FIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας

Παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη στο Liverpool την 1η Δεκεμβρίου 2023
motomagFIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/12/2023

Με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων, που θα γιορτάσει το 2024, η FIM παρουσίασε στην Γενική Συνέλευσή της, που διεξήχθη την Παρασκευή 1/12 στο Liverpool, το ανανεωμένο της λογότυπο.

Η νέα σχεδίαση είναι δυναμική με τα γράμματα του ακρώνυμου της FIM να είναι πλάγια τοποθετημένα, σε μονόχρωμη μπλε απόχρωση. Το πρώτο γράμμα, το “F” τέμνεται από τρεις οριζόντιες γραμμές, οι οποίες στα αριστερά κόβονται λοξά, θυμίζοντας φτερό. Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές θέλουν να τονίσουν την αίσθηση της ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με την κληρονομιά των κλασσικών εμβλημάτων της FIM του παρελθόντος.

Το νέο λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με το κείμενο “FEDERATION INTERNATIONALE DE MOTOCYCLISME”, όσο και χωρίς αυτό, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει από την ψηφιακή εποχή στην οποία βρισκόμαστε.

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας: “Η ταυτότητα του εμπορικού σήματος της FIM πρέπει να αντικατοπτρίζει την ορμή και την επιθυμία της ομοσπονδίας να αγκαλιάσει και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σημερινού ταχέως εξελισσόμενου κόσμου. Θέλοντας να σηματοδοτήσουμε και να γιορτάσουμε τα 120 χρόνια της FIM και τη σπουδαία ιστορία που μας έφερε σε αυτό το σημείο, πρέπει ταυτόχρονα να κοιτάξουμε και μπροστά και με αυτό στο μυαλό μας πιστεύω ότι το νέο λογότυπο της FIM αποτυπώνει το τέλειο μείγμα κληρονομιάς και μέλλοντος. Θα είναι μια περήφανη στιγμή να το δούμε να ξεδιπλώνεται από το 2024 και μετά".

Ετικέτες

Suzuki: Cruise control στον προαιρετικό εξοπλισμό των δικύλινδρων 800 της

Ένα στοιχείο που έλλειπε πολύ από τη γκάμα των GSX-8 και V-Strom 800 έρχεται ως έξτρα
suzuki cruise control
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Το cruise control θα προστεθεί ως επιπλέον εξοπλισμός σε μια σειρά μοντέλων της Suzuki με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 776 κυβικών εκατοστών. Πρόκειται για ένα εξάρτημα που απουσίαζε επιδεικτικά από μοντέλα όπως τα V-Strom 800 και η άφιξή του κρίνεται ως απαραίτητη βάσει των δεδομένων της αγοράς, ειδικά σε μοτοσυκλέτες με τουριστικές χάρες.

Το cruise control θα είναι προαιρετικά διαθέσιμο για τα V-Strom 800 (και οι δύο εκδόσεις), GSX-8S, GSX-8R, GSX-8T και GSX-8TT.

Μάλιστα το περίεργο είναι πως, παρότι η είδηση μας έρχεται από την Ιαπωνία, αναφέρει ξεκάθαρα πως το θέμα αφορά τα ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλα της Suzuki και κλείνει με την ευχή “μακάρι να ισχύσει το ίδιο και για τα ιαπωνικά”!