Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!

Στη Θεσσαλονίκη η καρδιά της μοτοσυκλέτας!
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2025

Γεμάτο και με ελάχιστες απουσίες θα είναι το περίπτερο 13 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώσει την προσοχή του μοτοσυκλετιστικού κόσμου αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ!

Φέτος, όπως έχουμε πει, δεν θα γίνει Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Αθήνα από τον σύνδεσμο εισαγωγέων. Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, που είχε όμως και ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, οδηγούμαστε σε μία παγίωση της διετίας για την μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στα Βαλκάνια.

Υπό αυτό το πλαίσιο το MOTO SHOW 2025 στη Θεσσαλονίκη δεν εμποδίζει, ούτε αποτρέπει την μεγάλη Έκθεση Μοτοσυκλέτας που έτσι και αλλιώς δεν θα διοργανωνόταν φέτος, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μοτοσυκλετιστές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τους επισκέπτες, να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα.

Η ομάδα του MOTO που έχει μέλη και από την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη έως και την Κρήτη, δεν θα λείπει φυσικά από το MOTO SHOW 2025 και θα είμαστε εκεί με το δικό μας περίπτερο όπου θα έχει τα αγαπημένα ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΟ, τεύχη και αναμνηστικά, όπως φυσικά και θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε από κοντά.

Πάνω από 6.000 τετραγωνικά θα καταλαμβάνουν τα περίπτερα των αντιπροσωπειών που θα είναι σχεδόν όλες εκεί, με τα νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία έχουν μόλις έρθει στην Ελλάδα και κάποια από αυτά θα εμφανιστούν στο κοινό σε πανευρωπαϊκή πρωτιά! Χαρακτηριστικό είναι για το Suzuki DRZ για παράδειγμα, που η δημοσιογραφική παρουσίασή του θα γίνει τον Μάϊο αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία εξασφάλισε μοτοσυκλέτες από την Ιαπωνία. Όπως αντίστοιχα το Tracer 9 που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, πριν από δύο εβδομάδες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Στο μεγάλο κεντρικό περίπτερο της ΔΕΘ το MOTO SHOW 2025!

Η διοργανωτές του MOTO SHOW 2025 έχουν την εμπειρία από την προηγούμενη έκθεση μοτοσυκλέτας στην Θεσσαλονίκη και από τα αντίστοιχα MOTO SHOW που έχουν διοργανώσει στην Αθήνα και για μία μακρά περίοδο που δεν γινόταν Έκθεση Μοτοσυκλέτας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων, ήταν και ο μόνος τρόπος να δει κανείς από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει στη σέλα τους και να τα επεξεργαστεί συγκριτικά το ένα, λίγα βήματα από το άλλο.

Το MOTO SHOW 2025 θα έχει και Test Rides επιλεγμένων μοντέλων με πλοηγό και ουραγό.

ΩΡΑΡΙΟ 10:00 – 21:00

Γενική είσοδος 7€

ΑΜΕΑ, ΠΑΙΔΙΑ έως 14 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε τα νέα μοντέλα που θα υπάρχουν σίγουρα στο MOTO SHOW με τον κατάλογο να ανανεώνεται συνεχώς

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!

 

MotoGP 26 - Το ανανεωμένο επίσημο παιχνίδι της διοργάνωσης [VIDEO]

Με τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες της νέας σεζόν - Ακόμα και συνεντεύξεις τύπου δίνεις!
MotoGP 26
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2026

Το studio δημιουργίας βίντεο-παιχνιδιών Milestone παρουσιάζει τη νέα έκδοση του επίσημου videogame του MotoGP, με αρκετές ανανεώσεις για τη σεζόν του 2026, και φυσικά με όλους τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας είναι ίσως το άγιο δισκοπότηρο του κάθε προγραμματιστή, αφού μέχρι και σήμερα ανάθεμα κι αν καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν έστω και ελάχιστη από την αίσθηση και τα physics των δύο τροχών. Η μοτοσυκλέτα είναι ένα πολύ δυσκολότερο όχημα από το αυτοκίνητο, όσον αφορά στην πιστή απόδοση της κίνησής της, αλλά ακόμα περισσότερο στην αίσθηση που παίρνει ο παίκτης κατά τον έλεγχό της. Αν τώρα για τα videogames αυτοκινήτου κυκλοφορούν τιμονιέρες, πετάλια, καθίσματα με ανάδραση, καμπίνες, κλπ. ώστε να μπορεί κανείς να πλησιάζει αρκετά στην αίσθηση ελέγχου ενός τετράτροχου, η μοτοσυκλέτα είναι άλλη ιστορία. Ο έλεγχος γίνεται συνήθως με τα κλασικά χειριστήρια των παιχνιδομηχανών, οπότε κάθε παραλληλισμός με τον πραγματικό χειρισμό μιας μοτοσυκλέτας πάει περίπατο. Να μη μιλήσουμε για την αίσθηση ισορροπίας, που είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυπωθεί σωστά.

