ΕΛ.ΑΣ. - 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική

Η μη χρήση κράνους στη δεύτερη θέση των παραβάσεων μετά το παράνομο παρκάρισμα
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/5/2024

Η Τροχαία Αττικής το εικοσιτετράωρο 24-25/05/2024 προχώρησε σε 6.559 τροχονομικούς ελέγχους βεβαιώνοντας 1.726 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. με τη μη χρήση κράνους να βρίσκεται μία ανάσα -δυστυχώς- από την κορυφή των παραβάσεων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων διενεργήθηκαν 6.559 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.726 παραβάσεις, 90 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, συνελήφθη 53χρονος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στέρηση ικανότητας οδήγησης.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 85 παραβάσεις μέθης,  7 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος
  • 10 για παραβίαση σηματοδοτών
  • 3 για παραβίαση λεωφορειολωρίδας
  • 57 για υπερβολική ταχύτητα
  • 1 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 6 για δακτύλιο
  • 80 για  μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 272 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 22 για χρήση κινητού
  • 74 για ΚΤΕΟ
  • 17 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου
  • 3 για φορτηγά οχήματα
  • 102 για ωράριο εργασίας- ταχογράφο
  • 366 σταθμεύσεις
  • 636 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 142 ζεύγη πινακίδων, 325 άδειες κυκλοφορίας, 308 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 242 οχήματα.

ELAS

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak