Εντυπωσιακό νέο κατάστημα Yamaha στην Μεσογείων

Πρότυπο κατάστημα της ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2018

Αισιόδοξο παράδειγμα για την μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα, τα εγκαίνια ενός καταστήματος που μαζί με μονάχα ένα ακόμη στην Ελλάδα, αποτελούν σημείο αναφοράς που αντίστοιχο βλέπει κανείς μόνο στο εξωτερικό. Η αθρόα προσέλευση κόσμου στα επίσημα εγκαίνια, έδειχνε αυτή ακριβώς την ανάγκη, να περιηγηθούν σε έναν εκθεσιακό χώρο – ένα μεγάλο κατάστημα, που θα έριχνε μπόλικες δόσεις αισιοδοξίας στην δύσκολη συγκυριακά κατάσταση της αγοράς μοτοσυκλέτας που επικρατεί σχεδόν μία δεκαετία τώρα. Διότι παρόλο που η οικονομική δυνατότητα είναι αρκετά μικρή, η αγορά δεν θέλει να εισπράττει λιγότερες υπηρεσίες από αυτό που βλέπει πως υπάρχει αλλού. Άσχετα λοιπόν που τα δεδομένα δεν είναι τα πλέον ικανοποιητικά για τέτοιες επενδύσεις, ο κόσμος θέλει να τις βλέπει να γίνονται, και η μεγάλη προσέλευση στα εγκαίνια δήλωνε αυτό ακριβώς. Η ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. πραγματοποίησε λοιπόν μία σοβαρή επένδυση σε μία από τις πιο δύσκολες συγκυριακά στιγμές, δημιουργώντας μία κάθετη μονάδα Yamaha με μεγάλη έκθεση και παράλληλα πλούσιο εξοπλισμό αναβάτη.

Εντυπωσιακή η έκθεση του εξοπλισμού και των αξεσουάρ, που εκμεταλλεύεται τον άπλετο χώρο έτσι ώστε ο επισκέπτης και πελάτης να μπορεί να τα δει ταυτόχρονα μπροστά του και μεγάλη ποικιλία από διαθέσιμα προϊόντα.

Το γεγονός πως αποτελεί σημαντικό βήμα για την αγορά της μοτοσυκλέτας συνολικά, φανερώνει η επίσκεψη πολλών σημαντικών στελεχών ανταγωνιστικών εταιριών, που πέρασαν να συγχαρούν για το μέγεθος της επένδυσης και μάλιστα να ευχηθούν για καλή πορεία. Πρόσφατα άλλωστε ο κλάδος της μοτοσυκλέτας σε επίπεδο εισαγωγέων ήρθε για πρώτη φορά κοντά και ανοίχτηκαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ στελεχών που πρότερα δεν αντάλλασσαν κουβέντα, όχι εξαιτίας διενέξεων αλλά από κεκτημένη ταχύτητα του ανταγωνισμού σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο μεγάλο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής όμως, ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες της Yamaha, αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις και ευχές, αναγνωρίζοντας με βάση τον κανόνα της ευγενούς άμιλλας, την προσπάθεια της ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.

Τους ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στην εμπορική τους πορεία. Το νέο κατάστημα, αντικαθιστά το μικρότερο που υπήρχε λίγα μέτρα πιο πάνω, απέναντι σχεδόν από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και στρέφει ακόμη περισσότερα φώτα στην Μεσογείων. Ακολουθεί δελτίο τύπου:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΥΑΜΑΗΑ Η ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!

Εγκαίνια νέου πρότυπου καταστήματος
ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 397, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 

Το νέο μας κατάστημα της ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στην Αγία Παρασκευή αποτελεί γεγονός! Ανοιξε τις πόρτες του, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου με ένα μεγάλο party!

Πάνω από 800 επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους και έζησαν την εμπειρία:

Εξαιρετικές επιλογές από τον γνωστό μουσικό παραγωγό Μιχάλη Τσαουσόπουλο έδωσαν τον παλμό και κράτησαν τους επισκέπτες μας σε εξαιρετική διάθεση.

