικατάσταση των κρανών. Όλα τα παλιά κράνη που συγκεντρώνονται σε κάθε σταθμό της δράσης, συλλέγονται και παραδίδονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου θα αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής μελέτης σχετικά με τη γήρανση των υλικών, τη φθορά και την πραγματική κατάσταση των κρανών μετά από χρόνια χρήσης. Σκοπός της επιστημονικής μελέτης είναι να αξιολογηθούν ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική τους κατάσταση μετά από χρόνια χρήσης.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί αναλυτικός οπτικός έλεγχος, κατά τον οποίο θα εξεταστούν η εξωτερική κατάσταση του κελύφους, η ύπαρξη ρωγμών, χτυπημάτων, αποχρωματισμών ή παραμορφώσεων, η κατάσταση της εσωτερικής επένδυσης και του υλικού απορρόφησης ενέργειας (EPS), η λειτουργία του συστήματος συγκράτησης (ιμάντες και κούμπωμα), καθώς και η κατάσταση της ζελατίνας και των μηχανισμών στήριξής της. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργαστηριακές δοκιμές αντοχής του κελύφους στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

MOTOE AMOTOE

Οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή φοιτητών στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών. Η δράση αυτή αναμένεται να προσφέρει χρήσιμα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση και την γήρανση των κρανών στην Ελλάδα και να ενισχύσει την ενημέρωση των αναβατών για την αναγκαιότητα της έγκαιρης αντικατάστασής τους. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε κράνος που αποσύρεται αποκτά μια δεύτερη αποστολή. Από μέσο προστασίας μετατρέπεται σε πολύτιμο ερευνητικό εργαλείο, συμβάλλοντας στην παραγωγή νέας γνώσης που θα βοηθήσει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στην προστασία των επόμενων γενεών αναβατών.

Η ΑΜΟΤΟΕ και η ΜΟΤΟΕ ευχαριστούν θερμά τη ΛΕΜΕ Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, όλους τους εθελοντές, καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν στη δράση και απέδειξαν έμπρακτα ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί κοινή ευθύνη.

Η εκστρατεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι επόμενοι σταθμοί έχουν προγραμματιστεί στην Καστοριά, τη Μυτιλήνη, την Κρήτη, τη Σπάρτη και την Πάτρα, ενώ η πανελλαδική αυτή πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη δράση στην Αθήνα, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η σωστή χρήση του κράνους μπορούν να σώσουν ζωές.

Δείτε στιγμές από τη δράση στην Αλεξανδρούπολη στο βίντεο: