FIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας

Παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη στο Liverpool την 1η Δεκεμβρίου 2023
motomagFIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/12/2023

Με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων, που θα γιορτάσει το 2024, η FIM παρουσίασε στην Γενική Συνέλευσή της, που διεξήχθη την Παρασκευή 1/12 στο Liverpool, το ανανεωμένο της λογότυπο.

Η νέα σχεδίαση είναι δυναμική με τα γράμματα του ακρώνυμου της FIM να είναι πλάγια τοποθετημένα, σε μονόχρωμη μπλε απόχρωση. Το πρώτο γράμμα, το “F” τέμνεται από τρεις οριζόντιες γραμμές, οι οποίες στα αριστερά κόβονται λοξά, θυμίζοντας φτερό. Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές θέλουν να τονίσουν την αίσθηση της ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με την κληρονομιά των κλασσικών εμβλημάτων της FIM του παρελθόντος.

Το νέο λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με το κείμενο “FEDERATION INTERNATIONALE DE MOTOCYCLISME”, όσο και χωρίς αυτό, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει από την ψηφιακή εποχή στην οποία βρισκόμαστε.

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας: “Η ταυτότητα του εμπορικού σήματος της FIM πρέπει να αντικατοπτρίζει την ορμή και την επιθυμία της ομοσπονδίας να αγκαλιάσει και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σημερινού ταχέως εξελισσόμενου κόσμου. Θέλοντας να σηματοδοτήσουμε και να γιορτάσουμε τα 120 χρόνια της FIM και τη σπουδαία ιστορία που μας έφερε σε αυτό το σημείο, πρέπει ταυτόχρονα να κοιτάξουμε και μπροστά και με αυτό στο μυαλό μας πιστεύω ότι το νέο λογότυπο της FIM αποτυπώνει το τέλειο μείγμα κληρονομιάς και μέλλοντος. Θα είναι μια περήφανη στιγμή να το δούμε να ξεδιπλώνεται από το 2024 και μετά".

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.