EUROPEAN HERITAGE TOUR - Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη και του γιου του, Γιώργου, συνεχίζεται προς τις χώρες της Βαλτικής

Οι δύο ταξιδευτές καβάλα στην BMW R 18 Transcontinental έχουν διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα
Μητσάκης Κωνσταντίνος και Γιώργος - European Heritage Tour
Από το

motomag

30/8/2023

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη παρέα με τον γιο του Γιώργο και την BMW R 18 Transcontinental που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται δίχως απρόοπτα, με την παρέα των ταξιδευτών να αφήνει πίσω του πριν μερικές ημέρες τη Φινλανδία και να κατευθύνεται προς τις χώρες της Βαλτικής.

Το τέλος του σκανδιναβικού παραμυθιού έφτασε για τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη, καθώς έχοντας αφήσει πίσω τους για δεύτερη φορά το Nordkapp -το 2019 οι δυο τους είχαν βρεθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία με μια Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport- το δίδυμο φόρτωσε τις αποσκευές στη μαύρη BMW R 18 Transcontinental και κατευθύνθηκε προς τη Φινλανδία με τελικό προορισμό το Ελσίνκι. Το πράσινο φόντο της διαδρομής Nordkapp – Oulu – Jyvaskyla – Helsinki (1.520 χλμ.) και τη μοναξιά των ταξιδευτών διέκοψαν μονάχα οι συμπαθητικοί τάρανδοι οι οποίοι διέσχιζαν σε ανύποπτο χρόνο κάθετα το οδικό δίκτυο και οι εναλλαγές στα όρια ταχύτητας. Η BMW R 18 Transcontinental δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσες φορές και αν χρειάστηκε να φρενάρει είτε για να προσαρμοστεί ο αναβάτης στα διαφορετικά όρια ταχύτητας που υπήρχαν κατά διαστήματα, είτε για να επιβραδύνει ώστε να αποφύγει κάποιο τετράποδο. Αργά το βράδυ η Φινλανδική πρωτεύουσα ανέλαβε να “κοιμίσει” τα κουρασμένα κορμιά των ταξιδευτών και την επόμενη ημέρα να ξεναγήσει τους Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη στα αξιοθέατα της.

Mitsakis

Με το υδάτινο δρομολόγιο Helsinki–Tallin διάρκειας 2,5 ωρών έπεσε οριστικά η σκανδιναβική αυλαία του EUROPEAN HERITAGE TOUR, ενώ η αποβίβαση στην πρωτεύουσα Tallin της Εσθονίας σηματοδότησε την αρχή της περιήγησής των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη με συνοδοιπόρο την BMW R 18 Transcontinental στις χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στην Εσθονία τη Λετονία και τη Λιθουανία. Μέχρι στιγμής το δίδυμο πατέρα και γιού έχει περάσει από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ανδόρρα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, έχοντας διανύσει περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα συνολικά, ενώ το EUROPEAN HERITAGE TOUR θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό την Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια την επιστροφή στην Ελλάδα.

MitsakisMitsakisMitsakisMitsakis

 

ΕΛ.ΑΣ.: 4.033 παραβάσεις σε ένα τριήμερο στην Αττική

Πραγματοποιήθηκαν 33.499 έλεγχοι για αλκοόλ – με 16 συλλήψεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Η τροχαία Αττικής πραγματοποίησε ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αττικής από 5 έως 8 Φεβρουαρίου 2026, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 4.033 παραβάσεις, εκ των οποίων 212 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούσαν:

  • 19 για παραβίαση σηματοδοτών,
  • 300 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 14 για οδήγηση στη Λ.Ε.Α.,
  • 251 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 212 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 82 για χρήση κινητού τηλεφώνου.

Αφαιρέθηκαν συνολικά 204 άδειες κυκλοφορίας, 649 άδειες ικανότητας οδήγησης, 187 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και 237 οχήματα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 33.499 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 212 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ συνελήφθησαν 16 οδηγοί με ένδειξη άνω των 0.60 mg/l.