EUROPEAN HERITAGE TOUR - Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη και του γιου του, Γιώργου, συνεχίζεται προς τις χώρες της Βαλτικής

Οι δύο ταξιδευτές καβάλα στην BMW R 18 Transcontinental έχουν διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα
Μητσάκης Κωνσταντίνος και Γιώργος - European Heritage Tour
Από το

motomag

30/8/2023

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη παρέα με τον γιο του Γιώργο και την BMW R 18 Transcontinental που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται δίχως απρόοπτα, με την παρέα των ταξιδευτών να αφήνει πίσω του πριν μερικές ημέρες τη Φινλανδία και να κατευθύνεται προς τις χώρες της Βαλτικής.

Το τέλος του σκανδιναβικού παραμυθιού έφτασε για τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη, καθώς έχοντας αφήσει πίσω τους για δεύτερη φορά το Nordkapp -το 2019 οι δυο τους είχαν βρεθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία με μια Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport- το δίδυμο φόρτωσε τις αποσκευές στη μαύρη BMW R 18 Transcontinental και κατευθύνθηκε προς τη Φινλανδία με τελικό προορισμό το Ελσίνκι. Το πράσινο φόντο της διαδρομής Nordkapp – Oulu – Jyvaskyla – Helsinki (1.520 χλμ.) και τη μοναξιά των ταξιδευτών διέκοψαν μονάχα οι συμπαθητικοί τάρανδοι οι οποίοι διέσχιζαν σε ανύποπτο χρόνο κάθετα το οδικό δίκτυο και οι εναλλαγές στα όρια ταχύτητας. Η BMW R 18 Transcontinental δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσες φορές και αν χρειάστηκε να φρενάρει είτε για να προσαρμοστεί ο αναβάτης στα διαφορετικά όρια ταχύτητας που υπήρχαν κατά διαστήματα, είτε για να επιβραδύνει ώστε να αποφύγει κάποιο τετράποδο. Αργά το βράδυ η Φινλανδική πρωτεύουσα ανέλαβε να “κοιμίσει” τα κουρασμένα κορμιά των ταξιδευτών και την επόμενη ημέρα να ξεναγήσει τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη στα αξιοθέατα της.

Mitsakis

Με το υδάτινο δρομολόγιο Helsinki–Tallin διάρκειας 2,5 ωρών έπεσε οριστικά η σκανδιναβική αυλαία του EUROPEAN HERITAGE TOUR, ενώ η αποβίβαση στην πρωτεύουσα Tallin της Εσθονίας σηματοδότησε την αρχή της περιήγησής των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη με συνοδοιπόρο την BMW R 18 Transcontinental στις χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στην Εσθονία τη Λετονία και τη Λιθουανία. Μέχρι στιγμής το δίδυμο πατέρα και γιού έχει περάσει από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ανδόρρα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, έχοντας διανύσει περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα συνολικά, ενώ το EUROPEAN HERITAGE TOUR θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό την Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια την επιστροφή στην Ελλάδα.

MitsakisMitsakisMitsakisMitsakis

 

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες