ΕΛ.ΑΣ. – 282 συλλήψεις, 5.232 κλήσες και ακινητοποίηση 93 οχημάτων στις 29/11/23,

Ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα σε ολόκληρη την επικράτεια
motomagΕΛ.ΑΣ. – 282 συλλήψεις και 5.232 παραβάσεις, ενώ ακινητοποιήθηκαν 93 οχήματα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

1/12/2023

Σε στοχευμένες δράσεις προχώρησε για μία ακόμα φορά η ΕΛ.ΑΣ. την 29η Νοεμβρίου 2023, οι οποίες υπάγονται στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου βεβαιώθηκαν σε 5.232 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 733 προσαγωγές ατόμων και 282 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια τόσο εμφανούς αστυνόμευσης όσο και αφανούς, με τη συνεργασία διαφόρων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Έμφαση δόθηκε σε περιοχές και οικισμούς που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα με αποτέλεσμα τα κάτωθι:

  • Προσήχθησαν 733 άτομα,
  • Συνελήφθησαν 282 για διάφορα αδικήματα,
  • Βεβαιώθηκαν 5.232 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • Ακινητοποιήθηκαν 93 οχήματα και
  • κατασχέθηκε 1

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 901 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 9 άτομα και βεβαιώθηκαν 88 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,
  • στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 44 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 6 άτομα και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
  • στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν 8 έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, αστυνομικές δράσεις παραγματοποιήθηκαν και στην Δυτική Ελλάδα στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας και Ηλείας, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, όπου:

  • ελέγχθηκαν 341 άτομα,
  • προσήχθησαν 6 άτομα,
  • συνελήφθησαν 4 άτομα και
  • βεβαιώθηκαν 24  παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 5 για περιβαλλοντική νομοθεσία και 1 για παρεμπόριο.

Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε βενζινάδικο που είχε ξανά πιαστεί για πειραγμένους μετρητές

Για ακόμη μία φορά σφάλμα σε συστήματα μέτρησης καυσίμων εντόπισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης
antlia
Από το

motomag

2/1/2026

Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο καυσίμων στα Άνω Λιόσια, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε ότι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους οδηγούς ανακαλύπτοντας σφάλματα στους μετρητές καυσίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 1615698/29-12-2025 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά εκατόν πενήντα χιλιάδων  ευρώ (150.000,00€)  στην εταιρεία  «ΒΣ ΟΙΛ Ε.Ε. ή VS OIL Ε.Ε.», στα Άνω Λιόσια, διότι κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής-Δ/νση Ανάπτυξης Κ.Τ. Αθηνών σε συνεργασία με κλιμάκια ελέγχων  της  Ασφάλειας Αττικής, της ΑΑΔΕ/ΕΛΥΤ και της Δ.Α.Ο.Ε. διαπίστωσαν καταδολίευση των συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Ν. 4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων “τρώει” πρόστιμο για σφάλμα στους μετρητές καυσίμων, καθώς τον Σεπτέμβριο του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών από αθέμιτες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.