Έρχεται Έκθεση ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023: Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου

Πρώτη φορά από το 2018
Έκθεση ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023: Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/12/2022

Δύο μεγάλες εταιρείες στον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων προχώρησαν σε μία στρατηγική συνεργασία και κατέθεσαν πρόταση διοργάνωσης Έκθεσης Μοτοσυκλέτας στον ΣΕΜΕ, τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος.

Η πρώτη εταιρεία είναι του κ. Κώστα Λαμάρη που την τελευταία εικοσαετία περίπου είναι ο άνθρωπος πίσω από όλες τις Εκθέσεις Μοτοσυκλέτας και η δεύτερη εταιρεία είναι η be-best με τεράστια εμπειρία στον χώρο των διοργανώσεων και των εκθέσεων.

Η τελευταία Έκθεση Μοτοσυκλέτας έγινε το 2018 στο κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, έχοντας ξεκινήσει το 2017 μετά από εννέα χρόνια, επίσης στο κέντρο Ξιφασκίας. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης που η αγορά της μοτοσυκλέτας κατέρρευσε, όπως άλλωστε σχεδόν το σύνολο της εμπορικής δραστηριότητας, δεν υπήρχαν οι πόροι για την διεξαγωγή μίας τόσο ακριβής εκδήλωσης, όπως την είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο 2017 και ζώντας τα πράγματα από μέσα μιας και η ομάδα του ΜΟΤΟ είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει τα test – rides για λογαριασμό της Έκθεσης, βλέπαμε πως ο κος Λαμάρης με όχημα την Albatros Events έπαιρνε ένα μεγάλο στοίχημα τότε, σε μία αγορά που ακόμη προσπαθούσε να ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη που είχε πέσει. Ήδη από τότε και εκ του αποτελέσματος κρινόμενος, είχε κερδίσει το στοίχημα ώστε η Έκθεση Μοτοσυκλέτας να επιστρέψει και το 2018.

Το 2019 θα έπρεπε να είχε προλάβει να γίνει πριν αρχίσουν παγκοσμίως να ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν κόσμο και μαζί και οι Εκθέσεις. Όμως η δέσμευση του κτηρίου στο Ελληνικό για τα έργα που αναμένονταν να ξεκινήσουν αλλά τελικά άργησαν και κυρίως η πορεία της αγοράς που μόνο θετική δεν ήταν, με πολλά καταστήματα μοτοσυκλέτας να κλείνουν και τον εμπορικό κόσμο να συρρικνώνεται, οδήγησε στην ακύρωση κάθε πλάνου.

Αμέσως μετά χτύπησε και η πανδημία και η Έκθεση Μοτοσυκλέτας έγινε μία ωραία ανάμνηση, τις δύο αυτές χρονιές που επέστρεψε μετά από διακοπή εννέα χρόνων. Η αλήθεια είναι πως τα μεγέθη της αγοράς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μεγάλες εκδηλώσεις, την ίδια στιγμή που τόσο η επιθυμία του κοινού, όσο και του εμπορικού κόσμου είναι για μία Έκθεση Μοτοσυκλέτας με όλη της την αίγλη, όπως παλιά. Συμβαίνει και εδώ κάτι αντίστοιχο όπως και με όλες τις νέες μοτοσυκλέτες, μας αρέσουν -σχεδόν όλες- αλλά έχουν ακριβύνει τόσο που κυρίως τις κοιτάμε. Και οι Εκθέσεις αρέσουν σε όλους και θέλουν όλοι να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, εκθέτες και επισκέπτες, φτάνει τα καθαρά έσοδα της προηγούμενης χρονιάς, να μην είναι λιγότερα από τα έξοδα διοργάνωσης της επόμενης έκθεσης! Αυτός είναι και ο μόνος λόγος, που κάποιοι μέσα στον ΣΕΜΕ δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί ούτε και φέτος, ενώ από πλευράς ιαπωνικών αντιπροσωπειών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραστεί μόνο η Yamaha το 2023, όπως αντίστοιχα μπορεί να υπάρχουν και άλλες εταιρείες που δεν θα καταφέρουν να συμμετέχουν φέτος.

Στο ενδιάμεσο των ετών από το 2018, μία διαφορετική εκδήλωση που ξεκίνησε από τις Ημέρες Μοτοσυκλέτας, κατέληξε σε ένα κανονικό Σαλόνι στο παλαιό Αμαξοστάσιο γεμίζοντας το κενό που υπήρχε. Τις τρεις συνεχόμενες φορές που διοργανώθηκε η εκδήλωση στο Παλαιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι το κοινό και ο εμπορικός κόσμος την στήριξαν και με το παραπάνω. Μάλιστα η τελευταία εκδήλωση την Άνοιξη του 2022 ήταν τόσο πετυχημένη από πλευράς επισκεψιμότητας που προφανώς άνοιξε και την όρεξη του κόσμου για επιστροφή της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας.