Γιαπωνέζικο άρωμα με street food από τον εξαιρετικό Βασίλη Καλλίδη και ιδιαίτερες γλυκές δημιουργίες ειδικά για την βραδιά από τον ταλαντούχο Alex Pavlov.

Μεγάλη δόση ενέργειας από τη MONSTER και υπέροχου καφέ Nespresso.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα με επίδειξη - έκπληξη από τους πρωταθλητές Kendo της ομάδας του Νίκου Νικολούζου.

Όσοι επισκέφθηκαν τον χώρο δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Μεταξύ αυτών οι Ολυμπιονίκες στην ιστιοπλοΐα Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας, ο εκρηκτικός showman Τονυ Σφήνος και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης οι οποίοι με χαρά ξεναγήθηκαν στον χώρο και φωτογραφήθηκαν.

Το νέο κατάστημα της ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στην Μεσογείων 397, αποτελεί πρότυπο για την αγορά δικύκλων, αξεσουάρ και τεχνικής υποστήριξης. Αναπτύσσεται σε 900 τ.μ. σε 2 επίπεδα όπου ο αναβάτης μπορεί να βρει τα πάντα. Τη μεγαλύτερη ποικιλία δικύκλων ΥΑΜΑΗΑ, πρότυπο συνεργείο πλήρως εξοπλισμένο, τεράστια ποικιλία σε αξεσουάρ κορυφαίων εταιρειών, που απευθύνονται και σε μη αναβάτες, και κυρίως εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ετικέτες

GoPro και AGV ενώνουν τις δυνάμεις τους - Νέο κράνος με ενσωματωμένη κάμερα [VIDEO]

Συνεργασία των δύο εταιρειών για δημιουργία κράνους με δυνατότητες καταγραφής εικόνας - Έρχεται το 2027
AGV GoPro
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/11/2026

Η GoPro ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία AGV για την ανάπτυξη ενός νέου κράνους μοτοσυκλέτας που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της AGV στην κατασκευή κρανών με την εμπειρία της GoPro στην ψηφιακή καταγραφή.

Η GoPro επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον χώρο της μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας επίσημα ένα βίντεο για την τη συνεργασία της με την AGV που είχαμε αναφέρει πριν από 1,5 χρόνο, για την εξέλιξη ενός νέου κράνους με ενσωματωμένες ψηφιακές λειτουργίες. Το νέο κράνος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2027 και θα αποτελεί κοινή προσπάθεια των δύο εταιρειών, με στόχο την ενσωμάτωση ψηφιακών δυνατοτήτων στην κατασκευή του κράνους.

Η AGV αναλαμβάνει το κομμάτι της σχεδίασης φέροντας την τεχνογνωσίας γύρω από την προστασία του αναβάτη, ενώ η GoPro συμβάλει με την εμπειρία της στην ανάπτυξη συστημάτων καταγραφής εικόνας και ψηφιακών τεχνολογιών. Η βασική ιδέα της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός κράνους στο οποίο οι ψηφιακές λειτουργίες θα ενσωματώνονται στον σχεδιασμό, αντί να προστίθενται εκ των υστέρων ως αξεσουάρ.

Προς το παρόν, οι δύο εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει τεχνικές προδιαγραφές, ούτε έχουν επιβεβαιώσει ποιες ακριβώς λειτουργίες θα ενσωματώνει το νέο κράνος, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με κάμερες, αισθητήρες, συνδεσιμότητα ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα. Αντίστοιχα, άγνωστα παραμένουν τα stoixe;iaτης κατασκευής, του βάρους και της τιμής του.

Η GoPro έχει ήδη δημιουργήσει σχετική σελίδα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με την κυκλοφορία του νέου κράνους. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δοκιμών "Test Pilot Program" μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μέγεθος κράνους που χρησιμοποιούν.

Η εμπορική διάθεση του GoPro x AGV έχει προγραμματιστεί για το 2027, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται όσο πλησιάζει η επίσημη παρουσίασή του. Μέχρι τότε, η συνεργασία κεντρίζει το ενδιαφέρον για το πως η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα κράνος μοτοσυκλέτας χωρίς την τοποθέτησης εξωτερικής κάμερας.