ΕΛ.ΑΣ. – 282 συλλήψεις, 5.232 κλήσες και ακινητοποίηση 93 οχημάτων στις 29/11/23,

Ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα σε ολόκληρη την επικράτεια
motomagΕΛ.ΑΣ. – 282 συλλήψεις και 5.232 παραβάσεις, ενώ ακινητοποιήθηκαν 93 οχήματα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

1/12/2023

Σε στοχευμένες δράσεις προχώρησε για μία ακόμα φορά η ΕΛ.ΑΣ. την 29η Νοεμβρίου 2023, οι οποίες υπάγονται στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου βεβαιώθηκαν σε 5.232 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 733 προσαγωγές ατόμων και 282 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια τόσο εμφανούς αστυνόμευσης όσο και αφανούς, με τη συνεργασία διαφόρων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Έμφαση δόθηκε σε περιοχές και οικισμούς που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα με αποτέλεσμα τα κάτωθι:

  • Προσήχθησαν 733 άτομα,
  • Συνελήφθησαν 282 για διάφορα αδικήματα,
  • Βεβαιώθηκαν 5.232 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • Ακινητοποιήθηκαν 93 οχήματα και
  • κατασχέθηκε 1

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 901 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 9 άτομα και βεβαιώθηκαν 88 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,
  • στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 44 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 6 άτομα και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
  • στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν 8 έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, αστυνομικές δράσεις παραγματοποιήθηκαν και στην Δυτική Ελλάδα στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας και Ηλείας, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, όπου:

  • ελέγχθηκαν 341 άτομα,
  • προσήχθησαν 6 άτομα,
  • συνελήφθησαν 4 άτομα και
  • βεβαιώθηκαν 24  παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 5 για περιβαλλοντική νομοθεσία και 1 για παρεμπόριο.

KTM: Τετραετής επέκταση εγγύησης δωρεάν σε όλη τη γκάμα

Αν είναι μοντέλο 2025 ή νεότερο και βγάζει πινακίδα, καλύπτεται με 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
KTM
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Πέρσι τον Χειμώνα η ΚΤΜ είχε ανακοινώσει δωρεάν επέκταση της Premium Εργοστασιακής Εγγύησης σε 4 χρόνια για όλες τις νέες μοτοσυκλέτες Street και Travel με τους δικύλινδρους κινητήρες LC8 (V2) ή LC8c (εν σειρά) κατασκευασμένες από το 2023 και μετά. Αυτή η τετραετής επέκταση διευρύνεται τώρα σε όλες τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ που βγάζουν νόμιμα πινακίδα για κίνηση σε δημόσιους δρόμους και θα εφαρμοστεί σε όλα τα μοντέλα από τη γκάμα 2025 και μετά, ανεξαρτήτως κατηγορίας, είδους και μεγέθους κινητήρα.

Ο πελάτης δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, καθώς κάθε πώληση μοντέλου που εμπίπτει στην επέκταση εγγύησης υπάγεται στο νέο καθεστώς αυτόματα, ακόμη και αναδρομικά, αν λ.χ. η μοτοσυκλέτα έχει αγοραστεί πριν ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Καλύπτονται όλα τα μοντέλα που βγάζουν πινακίδες από τις παρακάτω οικογένειες:

  • Adventure
  • Dual Sport
  • Naked
  • Supersport
  • Sports Tourer
  • Supermoto

Εξαιρούνται προφανώς τα μοντέλα των παραπάνω κατηγοριών που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση πίστας και για αγώνες.

Η εγγύηση είναι συνδεδεμένη με τη μοτοσυκλέτα και όχι τον αναβάτη, άρα μεταβιβάζεται μαζί της αν η πώληση γίνει εντός εγγύησης και για να παραμείνει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας πρέπει η συντήρηση να γίνεται αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της ΚΤΜ και σύμφωνα με το επίσημο πλάνο του κατασκευαστή.

Επιπλέον, κάθε μοτοσυκλέτα καλύπτεται επίσης από οδική βοήθεια (Service Activated Roadside Assistance - SARA), η οποία έχει ισχύ έως 12 μήνες και ανανεώνεται αυτόματα σε κάθε προγραμματισμένο σέρβις.