ΕΛ.ΑΣ. – Έλεγχοι σε 34.180 δίκυκλα στην Θεσσαλονίκη, κατά το β’ εξάμηνο του 2023

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν έφτασαν τις 10.867
motomagΕΛ.ΑΣ. – Έλεγχοι σε 34.180 δίκυκλα στην Θεσσαλονίκη, κατά το β’ εξάμηνο του 2023
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/1/2024

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ελέγχων της σε δίκυκλα για το β’ εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος – Δεκέμβριος), οι οποίες είχαν ως στόχο την καταπολέμηση τόσο των παραβατικών συμπεριφορών κατά την οδήγηση, όσο και την πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης που κατά κύριο λόγο προκύπτει από τις αλλαγές στο σύστημα εξάτμισης των μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. η Διεύθυνση Τροχαίας Θεασσαλονίκης, κατά την διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2023 (Ιούλιος – Δεκέμβριος) προέβη σε διάφορες επιχειρησιακές δράσεις στην συμπρωτεύουσα. Αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα των έλεγχο 34.180 δικύκλων, όπου βεβαιώθηκαν 10.867 παραβάσεις. Ειδικότερα, στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές για:

  • (1.288) αφορούσαν σε έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλη για μείωση θορύβου κινητήρα, καθώς επίσης και σε θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου,
  • (1.343) σε μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (131) σε επικίνδυνη οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή και
  • (8.105) λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το 2024.

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.