EXTREME TRACKDAYS - ΜΕΓΑΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8/4

Ολοήμερο Trackday από την EXTREME TRACKDAYS αυτό το Σάββατο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/4/2017

Η EXTREME TRACKDAYS ανακοινώνει την διοργάνωση μιας ημερίδας ελεύθερων δοκιμών για ιδιώτες μοτοσυκλετιστές κάθε επιπέδου το Σάββατο 8 Απριλίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : 10.00-18.00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 9.00-15.00

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : ΑΡΧΑΡΙΟΙ-ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ-ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

 

Διάρκεια παραμονής κάθε κατηγορίας στην πίστα 20΄ λεπτά ανά ώρα.

Η κάθε κατηγορία θα επισκεφτεί την πίστα  οκτώ φορές.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην κατηγορία των Αρχαρίων στην διάθεση των οποίων θα υπάρχουν δύο πλοηγοί για επίλυση οδηγικών αποριών , επίβλεψη του τρόπου κίνησής τους στην πίστα με γνώμονα πάντα τον τομέα της ασφάλειας.

Για όσους δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ολόσωμων δερμάτινων  φορμών, μποτών και γαντιών σε ποικίλα μεγέθη.

 Για τον ίδιο σκοπό θα διεξαχθεί υποχρεωτικό στην παρακολούθησή του σεμινάριο κανόνων ασφαλείας στην πίστα αλλά και βασικών αρχών οδήγησης.

Τεχνικός ελαστικών θα είναι ο Νίκος Περιστεράς που θα διαθέτει κατ΄αποκλειστικότητα ελαστικά της DUNLOP και μάλιστα σε προνομιακή τιμή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την γκάμα των ελαστικών της DUNLOP με τα slick KR, τα αγωνιστικά «χαρακτά»D 212 GP και τα μικτής χρήσης D 212 GP RACER. Παράλληλα μπορούν να πληροφορηθούν για το ποιό ελαστικό ταιριάζει στην οδήγησή τους, να ενημερωθούν για τις σωστές πιέσεις για χρήση πίστας, να αναλύσουν την φθορά τους και να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πλήρη γκάμα των λιπαντικών της QUANTUM  και να προμηθευτούν τους σχετικούς καταλόγους.

Ο Κώστας Σκαφίδας θα διεξάγει  τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών όλων των συμμετεχόντων, θα προσφέρει συμβουλές για την σωστή ρύθμιση των αναρτήσεων ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη.

Παράλληλα θα μπορεί να διεξάγει μικροεπισκευές σε περίπτωση πτώσης ή βλάβης  και να αντικαταστήσει τα υλικά τριβής.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης της μοτοσυκλέτας υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της στον χώρο επιλογής του συμμετέχοντα.

Την  φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η IGF Productions που θα καταγράψει την δράση στην πίστα αλλά και τις στιγμές ξεκούρασης στα πιτς.

Υπάρχει και η δυνατότητα της καταγραφής της δράσης του κάθε συμμετέχοντα στην πίστα από τις κάμερες δράσης της Nilox που είναι τοποθετημένες στις μοτοσυκλέτες των πλοηγών κατόπιν συννενόησης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα 6972233094, στείλτε mail στο [email protected] ή κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές Android από την αντίστοιχη διεύθυνση και δηλώστε συμμετοχή με το πάτημα ενός κουμπιού. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mikestrat.extremetrackdays

 

 

 

1000ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ σε αμερικάνικο CLUB μοτοσυκλετιστών στην Γάζα για προστασία ανθρωπιστικής βοήθειας

Μέλη του Infidels Motorcycle Club, όλοι βετεράνοι του Ιράκ
Infidels MC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/9/2025

Μέλη του αμερικανικού club Infidels (άπιστοι) MC, γνωστό για την αντι-ισλαμική στάση του, εργάζονται ως ένοπλοι φύλακες στα σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά

Η μεγάλη έρευνα του BBC επιβεβαίωσε την ταυτότητα δέκα μελών των Infidels MC που απασχολούνται από την ιδιωτική εταιρεία UG Solutions (UGS), τον εργολάβο ασφαλείας που έχει αναλάβει την προστασία των εγκαταστάσεων του Gaza Humanitarian Foundation (GHF).

