EUROPEAN HERITAGE TOUR - Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη και του γιου του, Γιώργου, συνεχίζεται προς τις χώρες της Βαλτικής

Οι δύο ταξιδευτές καβάλα στην BMW R 18 Transcontinental έχουν διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα
Μητσάκης Κωνσταντίνος και Γιώργος - European Heritage Tour
Από το

motomag

30/8/2023

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη παρέα με τον γιο του Γιώργο και την BMW R 18 Transcontinental που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται δίχως απρόοπτα, με την παρέα των ταξιδευτών να αφήνει πίσω του πριν μερικές ημέρες τη Φινλανδία και να κατευθύνεται προς τις χώρες της Βαλτικής.

Το τέλος του σκανδιναβικού παραμυθιού έφτασε για τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη, καθώς έχοντας αφήσει πίσω τους για δεύτερη φορά το Nordkapp -το 2019 οι δυο τους είχαν βρεθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία με μια Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport- το δίδυμο φόρτωσε τις αποσκευές στη μαύρη BMW R 18 Transcontinental και κατευθύνθηκε προς τη Φινλανδία με τελικό προορισμό το Ελσίνκι. Το πράσινο φόντο της διαδρομής Nordkapp – Oulu – Jyvaskyla – Helsinki (1.520 χλμ.) και τη μοναξιά των ταξιδευτών διέκοψαν μονάχα οι συμπαθητικοί τάρανδοι οι οποίοι διέσχιζαν σε ανύποπτο χρόνο κάθετα το οδικό δίκτυο και οι εναλλαγές στα όρια ταχύτητας. Η BMW R 18 Transcontinental δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσες φορές και αν χρειάστηκε να φρενάρει είτε για να προσαρμοστεί ο αναβάτης στα διαφορετικά όρια ταχύτητας που υπήρχαν κατά διαστήματα, είτε για να επιβραδύνει ώστε να αποφύγει κάποιο τετράποδο. Αργά το βράδυ η Φινλανδική πρωτεύουσα ανέλαβε να “κοιμίσει” τα κουρασμένα κορμιά των ταξιδευτών και την επόμενη ημέρα να ξεναγήσει τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη στα αξιοθέατα της.

Mitsakis

Με το υδάτινο δρομολόγιο Helsinki–Tallin διάρκειας 2,5 ωρών έπεσε οριστικά η σκανδιναβική αυλαία του EUROPEAN HERITAGE TOUR, ενώ η αποβίβαση στην πρωτεύουσα Tallin της Εσθονίας σηματοδότησε την αρχή της περιήγησής των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη με συνοδοιπόρο την BMW R 18 Transcontinental στις χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στην Εσθονία τη Λετονία και τη Λιθουανία. Μέχρι στιγμής το δίδυμο πατέρα και γιού έχει περάσει από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ανδόρρα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, έχοντας διανύσει περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα συνολικά, ενώ το EUROPEAN HERITAGE TOUR θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό την Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια την επιστροφή στην Ελλάδα.

MitsakisMitsakisMitsakisMitsakis

 

Benelli TRK 702/X – Σημαντική μείωση τιμής για την 700άρα crossover

Έως 850 ευρώ το όφελος για τις δύο εκδόσεις – Καλοκαιρινή ευκαιρία μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος
Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Με σημαντική μείωση στην τιμή τους που φτάνει έως και τα 850 ευρώ προσφέρει πλέον η αντιπροσωπεία της Benelli τις δύο εκδόσεις του δικύλινδρου TRK 702.

Η Benelli TRK 702 είναι μια μοτοσυκλέτα που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν πέρασε από τα χέρια μας για τη δοκιμή της έκδοσης με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών. 

H crossover της Benelli είναι μια μοτοσυκλέτα πολύ τίμια για τα χρήματα που ζητούσε τότε η αντιπροσωπεία, η οποία κερδίζει τον αναβάτη με την ευκολία και τη φιλικότητα που παρουσιάζει στην οδήγηση στο αστικό περιβάλλον και παρά τον όγκο και το βάρος της -ζυγίστηκε στα 230,5 κιλά- μπορεί να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του commuter αφού έχει εξαιρετικό ζύγισμα και δεν δυσκολεύει καθόλου στους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες ακόμη και αν το ύψος του αναβάτη είναι κάτω από 1,75 μ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Παράλληλα η TRK 702, παρά τη σχετικά μικρή ζελατίνα, έχει την ικανότητα να ταξιδεύει άνετα και ευχάριστα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, με τον κινητήρα να καταναλώνει λογικότατες ποσότητες βενζίνης (μετρήσαμε 5,5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση) και σε αυτό το πεδίο, ενώ είναι ευχάριστη και σε δρόμο με στροφές με τον αναβάτη να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πολύ σβέλτο ρυθμό.

Από τότε που δοκιμάσαμε το TRK 702 (τεύχος ΜΟΤΟ #650), η Benelli μείωσε μία φορά την τιμή του, από τα 7.980 στα 7.400 ευρώ και τώρα προχωρά σε μία ακόμη γενναία μείωση τιμής, η οποία πέφτει στα 6.600 ευρώ και κάνει τη Euro 5 μοτοσυκλέτα ευκαιρία με δεδομένο και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι το όφελος για τον ενδιαφερόμενο φτάνει τα 800 ευρώ για την έκδοση με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 850 ευρώ για την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς (19 εμπρός και 17 πίσω), με τιμή που πέφτει από τα 7.750 στα 6.900 ευρώ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Να σημειωθεί ότι ως στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα φέρει έγχρωμη TFT οθόνη πέντε (5) ιντσών με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης, full LED φωτιστικά σώματα, χούφτες τιμονιού, εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ρυθμιζόμενες μανέτες, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, δίσκους 320 χλστ. και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς και Pirelli Scorpion Rally STR.
Επιπλέον, η Benelli συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής απόκτησης του πακέτου Travel Pack που αναβαθμίζει την δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο ταξίδι, ενώ η αγορά της συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών.