ΕΛ.ΑΣ. – Έλεγχοι σε 34.180 δίκυκλα στην Θεσσαλονίκη, κατά το β’ εξάμηνο του 2023

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν έφτασαν τις 10.867
motomagΕΛ.ΑΣ. – Έλεγχοι σε 34.180 δίκυκλα στην Θεσσαλονίκη, κατά το β’ εξάμηνο του 2023
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/1/2024

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ελέγχων της σε δίκυκλα για το β’ εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος – Δεκέμβριος), οι οποίες είχαν ως στόχο την καταπολέμηση τόσο των παραβατικών συμπεριφορών κατά την οδήγηση, όσο και την πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης που κατά κύριο λόγο προκύπτει από τις αλλαγές στο σύστημα εξάτμισης των μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. η Διεύθυνση Τροχαίας Θεασσαλονίκης, κατά την διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2023 (Ιούλιος – Δεκέμβριος) προέβη σε διάφορες επιχειρησιακές δράσεις στην συμπρωτεύουσα. Αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα των έλεγχο 34.180 δικύκλων, όπου βεβαιώθηκαν 10.867 παραβάσεις. Ειδικότερα, στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές για:

  • (1.288) αφορούσαν σε έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλη για μείωση θορύβου κινητήρα, καθώς επίσης και σε θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου,
  • (1.343) σε μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (131) σε επικίνδυνη οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή και
  • (8.105) λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το 2024.

Damon Motorcycles: Έπεσε μαύρο στην ιστοσελίδα της – Πιθανότατα σημαίνει και το τέλος της

3.000 πελάτες της είναι στον αέρα, σε αντίθεση με τον ιστότοπο της Damon
damon
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Η ιστορία της Damon υπήρξε περίεργη από τότε που ιδρύθηκε το 2017 από τον Jay Giraud και τον Dom Kwong, αφού με το καλημέρα υπόσχονταν μία ηλεκτρική superbike με τελική άνω των 320 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 320 χλμ.

Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ και ούτε υπάρχει κάποιο νέο για επικειμένη κυκλοφορία της. Μάλιστα λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαμε και την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Dominic Kwong που εκτελούσε και χρέη CEO, όπως και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Dino Mariutti. Πιθανότατα είδαν το καράβι να βουλιάζει και θέλησαν να πηδήξουν.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για την Damon, ο Andrew DeFrancesco, χρηματοδότης της εταιρείας, της έχει κάνει αγωγή ζητώντας 3,2 εκατομμύρια δολάρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο συνιδρυτής της Jay Giraud.

damon

Μάλιστα από σήμερα δεν λειτουργεί και η ιστοσελίδα της καναδικής εταιρείας, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν μήνυμα πως ο ισότοπος δεν βρέθηκε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η εταιρεία μεταφέρει την ιστοσελίδα της, αλλά το πιο πιθανό είναι πως αυτό είναι το τέλος εποχής για τη Damon και η διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού της είναι απλώς προάγγελος μιας επίσημης ανακοίνωσης για το κλείσιμο της εταιρείας.

Βέβαια, οι πιο άτυχοι της υπόθεσης είναι οι περίπου 3.000 “πελάτες” της Damon είχαν δώσει χρήματα για να προπαραγγείλουν μοτοσυκλέτες, τις οποίες μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό να παραλάβουν.