Γαλλία - Άκυρη η απόφαση για υποχρεωτικό ΚΤΕΟ μοτοσυκλετών από το 2023

Μετά από έντονες αντιδράσεις και πιέσεις των τοπικών Ομοσπονδιών Μοτοσυκλέτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2022
Η πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης για να περνούν υποχρεωτικά ΚΤΕΟ οι μοτοσυκλέτες από 1ης Ιανουαρίου 2023 τελικά έμεινε στα χαρτιά, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών ενώσεων μοτοσυκλετιστών.
 
Η απόφαση για υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ στις μοτοσυκλέτες στη Γαλλία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2021, με την έναρξη του μέτρου να έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2023.
 
Όμως μετά από μεγάλες αντιδράσεις και σκληρό αγώνα των ενώσεων FFMC (French Federation of Angry Bikers ήτοι Γαλλική Ομοσπονδία των Θυμωμένων Μοοτσυκλετιστών) και FFM (French Motorcycling Federation, δηλαδή Γαλλική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία), ένας νέος νόμος ακυρώνει την απόφαση.
 
Θυμίζουμε πως η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2014 παρέχει στα κράτη μέλη της τη δυνατότητα να μην κάνουν τα ΚΤΕΟ υποχρεωτικά για τις μοτοσυκλέτες, αν υιοθετήσουν διαφορετικά μέτρα για την ασφάλεια τους.
 
Η γαλλική κυβέρνηση έστειλε έξι εναλλακτικά μέτρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάποιες από τις οποίες ισχύουν ήδη από το 2022.
 
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
 
  • Επιδότηση έως 6.000 ευρώ για την αντικατάσταση της παλαιότερης μοτοσυκλέτας του αναβάτη με ένα ηλεκτρικό δίκυκλο, ή μιας νεότερης θερμικής μοτοσυκλέτας που ρυπαίνει λιγότερο.
  • Εγκατάσταση ραντάρ ηχομέτρησης και πρόστιμα για μη εγκεκριμένες / πειραγμένες εξατμίσεις.
  • Καλύτερη επικοινωνία πάνω στην ασφάλεια των δικύκλων, ειδικά στον τεχνικό εξοπλισμό των αναβατών.
  • Συμπερίληψη των δικύκλων και τρικύκλων στα κρατικά σχέδια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ενσωμάτωση του θέματος της ασφάλειας των αναβατών δικύκλου στις εξετάσεις οδήγησης των οδηγών αυτοκινήτων, και οδηγίες συντήρησης, οικολογικής οδήγησης και θορύβου στις εξετάσεις οδήγησης δικύκλου Α1 και Α2 κατηγοριών.
  • Ενίσχυση της προστασίας των χρηστών, χάρη στην υποχρεωτική χρήση τεχνολογιών ανίχνευσης οχημάτων στα τυφλά σημεία από τα βαρέα οχήματα.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες