ΕΛ.ΜΟΤ.Ο - Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στο Αγρίνιο

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου 2024
motomagΕΛ.ΜΟΤ.Ο – Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στο Αγρίνιο
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/2/2024

Η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης το Σαββατοκύριακο 23-24/3, οργανωτής της οποίας είναι η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, ενώ η είσοδος είναι ανοικτή για όλους.

Ειδικότερα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 5:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν εργασίες προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Αγρινίου. Στις εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις, τοποθετήσεις, προτάσεις που αφορούν γενικότερα τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό και συζήτηση των θεμάτων που θα τεθούν. Πέραν των εκπροσώπων των Λεσχών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο, τους εκπροσώπους άλλων Λεσχών και μοτοσυκλετιστικών ομάδων, το παρόν μπορούν να δώσουν και μεμονομένοι μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα.

Την επομένη, Κυριακή 24 Μαρτίου στις 9:00 π.μ., στην ίδια αίθουσα, είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση της Γενικής Συνέλευσης με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Λεσχών και των υπό ένταξη Λεσχών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Κατά τη διάρκεια αυτής θα γίνει ο απολογισμός του έτους που μας πέρασε, και θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των Λεσχών. Ακόμη, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι προτάσεις που προέκυψαν από την προηγούμενη ημέρα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης μία ξενάγηση στην πόλη του Αγρινίου, με εκδρομικό χαρακτήρα. Στα πλαίσια της περιήγησης έχουν προγραμματιστεί και επισκέψεις σε ιστορικά αξιοθέατα, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης είναι η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο έχει φροντίσει για τη δημιουργία ειδικών τιμολογιακών πακέτων στα ξενοδοχεία Agrinio Imperial Hotel (τηλ: 26410 30024) και Premier Hotel (τηλ: 26410 44590), με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για να κλείσουν ένα δωμάτιο για την διαμονή τους. Η Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν ιδέες και προτάσεις που θέλουν να υποβάλλουν, με στόχο την βελτίωση του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο – Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στο Αγρίνιο
Ετικέτες

Harley-Davidson - Ξεπλήρωσε δάνειο 700 εκατ. ευρώ νωρίτερα από την προθεσμία

Μια αισιόδοξη νότα για την αμερικάνικη εταιρεία που διανύει δύσκολες εποχές
Harley-Davidson αποπληρωμή δανείου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2026

Η Harley-Davidson Financial Services, η χρηματοοικονομική θυγατρική της Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει πλήρως ένα μεγάλο δάνειο που είχε πάρει από επενδυτές, λίγο νωρίτερα από όσο ήταν υποχρεωμένη να το κάνει -γεγονός που δείχνει ικανοποιητική ρευστότητα, ενώ μέσω της πιο γρήγορης αποπληρωμής η εταιρεία γλιτώνει περαιτέρω τόκους.

Το δάνειο αυτό είχε δοθεί μέσω ομολόγων συνολικής αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5,125% και κανονικά θα έληγε “μέσα στο 2026”. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία ενημερώνει ότι στις 15 Μαρτίου 2026 θα επιστρέψει στους επενδυτές όλο το ποσό των ομολόγων, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο, μαζί με τους τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή θα προέλθουν από τα διαθέσιμα μετρητά που ήδη έχει στο ταμείο της. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα υπάρχουν πλέον ως χρηματοοικονομικό προϊόν. Για αυτόν τον λόγο θα ζητηθεί από το χρηματιστήριο Euronext Dublin να αφαιρέσει τα ομόλογα από τη λίστα των τίτλων που διαπραγματεύονται εκεί.

Επισημαίνεται πως μια εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει νωρίτερα ένα τέτοιο δάνειο για διάφορους λόγους. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν έχει αρκετά διαθέσιμα χρήματα και θέλει να μειώσει τα χρέη της. Με την πρόωρη εξόφληση σταματά να πληρώνει τόκους στο μέλλον, άρα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης. Μπορεί επίσης να το κάνει αν σκοπεύει να δανειστεί ξανά με καλύτερους όρους, δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο, ή αν θέλει να βελτιώσει τη γενική οικονομική της εικόνα μειώνοντας το συνολικό της χρέος.

Ετικέτες