ΕΛ.ΑΣ - 404 συλλήψεις, 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων στις 19/9

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Πετρούπολη, Κορινθία, Κέρκυρα, Θεσσαλία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Σάμο
ΕΛ.ΑΣ. - Οι έλεγχοι συνεχίζονται
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/9/2023

Συνεχίστηκαν και στις 19/9, μέχρι τις πρώτες ώρες της 20/9 οι συντονισμένες αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχους όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. "την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών". Τώρα μένει να δούμε αν ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, και η υλοποίηση του, συνεχιστούν ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ σε βάθος χρόνου, στάση που έπρεπε να χαρακτηρίζει την ελληνική αστυνομία από την ίδρυση της. Κι όσο κι αν είμαστε -λόγω πρότερης κακής εμπειρίας- επιφυλακτικοί σε κάθε φιλόδοξη αλλαγή πορείας από το γνωστό δημοσιουπαλληλικό τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., δεν θα σταματήσουμε να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή αυτή η στάση θα γίνει το μοναδικό και απαρέγκλιτο modus operandi του σώματος.

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο του του νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., στις 18/9 είχαμε την πρώτη συντονισμένη επιχείρηση σε όλη την επικράτεια με 303 συλλήψεις, 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα. Όπως ήταν φυσικό, αρκετά ήταν τα σχόλια δυσπιστίας όσον αφορά στη συνέχιση ανάλογου μεγέθους επιχειρήσεων, όμως τουλάχιστον για την ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό.

Έτσι, στις 19-20/9 δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 18.938 οχήματα και 24.615 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 404 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 1.032 προσαγωγές,
  • 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 1 κατάσχεση οχήματος.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 437 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 73 άτομα, συνελήφθησαν 13 άτομα, από τα οποία τα 6 για παρεμπόριο, 4 για ναρκωτικά, 2 για το νόμο περί αλλοδαπών και 1 για κλοπή, ενώ βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 280 έλεγχοι ατόμων και 149 έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 46 άτομα,
  • συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή ενώ
  • βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Πετρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκαν 158 έλεγχοι ατόμων και 129 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθη 1 άτομο, ενώ βεβαιωθήκαν 130 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν 11 οχήματα.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν 39 έλεγχοι ατόμων, 41 έλεγχοι οχημάτων και προσήχθησαν 6 άτομα.

Επίσης, σε περιοχή της Κέρκυρας ελέχθησαν 175 άτομα, προσήχθησαν 8 άτομα, συνελήφθησαν 4 άτομα μεταξύ των οποίων 2 για ρευματοκλοπή και 1 για όπλα, ενώ βεβαιώθηκαν 80 λοιπές παραβάσεις.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στους Σοφάδες Καρδίτσας, ελέγχθησαν 26 άτομα και 19 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν 22 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ενώ ελέγχθησαν 120 άτομα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν 158 άτομα και 116 οχήματα, βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα.

Από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, ελέγχθηκαν συνολικά 113 άτομα, 8 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε περιοχές των Δήμων Δέλτα και Παύλου Μελά ελέγχθηκαν 3 επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών σιδήρων & μετάλλων,  διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών και συλλογής μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, 54 άτομα και 49 οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Σάμο, όπου ελέγχθησαν 55 άτομα και 40 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Δηλώστε συμμετοχή για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του REOC

Στις 9 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στην ταβέρνα Άρης στη Βαρυμπόμπη
2023 Xmas REOC Party
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Δηλώστε τώρα συμμετοχή για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Royal Enfield Owners Club Greece (REOC), που θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα Άρης στη Βαρυμπόμπη στις 13:00 το μεσημέρι, όπου τα μέλη της λέσχης αλλά και οι φίλοι της Royal Enfield θα διασκεδάσουν, θα φάνε, θα πιουν και θα χορέψουν με ζωντανή Ελληνική μουσική όπως παλιά! Fix μενού 20 ευρώ/άτομο (τα ποτά εξαιρούνται), και απαραίτητη η κράτηση. Δεν χρειάζεται να είστε μέλη του REOC για να συμμετέχετε. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους! Το REOC σας περιμένει για να περάσετε όμορφα, με ανταλλαγή ιστοριών γεμάτες από Royal Enfield και όχι μόνο! Πληροφορίες της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Ετικέτες