EUROPEAN HERITAGE TOUR - Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη και του γιου του, Γιώργου, συνεχίζεται προς τις χώρες της Βαλτικής

Οι δύο ταξιδευτές καβάλα στην BMW R 18 Transcontinental έχουν διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα
Μητσάκης Κωνσταντίνος και Γιώργος - European Heritage Tour
Από το

motomag

30/8/2023

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη παρέα με τον γιο του Γιώργο και την BMW R 18 Transcontinental που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται δίχως απρόοπτα, με την παρέα των ταξιδευτών να αφήνει πίσω του πριν μερικές ημέρες τη Φινλανδία και να κατευθύνεται προς τις χώρες της Βαλτικής.

Το τέλος του σκανδιναβικού παραμυθιού έφτασε για τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη, καθώς έχοντας αφήσει πίσω τους για δεύτερη φορά το Nordkapp -το 2019 οι δυο τους είχαν βρεθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία με μια Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport- το δίδυμο φόρτωσε τις αποσκευές στη μαύρη BMW R 18 Transcontinental και κατευθύνθηκε προς τη Φινλανδία με τελικό προορισμό το Ελσίνκι. Το πράσινο φόντο της διαδρομής Nordkapp – Oulu – Jyvaskyla – Helsinki (1.520 χλμ.) και τη μοναξιά των ταξιδευτών διέκοψαν μονάχα οι συμπαθητικοί τάρανδοι οι οποίοι διέσχιζαν σε ανύποπτο χρόνο κάθετα το οδικό δίκτυο και οι εναλλαγές στα όρια ταχύτητας. Η BMW R 18 Transcontinental δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσες φορές και αν χρειάστηκε να φρενάρει είτε για να προσαρμοστεί ο αναβάτης στα διαφορετικά όρια ταχύτητας που υπήρχαν κατά διαστήματα, είτε για να επιβραδύνει ώστε να αποφύγει κάποιο τετράποδο. Αργά το βράδυ η Φινλανδική πρωτεύουσα ανέλαβε να “κοιμίσει” τα κουρασμένα κορμιά των ταξιδευτών και την επόμενη ημέρα να ξεναγήσει τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη στα αξιοθέατα της.

Mitsakis

Με το υδάτινο δρομολόγιο Helsinki–Tallin διάρκειας 2,5 ωρών έπεσε οριστικά η σκανδιναβική αυλαία του EUROPEAN HERITAGE TOUR, ενώ η αποβίβαση στην πρωτεύουσα Tallin της Εσθονίας σηματοδότησε την αρχή της περιήγησής των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη με συνοδοιπόρο την BMW R 18 Transcontinental στις χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στην Εσθονία τη Λετονία και τη Λιθουανία. Μέχρι στιγμής το δίδυμο πατέρα και γιού έχει περάσει από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ανδόρρα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, έχοντας διανύσει περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα συνολικά, ενώ το EUROPEAN HERITAGE TOUR θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό την Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια την επιστροφή στην Ελλάδα.

MitsakisMitsakisMitsakisMitsakis

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.