EUROPEAN HERITAGE TOUR - Ταξιδιωτικό σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες από τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και τον γιο του Γιώργο

Καβάλα σε μια BMW R 18 TRANSCONTINENTAL, θα καλύψουν σε 43 μέρες 12.500 χιλιόμετρα
BMW European Heritage Tour
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/8/2023

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης παρέα με τον γιό του, Γιώργο, ξεκίνησαν στις 31 Ιουλίου 2023 ένα αξιοσημείωτο ταξίδι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μια BMW R 18 TRANSCONTINENTAL, συντροφεύει το περιπετειώδες οδοιπορικό “ EUROPEAN HERITAGE TOUR” των 12.500 χιλιομέτρων, διάρκειας 43 ημερών, σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Μονακό, Γαλλία, Ανδόρρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, και Βόρεια Μακεδονία).

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα απαθανατίσει την ξεχωριστή ομορφιά κάθε γωνιάς της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα θα καταγράψει στο πέρασμά του τις διαφορετικές κουλτούρες, τα γραφικά τοπία αλλά και τις συναρπαστικές ιστορίες που τον περιμένουν. Αξιοσημείωτοι σταθμοί στο ταξίδι του θα αποτελέσουν το Nordkapp της Νορβηγίας, αλλά και η Γέφυρα του Γιβραλτάρ.

BMW European Heritage Tour

Καθ’ όλη την διάρκεια του μοναδικού οδοιπορικού, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα μοιράζεται της εμπειρίες του μέσω φωτογραφιών και βίντεο τα οποία θα δημοσιεύονται στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε αυτά της BMW Motorrad Hellas.

Κωνσταντίνος Μητσάκης: "Πατέρας και γιός, δυο ταξιδευτές στην ίδια σέλα μιας μοτοσυκλέτας! Ξεκινάμε τον Γύρο της Ευρώπης με μια BMW R 18 TRANSCONTINENTAL (ευγενική χορηγία της BMW MOTORRAD HELLAS), στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της BMW MOTORRAD! Διασχίζοντας 20 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σ’ ένα χρονικό ορίζοντα 40 ημερών, θα επιδιώξουμε να ενώσουμε οδικώς τα 3 χερσαία γεωγραφικά άκρα της ηπείρου μας (Νότιο, Δυτικό & Βόρειο Ακρωτήριο), βιώνοντας μια exclusive και luxurious εμπειρία ταξιδιού με την πιο ultimate μοτοσυκλέτα της BMW…

Γιώργος Μητσάκης, ετών 16: "Πατέρας και γιός, δυο γενιές στην ίδια σέλα της ζωής! Ξεκινάμε τα 'γυρίσματα' μιας ανατρεπτικής ταινίας δρόμου, οδοιπορώντας μαζί στις γειτονιές της Ευρώπης. Ένα ταξίδι-ορόσημο, μια εμπειρία ανεκτίμητη και για τους δυο μας. Η ψυχή, η θέληση, η αγάπη, η συνεργασία, το πάθος, η χαρά, η συντροφικότητα... μια μοτοσυκλέτα!"

Κινούμαι Ηλεκτρικά II – Καταβολή πληρωμών ύψους 5,68 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.686 δικαιούχους

Η πίστωση των χρημάτων θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
motomagΚινούμαι Ηλεκτρικά II – Καταβολή πληρωμών ύψους 5,68 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.686 δικαιούχους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Λίγο πριν την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά 3”, η κυβέρνηση προχωρά στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους σχεδόν 5,68 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολικά 1.686 δικαιούχους, οι οποίοι επωφελούνται από το “Κινούμαι Ηλεκτρικά II”.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, μέσω της 16ης σχετικής απόφασης έγκρισης πίστωσης, θα μοιραστεί το ποσό των 5.677.320€, στους λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά II”.

Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει το ποσό της αντίστοιχης επιδότησης σε 7.772 δικαιούχους, οι οποίο προχώρησαν σε αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Συνολικά, το ποσό που έχει δοθεί ανέρχεται στα 26.138.312€.

Σε λίγο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” να αυξάνει το ποσό της επιδότησης για όσους θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό όχημα. Αυτή την στιγμή, έχουμε ένα από τα πιο συμφέροντα προγράμματα στην Ευρώπη, όμως δυστυχώς για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση παραμερίζει τους μοτοσυκλετιστές, με την αύξηση να αφορά μόνο όσους θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το ποσό για τις μοτοσυκλέτες να μένει στα ίδια επίπεδα με αυτά του “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ”.