Ετοιμαστείτε για το “2nd Women’s Ride” τον Ιούνιο στα Τρίκαλα

Τα τρομερά κορίτσια ξαναχτυπούν!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/5/2019

Το Women’s Ride επιστρέψει και αυτή τη φορά τα φοβερά κορίτσια ετοιμάζονται να αναστατώσουν την περιοχή των Τρικάλων. Η Andeli Mototouring παρέα με τη δραστήρια παρέα του Ride Me Up διοργανώνουν για δεύτερη φορά το Woman’s Ride, κάτι απόλυτα αναμενόμενο μετά την επιτυχία που είχε η περσινή πρώτη συνάντηση, όπως μπορεί να διαβάσετε από το ρεπορτάζ μας ΕΔΩ. Ακολουθεί το δελτίο τύπου των οργανωτών, με τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν την φετινή εκδρομή:

 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“2nd Women’s Ride”

ΤΡΙΚΑΛΑ

15-18 Ιουνίου 2019

 

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου “Women’s Ride”, που πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την ομάδα “Ride me Up”, ήρθε πλέον ο καιρός να οργανώσουμε το επόμενο!

 

Το “2nd Women’s Ride” θα πραγματοποιηθεί και πάλι σε συνεργασία με την ομάδα “Ride me Up”, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, θα είναι τετραήμερο (15-18 Ιουνίου 2019) και θα συμπεριλαμβάνει, εκτός του ταξιδιωτικού, σεμινάρια και παρουσιάσεις από ειδικούς στους τομείς τους, όπως είναι η ασφαλής οδήγηση σε group, ο κατάλληλος εξοπλισμός και το σωστό φόρτωμα πριν το ταξίδι, η συντήρηση της μοτοσυκλέτας, η αντιμετώπιση συμβάντων τεχνικής φύσης  η παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, άφθονη διασκέδαση και κληρώσεις για απίθανα δώρα!

Επίσης φέτος θα υπάρξει για τις συμμετέχουσες εκπαίδευση οδήγησης  εκτός δρόμου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με off-road μοντέλα της Honda.

 

Το  “Women’s Ride”  προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό, και να  συμπληρώσει το μεγάλο κενό που υπάρχει στον Ελληνικό μοτοσυκλετιστικό κόσμο με τη μικρή συμμετοχή γυναικών σε ταξιδιωτικά.

 

Η ομάδα της ANDELI, καταλύοντας τα στεγανά και τα στερεότυπα, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως η αγάπη για τους δύο τροχούς δεν έχει φύλο.

 

Αποκλειστικός χορηγός μοτοσυκλετών  για την Off-Road εκπαίδευση, αλλά και για Test Rides είναι η αντιπροσωπεία «Honda Σαρακάκης», η οποία είναι ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας του “Women’s Ride”.

 

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.