Έραψε Alpinestars Racing κουστούμι και παντρεύτηκε στο Misano

Αντιπρόσωπος της Alpinestars – κινητή διαφήμιση
Από το

motomag

6/9/2021

Ιδιοκτήτης καταστήματος με αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και αναβάτη στην Ιταλία, αντιπρόσωπος της Alpinestars μεταξύ άλλων, έκανε χρήση της υπηρεσίας που διαθέτει η εταιρεία και έφτιαξε μία στολή κατάλληλη για κάποιον που παντρεύεται μέσα στην αγωνιστική πίστα.

Η ιδέα είναι πρωτοποριακή, σίγουρα, αλλά δεν είναι καινούρια. Εκτός από το ότι υπάρχουν έτοιμες στολές αγωνιστικής οδήγησης αυτοκινήτου εδώ και χρόνια, κάποια παραδείγματα φαίνονται παρακάτω, όσοι έχουν επισκεφτεί την EICMA τα τελευταία χρόνια, θα έχουν σίγουρα δει σε κάποιο περίπτερο να κρέμεται μία στολή όπως αυτή της επόμενης φωτογραφίας, να τους τραβά το βλέμα.

Η EICMA, για τους νέους αναγνώστες, είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου και γίνεται κάθε χρόνο στο Μιλάνο όπου παρουσιάζονται όλα τα νέα μοντέλα και δίνεται η πρώτη ευκαιρία να τα δει κανείς κι από κοντά πολύ καιρό πριν αυτά φτάσουν στα καταστήματα. Υπάρχει πληθώρα μικρότερων εκθετών στην EICMA, την τελευταία φορά πριν την πανδημία ήταν πάνω από 1.800 και ανάμεσά τους θα δει κανείς και αρκετούς από χώρες της Ασίας, όπως το Πακιστάν που ράβουν διάφορα ρούχα, από cordura μέχρι δερμάτινες φόρμες, όπως η παρακάτω.

Όπως βέβαια κάθε κουστούμι “tailor made” ξεχωρίζει, έτσι και η custom-made στολή της Alpinestars διαφέρει από την φωτογραφία ακόμη.

Η Alpinestars που ξεκίνησε από την Ιταλία το 1963 έχει φτιάξει πολλές ξεχωριστές αγωνιστικές στολές, μία δική της δημιουργία σε συνεργασία με το London Death Spray Custom, είναι κι αυτή που την ονόμασε Anatomy Suit και απεικονίζει τα εσωτερικά όργανα του αναβάτη. Για να δείξουν πως τα προστατεύουν πλήρως…

 

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.