ΕΛ.ΑΣ. - 52.415 έλεγχοι και 17.835 κλήσεις σε δράσεις για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων

Το καλοκαίρι του 2024 στην Αττική - 8.840 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
Δράσεις της Τροχαίας για τους αυτοσχέδιους αγώνες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τον νέο σχεδιασμό της για την αποτροπή και αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, εφαρμόζοντας εκτεταμένους ελέγχους σε τακτική βάση.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο 2024), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52.415 έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • -8.840- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • -2.460- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -1.584- για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
  • -117- για επικίνδυνους ελιγμούς και
  • -80- για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

Η συστηματική αυτή δράση οδήγησε επίσης στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Voge SR450X – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες με έκπτωση ανάλογη της προκαταβολής – Πότε προβλέπονται παραδόσεις

Νέο δικύλινδρο σκούτερ της Voge με crossover σχεδίαση
voge sr450x
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo, το νέο Voge SR450X έχει ήδη τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του. Στην έκθεση η Mototrend το έδειξε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και ανακοίνωσε την τιμή με την οποία θα διατεθεί στη χώρα μας: 6.795 ευρώ.

Εκεί επίσης έγινε για πρώτη φορά γνωστό πως οι προπαραγγελίες για το νέο σκούτερ θα άνοιγαν μέσα στον Απρίλιο, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται για τον Σεπτέμβριο, ενώ ανακοινώθηκε και η προσφορά για όσους σπεύσουν να προπαραγγείλουν, με έκπτωση ισόποση της προκαταβολής με εύρος από 100 ως 500 ευρώ.

Τηρώντας τις εξαγγελίες που έκανε στην έκθεση η Mototrend, λίγο πριν το τέλος το Απρίλη άνοιξε η διαδικασία μέσω της ιστοσελίδα voge.gr/preorder-sr450x.

Το SR450X ξεχωρίζει πρωτίστως χάρη στον δικύλινδρο οκταβάλβιδο κινητήρα 398 cc και 43 hp με crossover/adventure σχεδίαση, κυλώντας σε τροχούς 17 ιντσών μπροστά και 14 πίσω – συνδυασμός που εξασφαλίζει μοτοσυκλετιστικής διάστασης μπροστινή ζάντα, με τον πίσω τροχό να εξασφαλίζει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ικανό για δύο κράνη.

Το νέο σκούτερ της Voge απολαμβάνει επίσης πλουσιότατο πακέτο εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει έγχρωμη TFT οθόνη επτά ιντσών με συνδεσιμότητα, κάμερες καταγραφής εμπρός και πίσω, ΑΒS, TCS, TPMS, ραντάρ ανίχνευσης τυφλού σημείου με ειδοποίηση σύγκρουσης, προβολείς ομίχλης, keyless σύστημα εκκίνησης/ενεργοποίησης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, προστατευτικά κάγκελα, προστατευτικές χούφτες, αντιολισθητικά πατάκια αλουμινίου, USB θύρα φόρτισης και χειρόφρενο.