ΕΛ.ΑΣ. - 52.415 έλεγχοι και 17.835 κλήσεις σε δράσεις για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων

Το καλοκαίρι του 2024 στην Αττική - 8.840 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
Δράσεις της Τροχαίας για τους αυτοσχέδιους αγώνες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τον νέο σχεδιασμό της για την αποτροπή και αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, εφαρμόζοντας εκτεταμένους ελέγχους σε τακτική βάση.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο 2024), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52.415 έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • -8.840- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • -2.460- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -1.584- για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
  • -117- για επικίνδυνους ελιγμούς και
  • -80- για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

Η συστηματική αυτή δράση οδήγησε επίσης στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”