ΕΛ.ΑΣ. - 52.415 έλεγχοι και 17.835 κλήσεις σε δράσεις για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων

Το καλοκαίρι του 2024 στην Αττική - 8.840 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
Δράσεις της Τροχαίας για τους αυτοσχέδιους αγώνες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τον νέο σχεδιασμό της για την αποτροπή και αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, εφαρμόζοντας εκτεταμένους ελέγχους σε τακτική βάση.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο 2024), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52.415 έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • -8.840- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • -2.460- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -1.584- για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
  • -117- για επικίνδυνους ελιγμούς και
  • -80- για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

Η συστηματική αυτή δράση οδήγησε επίσης στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00