Φέτος λοιπόν τρεις ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον ΣΕΜΕ, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες. Η πρώτη για επανάληψη στο Αμαξοστάσιο με το πιο προσιτό κόστος από όλες, μία ακόμη στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C για την οποία υπήρξε και αντιπρόταση την οποία ο ΣΕΜΕ δεν εξέτασε και η τρίτη που συγκέντρωσε τις μόνες θετικές ψήφους από τον σύνδεσμο και είναι και αυτή τελικά που θα πραγματοποιηθεί.

Γεγονός είναι πως η Αττική δεν προσφέρει πληθώρα Εκθεσιακών Χώρων ή εκείνοι που μπορούν να καλύψουν τα τετραγωνικά που χρειάζεται, απλά για να παρκάρει μία εισαγωγική εταιρεία τα μοντέλα της, είναι και πολύ ακριβές προτάσεις για την μικρή αγορά της μοτοσυκλέτας, όπως για παράδειγμα το Metropolitan Expo.

Η διευθέτηση του χώρου αναμένεται να είναι ένα κι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να λύσουν διοργανωτές και Εκθέτες και στο Κλειστό Π. Φαλήρου. Το οποίο όμως εξυπηρετεί και σε κόστος και σε τοποθεσία. Αν μάλιστα καταφέρουν να συμφωνήσουν οι Εκθέτες μεταξύ τους σε έναν μέγιστο αριθμό τετραγωνικών και προσπαθήσουν οι πιο εύρωστοι εξ αυτών να στριμωχτούν παρόλο που θα μπορούν να απλωθούν, τότε θα μπορέσει το Κλειστό Π. Φαλήρου να φιλοξενήσει μία μεγαλοπρεπή Έκθεση Μοτοσυκλέτας παρά τις όποιες απουσίες σημειωθούν. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο έχει ξανά γίνει στο παρελθόν, στο συγκεκριμένο Εκθεσιακό Κέντρο.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που από κοινού στέλνουν κ. Λαμάρης – Be Best:

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 - Επανέρχεται πιο πλούσια και δυναμική από ποτέ!

WHAT’S YOUR MOTO?

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 είναι γεγονός. Η έκθεση θεσμός για τον κόσμο του δικύκλου, ανανεωμένη και πιο πλούσια από κάθε άλλη χρονιά, επανέρχεται σε ένα νέο εκθεσιακό χώρο, το Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου.

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023 τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) γεγονός που εξασφαλίζει την υποστήριξη και συμμετοχή των κορυφαίων εισαγωγικών εταιριών της χώρας, διασφαλίζοντας μια διοργάνωση ακόμη πιο μεγάλη, ακόμη πιο δυναμική, με σκοπό πάντα να μεταφέρει στο κοινό τον παλμό του κόσμου της μοτοσυκλέτας.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ηλεκτρικών δικύκλων, να ενημερωθεί για τον εξοπλισμό ένδυσης και ασφάλειας, τα αξεσουάρ, τα λιπαντικά, τα ελαστικά, τα ανταλλακτικά, τη συντήρηση και τη φροντίδα, τις υπηρεσίες, όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου, να παρακολουθήσει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης αλλά και να οδηγήσει σε οργανωμένο χώρο πίστας (test ride) όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες.

 

Από το 1995 η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ, υπήρξε πρωτοβουλία του Κώστα Λαμάρη, ο οποίος μέσω της εμπειρίας του στο χώρο κατάφερε να δημιουργήσει έναν επιτυχημένο διαχρονικά θεσμό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ενός φανατικού κοινού.

 

Αυτή τη χρονιά, δυο μεγάλες εταιρείες στο χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων, η Κ. Λαμάρης και η Be Best, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν την υπογραφή τους στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διοργάνωση της ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023, εξασφαλίζοντας την επιτυχία της. Η σύμπραξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ καθώς οι πολυάριθμες επιτυχημένες εγχώριες εμπορικές εκθέσεις αμφότερων των εταιρειών τα τελευταία 25 χρόνια, αποτελούν αδιαμφισβήτητα εγγύηση για την υλοποίηση της μεγαλύτερης και σημαντικότερης για την ελληνική αγορά εμπορικής έκθεσης δικύκλων.

 

Σας περιμένουμε όλους να δώσετε το παρόν σε αυτή τη μοναδική έκθεση που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Διοργάνωση: Κ. Λαμάρης – Be Best

 

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".