ΕΛ.ΑΣ. - Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα

Εξιχνιάστηκαν 64 περιπτώσεις κλοπών
1
Από το

motomag

21/7/2023

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε συμμορία που επιδίδονταν σε κλοπές μοτοσυκλετών αλλά και αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε δύο εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις προέβησαν τα Τμήματα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και Αγρινίου, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/7 όπου συνελήφθησαν 7 άτομα, μέλη της οργάνωσης. Εχθές, Πέμπτη 20/7 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα, ανεβάζοντας το σύνολο των συλληφθέντων σε 9, ενώ αναζητούνται ακόμα 9 άτομα.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται με την σύλληψη δύο μελών, σε προγενέστερο χρόνο, μετά από κλοπή οχήματος που είχαν διαπράξει στην περιοχή της Καισαριανής. Πάνω τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μηχάνημα αντιγραφής κλειδιών, κλειδί αυτοκινήτου, εξάρτημα εγκεφάλου, κατσαβίδι, φακός και 28 δισκία ναρκωτικών ουσιών.

Η προανακριτική έρευνα έδειξε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν συστήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον άλλα 16 μέλη, ενώ δρούσαν με συγκεκριμένη δομή και τρόπο δράσης. Χαρακτηριστικό του “επαγγελματικού” τρόπου δράσης τους, είναι το γεγονός ότι η συμμορία διέθετε ένα πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο εργαστήριο, όπου με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, επαναπρογραμμάτιζαν τις συχνότητες στα κλειδιά και παρέκαμπταν πρωτόκολλα ασφαλείας των εγκεφάλων των οχημάτων (όπως immobilizer).

2

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 64 συνολικά περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, με τα 18 εξ αυτών να έχουν βρεθεί. Ταυτόχρονα, σε χώρους που δρούσε η οργάνωση και σε οικίες των μελών της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 6 αυτοκίνητα, 5 μοτοσυκλέτες, 9.020€ σε μετρητά, 15 κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, πλήθος εγκεφάλων αυτοκινήτων, προγραμματιστές κλειδιών/ηλεκτρονικών συσκευών/εγκεφάλων, πινακίδων κυκλοφορίας(μερικές εξ αυτών τεμαχισμένες) – κλεμμένων και μη –, κλειδαριές/κλειδιά αυτοκινήτων καθώς και μέρη αυτών, φορτιστές μπαταρίας/καλωδίων και φύσες, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακού υλικού (usb stick, σκληρούς δίσκους κ.α.), μηχανήματα χάραξης, κόλλησης και παρασκευής πλακετών, 133,12 γραμμάρια κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και 1 ακριβείας, 19 φυσίγγια καραμπίνας, 2 σουγιάδες, 2 GPS, κάμερα, drone, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 διαγνωστικά οχήματος, εργαλεία, καλώδια και πολυάριθμα έγγραφα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, βία κατά υπαλλήλων καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών, όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το οικονομικό όφελος της συμμορίας υπολογίζεται ότι από την μέχρι τώρα δράση τους υπερβαίνει τα 774.400€, με τις έρευνες για την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δράσης και την ταυτοποίηση τυχών συνεργών τους να συνεχίζεται.

Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο 3D μοντέλο από κόντρα πλακέ!

Στο επίσημο ιαπωνικό site αξεσουάρ και ρουχισμού του Hamamatsu
Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2024

Στο site των αξεσουάρ της Suzuki Ιαπωνίας, βρίσκεται και ένα 3D συναρμολογούμενο μοντελάκι Hayabusa από κόντρα πλακέ, για όσους έχουν την απαραίτητη υπομονή να συναρμολογήσουν τα μικρά κομματάκια της κατασκευής, χωρίς κόλλα, καρφιά ή άλλα συνδετικά μέσα, με την ιαπωνική μέθοδο Ki-gu-mi. Καλό κουράγιο.

Τα τρισδιάστατα συναρμολογούμενα Ki-gu-mi αποτελούναι από κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί να ταιριάζουν το ένα με το άλλο, αν τα τοποθετήσεις σωστά. Σημειώστε πως η Suzuki δεν αποκαλύπτει ούτε την κλίμακα του μοντέλου (πιθανώς 1:12), ούτε τον αριθμό τον κομματιών του -είναι πολλά-, ενώ αυτό είναι το πρώτο Ki-gu-mi μοντελάκι μοτοσυκλέτας του Hamamatsu. Οι διαστάσεις της μοτοσυκλέτας όταν συναρμολογηθεί είναι 58 mm πλάτος, 78 mm ύψος και 146,8 mm μήκος, ενώ το κόστος της φτάνει περίπου στα 19 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το στη σελίδα της Suzuki Ιαπωνίας, ΕΔΩ.