Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023: Πληρότητα 100% στα περίπτερα

Επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια
Έκθεση ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023: Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/2/2023

Η Έκθεση ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 επιστρέφει με την διοργάνωσή της να γίνεται τώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου και την πληρότητα αυτή την στιγμή να αγγίζει το 100% στους χώρους που έχουν προβλεφθεί.

Η Αθήνα πάσχει από μεγάλους εκθεσιακούς χώρους καθώς μετά από το κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό και το Metropolitan που εκτοξεύει το κόστος σε επίπεδα που είναι εκτός ορίου για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, δεν αφήνει πολλές επιλογές σε μεγάλους ενιαίους χώρους.

Το Εκθεσιακό Κέντρο - πρώην TAE KWON DO είναι μία καλή εναλλακτική λύση τόσο σε μέγεθος όσο και ως τοποθεσία και σίγουρα η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και την τελική κρίση για το αν προσφέρεται συγκεκριμένα για Έκθεση Μοτοσυκλέτας.

Αυτή την στιγμή δεν έχουν παραμείνει παρά ελάχιστοι διαθέσιμοι χώροι στα δύο διαφορετικά επίπεδα που θα διεξαχθεί η Έκθεση παρόλο που όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, πριν από δύο μήνες, φέτος θα υπάρχουν σημαντικές απουσίες ιδιαίτερα από τους Ιάπωνες κατασκευαστές. Άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις όπως της BMW που η μητρική εταιρεία δεν συμμετέχει ούτε στην EICMA θεωρώντας πως αρκεί η παρουσίαση των μοντέλων ψηφιακά. Βέβαια, όπως έχουμε ξανά πει στο ΜΟΤΟ, τα μεγάλα στελέχη της BMW Motorrad, της KTM αλλά και όλων όσων απέχουν, επισκέπτονται μεμονωμένα την EICMA καθώς όπως έχουν δηλώσει απευθείας σε εμάς, είναι το καλύτερο μέρος για να καθίσει κανείς επάνω στις νέες μοτοσυκλέτες και να πάρει μία ιδέα από τον όγκο τους και τις διαστάσεις τους. Πράγμα που μέσα από φωτογραφίες και video είναι αδύνατο. Οξύμωρη δήλωση που αποτυπώνει όμως κι ένα δυνατό χαρτί των εκθέσεων που είναι η επαφή αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Από τις κάρτες γραφικών και τα ηλεκτρονικά μέχρι και τα αυτοκίνητα (έως ένα βαθμό τα τελευταία), η φυσική παρουσίασή τους ίσως να μην κάνει σπουδαία διαφορά, όμως για ένα όχημα που οδηγείς με ολόκληρο το σώμα σου, η ευκαιρία να καθίσεις στη σέλα είναι σημαντική, πόσο μάλλον να κατέβεις από την μία και να ανέβεις στην επόμενη κάνοντας μερικά βήματα και έχοντας την σύγκριση άμεσα. Ένα μόνο από τα πλεονεκτήματα των Εκθέσεων Μοτοσυκλέτας.

Παρόλο τις βέβαιες απουσίες που θα υπάρχουν από ορισμένες μεγάλες αντιπροσωπείες καθώς το συνολικό κόστος συμμετοχής μόνο αμελητέο δεν είναι, ταυτόχρονα το παρόν θα δώσουν και νέες μάρκες, αξεσουάρ και εταιρείες, γεμίζοντας πλήρως τον εκθεσιακό χώρο.

Το MOTO θα έχουμε φυσικά το δικό μας περίπτερο όπου θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις όπως θα σας περιμένουμε και εμείς για να γνωριστούμε από κοντά, ενώ ακριβώς όπως είχαμε κάνει το 2017 και το 2018, τις δύο τελευταίες φορές που έγινε Έκθεση Μοτοσυκλέτας, αναλαμβάνουμε και την διοργάνωση των Test Rides σε περιφραγμένο χώρο, με διαθεσιμότητες μοντέλων που θα ανακοινωθούν στην πορεία από την διοργάνωση της Έκθεσης και φυσικά θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.

Έκθεση ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 - Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.