Στα συγκεκριμένα σημεία έχουν σημειωθεί πολύνεκρα επεισόδια, με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο για 1.135 νεκρούς αμάχους έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Oι περισσότερες από τις δολοφονίες φαίνεται να έχουν διαπραχθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Περιστατικά όπου άμαχοι τραυματίστηκαν ή εκτελέστηκαν ενώ αναζητούσαν βοήθεια βρίσκονται "υπό εξέταση από τις αρμόδιες αρχές των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων", ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με το BBC η αρχική ημερήσια αποζημίωση για τα μέλη του club ανέρχεται στα 1.000 Ευρώ ανά ημέρα με τους επόπτες να αμοίβονται με 1.500 Ευρώ ανά ημέρα παραμονής.

Infidels MC

Επτά από τα μέλη του club κατέχουν ανώτερες θέσεις εποπτείας, ενώ επικεφαλής είναι ο Johnny "Taz" Mulford, πρώην λοχίας του αμερικανικού στρατού, που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για συνωμοσία, δωροδοκία και ψευδείς αναφορές. Ο ίδιος φέρει τατουάζ με τον Σταυρό των Σταυροφόρων και τον αριθμό "1095", τη χρονιά που ξεκίνησε η Πρώτη Σταυροφορία.

"Το να βάλει κανείς τους Infidels επικεφαλής στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ισοδυναμεί με το να βάλεις την Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan -KKK) να κάνει το ίδιο στο Σουδάν.", δήλωσε σχετικά ο Edward Ahmed Mitchell, αναπληρωτής διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεεων (Council on American-Islamic Relations -CAIR), το οποίο ηγείται στις ΗΠΑ υπέρ των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων.

Infidels MC

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι τον Μάιο, μόλις δύο εβδομάδες πριν ταξιδέψει στη Γάζα, ο Mulford επιδίωξε να στρατολογήσει Αμερικανούς βετεράνους του στρατού που τον ακολουθούν στο Facebook, προσκαλώντας οποιονδήποτε "μπορεί ακόμα να πυροβολεί, να κινείται και να επικοινωνεί" να κάνει αίτηση.

Infidels MC

Το club Infidels MC, που ιδρύθηκε το 2006 από βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ, χρησιμοποιεί χριστιανικά σύμβολα και παραλληλισμούς με τις σταυροφορίες και αναρτά αντι-μουσουλμανικό και ισλαμοφοβικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει μάλιστα οργανώσει στη διάρκεια του Ραμαζανιού, πάρτι με κατανάλωση χοιρινού κρέατος προκαλώντας οργή για τον ανοιχτά προκλητικό και περιφρονητικό χαρακτήρα των ενεργειών της.

Παρά τις αντιδράσεις, η UGS υπερασπίζεται την επιλογή της και ανακοίνωσε: "Δεν αποκλείουμε άτομα για προσωπικά χόμπι ή συσχετίσεις που δεν επηρεάζουν την επαγγελματική τους απόδοση". Από την πλευρά του, το GHF υποστηρίζει ότι εφαρμόζει "πολιτική μηδενικής ανοχής σε διακρίσεις και μίσος".Infidels MC

Ένας άλλος επικεφαλής ομάδας στη Γάζα ο Josh Miller, ανάρτησε μια φωτογραφία με μια ομάδα ασφαλείας στη Γάζα, που ποζάρουν κρατώντας ένα πανό που έγραφε "Make Gaza Great Again". Το πανό διαφημίζει το λογότυπο μιας εταιρείας που του ανήκει, της onthex,η οποία πουλά T-shirts και άλλα ρούχα, μεταξύ των οποίων ένα με το σύνθημα "embrace violence" και ένα άλλο που γράφει: "Surf all day, rockets all night. Gaza summer 25."

Η UGS πάντως έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι οι φρουροί ασφαλείας της πυροβόλησαν επίσης εναντίον αμάχων και ότι έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπους που αναζητούσαν τρόφιμα λόγω λανθασμένων χειρισμών της ηγεσίας των ομάδων ασφαλείας. Ωστόσο, η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν προειδοποιητικά πυρά για να διαλύσουν πλήθη..

Σε δήλωσή της, η UG Solutions, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, υποστήριξε τον Johnny Mulford, λέγοντας πως είναι μια "έμπιστη και σεβαστή προσωπικότητα" με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους παγκοσμίως. "Υπερασπιζόμαστε τη φήμη του, το ιστορικό του και τη συμβολή του στην επιτυχία σύνθετων αποστολών", σημείωσε η εταιρεία.

Infidels MC

Η παρουσία μελών του συγκεκριμένου κλαμπ μοτοσυκλέτας σε μια από τις πιο τεταμένες ζώνες του πλανήτη, σε συνδυασμό με τις καταγεγραμμένες επιθέσεις κατά αμάχων, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία και την ηθική των επιχειρήσεων ασφάλειας που συνοδεύουν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Infidels MC