FIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας

Παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη στο Liverpool την 1η Δεκεμβρίου 2023
motomagFIM – Νέο λογότυπο με αφορμή τα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/12/2023

Με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων, που θα γιορτάσει το 2024, η FIM παρουσίασε στην Γενική Συνέλευσή της, που διεξήχθη την Παρασκευή 1/12 στο Liverpool, το ανανεωμένο της λογότυπο.

Η νέα σχεδίαση είναι δυναμική με τα γράμματα του ακρώνυμου της FIM να είναι πλάγια τοποθετημένα, σε μονόχρωμη μπλε απόχρωση. Το πρώτο γράμμα, το “F” τέμνεται από τρεις οριζόντιες γραμμές, οι οποίες στα αριστερά κόβονται λοξά, θυμίζοντας φτερό. Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές θέλουν να τονίσουν την αίσθηση της ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με την κληρονομιά των κλασσικών εμβλημάτων της FIM του παρελθόντος.

Το νέο λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με το κείμενο “FEDERATION INTERNATIONALE DE MOTOCYCLISME”, όσο και χωρίς αυτό, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει από την ψηφιακή εποχή στην οποία βρισκόμαστε.

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας: “Η ταυτότητα του εμπορικού σήματος της FIM πρέπει να αντικατοπτρίζει την ορμή και την επιθυμία της ομοσπονδίας να αγκαλιάσει και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σημερινού ταχέως εξελισσόμενου κόσμου. Θέλοντας να σηματοδοτήσουμε και να γιορτάσουμε τα 120 χρόνια της FIM και τη σπουδαία ιστορία που μας έφερε σε αυτό το σημείο, πρέπει ταυτόχρονα να κοιτάξουμε και μπροστά και με αυτό στο μυαλό μας πιστεύω ότι το νέο λογότυπο της FIM αποτυπώνει το τέλειο μείγμα κληρονομιάς και μέλλοντος. Θα είναι μια περήφανη στιγμή να το δούμε να ξεδιπλώνεται από το 2024 και μετά".

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.