Παρόλα αυτά, κάθε χρονιά τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας γίνονται κατά τι καλύτερα, δίνοντάς μας ελπίδες για κάτι καλύτερο... στο μέλλον.

Η Milestone αναφέρει πως τα physics -η απόδοση των φυσικών δυνάμεων που επενεργούν σε μοτοσυκλέτα και αναβάτη- για το 2026 έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί, για καλύτερο έλεγχο στις στροφές και στις εξόδους από αυτές. Βελτίωση υπάρχει και στην κίνηση των αναβατών, ενώ νέο είναι ένα σύστημα… διαχείρισης βάρους (;) που ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει.

Κάθε αναβάτης έχει δικά του αδύνατα και δυνατά σημεία, ενώ όσο αγωνίζεται κανείς, τόσο ξεκλειδώνει και περισσότερα πακέτα συλλεκτικών καρτών. Η συλλογή περιλαμβάνει κάρτες διαφορετικών βαθμών σπανιότητας, ακόμη και αποκλειστικά artworks που δημιούργησε η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις Ranka Fujiwara.

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού υπάρχει και μια επιπλέον πίστα, εκείνη του Canterbury Park της Αγγλίας, όπου θα μπορείς να αγωνιστείς με motard, flat track και minibikes. Επιπλέον θα μπορείς να οδηγήσεις στις πίστες του Παγκοσμίου μοτοσυκλέτες παραγωγής -πες το προπόνηση.

Στα paddock βρίσκονται τα μενού και η πρόσβαση του ανανεωμένου career mode, ενώ θα πρέπει να εκπληρώνεις και τις υποχρεώσεις σου απέναντι στα media με συνεντεύξεις τύπου, όπου θα μπορείς να προκαλέσεις κάποιον αντίπαλο ή να δηλώσεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου!

Οι επιλογές και οι δηλώσεις σου θα επηρεάζουν τους στόχους και την πορεία της καριέρας σου, οπότε όπως γράφει το δελτίο τύπου… “θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά τον δρόμο προς τη δόξα”. Παράλληλα, η αγορά αναβατών γίνεται πιο ζωντανή από ποτέ, καθώς θα συζητάς με τον μάνατζέρ σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Για άλλη μια φορά, συναντούμε τα modes Arcade και Pro. Το Arcade mode, ανανεωμένο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είναι ιδανικό για νέους παίκτες ή για όσους προτιμούν πιο απλό gameplay. Αντίθετα, το Pro mode, σε συνδυασμό με τα νέα physics, προσφέρει τ πιο ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης, μαζί με ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.

Πέρα από το single player mode ο παίκτης θα μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του απέναντι σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Με cross-play, βελτιωμένο matchmaking και πλήρες grid έως και 22 παικτών, ετοιμαστείτε για δυνατές online μάχες.

Το MotoGP 26 θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου για PlayStation 5, Xbox Series X και Series S, Nintendo Switch, Nintendo Switch 2, ROG Xbox Ally, ROG Xbox Ally X και για PC μέσω των Steam και Epic Games Store.

Στις εκδόσεις για Nintendo Switch και Nintendo Switch 2 δεν υποστηρίζεται cross-play και το grid περιορίζεται σε 12 αναβάτες.

Δυστυχώς μέσα στις χώρες που μπορούν να προπαραγγείλουν το παιχνίδι, ΔΕΝ βρίσκεται η Ελλάδα. Οπότε, υπομονή.

Ετικέτες