ΕΛ.ΑΣ. - 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική

Η μη χρήση κράνους στη δεύτερη θέση των παραβάσεων μετά το παράνομο παρκάρισμα
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/5/2024

Η Τροχαία Αττικής το εικοσιτετράωρο 24-25/05/2024 προχώρησε σε 6.559 τροχονομικούς ελέγχους βεβαιώνοντας 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. με τη μη χρήση κράνους να βρίσκεται μία ανάσα -δυστυχώς- από την κορυφή των παραβάσεων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων διενεργήθηκαν 6.559 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.726 παραβάσεις, 90 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, συνελήφθη 53χρονος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στέρηση ικανότητας οδήγησης.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 85 παραβάσεις μέθης,  7 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος
  • 10 για παραβίαση σηματοδοτών
  • 3 για παραβίαση λεωφορειολωρίδας
  • 57 για υπερβολική ταχύτητα
  • 1 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 6 για δακτύλιο
  • 80 για  μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 272 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 22 για χρήση κινητού
  • 74 για ΚΤΕΟ
  • 17 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου
  • 3 για φορτηγά οχήματα
  • 102 για ωράριο εργασίας- ταχογράφο
  • 366 σταθμεύσεις
  • 636 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 142 ζεύγη πινακίδων, 325 άδειες κυκλοφορίας, 308 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 242 οχήματα.

ELAS

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα

Δεν παρέδωσε προβλεπόμενο δείγμα βενζίνης 100 οκτανίων σε έλεγχο
Fuel station Fined
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε σε πρατήριο καυσίμων της Αθήνας, που κατά τη διάρκεια ελέγχου δεν παρέδωσε δείγμα αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Με απόφαση Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα για παράβαση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 271799/03-03-2026 απόφαση, το πρόστιμο επιβλήθηκε στο πρατήριο καυσίμων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ Ο.Ε.», το οποίο βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 93 στην Αθήνα.

Η παράβαση αφορά τη μη παράδοση δείγματος αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων κατά τη διαδικασία ελέγχου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 99 των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).

Οι έλεγχοι αυτού του τύπου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εποπτείας της αγοράς καυσίμων, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διακινούνται και την προστασία των καταναλωτών.