To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren!

Ένα ακόμα supercar απέκτησε ο Ισπανός αναβάτης μετά τις Ferrari, Porsche και Lamborghini της συλλογής του
motomag To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Ο Aleix Espargaro θα έχει ακόμη ένα λόγο για να είναι χαρούμενος πηγαίνοντας στο τεστ του Qatar το οποίο διεξάγεται στις 19 και 20 Φεβρουαρίου καθώς πλέον στο γκαράζ βρίσκεται το νέο supercar της McLaren, 750S Spider, με τιμή που ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Η αγάπη του 34χρονου αναβάτη της Aprilia για τα supercars - αλλά και για τα πάσης λογής οχήματα που ξεχωρίζουν- είναι γνωστή. Ο Aleix κατά καιρούς κοινοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οχήματα που έχει στην κατοχή του -στο κανάλι του στο YouTube "41 Team Workshop" έχουμε δει από ποδήλατα και σπάνιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μέχρι supercar των εταιρειών Ferrari, Lamborghini και Porsche- ενώ πολλές φορές βλέπουμε τον ίδιο τον Espargaro να τα οδηγεί στην καθημερινότητα του.

To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren

Πλέον ο Ισπανός είδε το προσωπικό του γκαράζ να μεγαλώνει καθώς πριν λίγες ημέρες απέκτησε μία McLaren 750S Spider. To supercar της βρετανικής εταιρείας το οποίο εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο V8 κινητήρα αποδίδει 750 ίππους, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Το νέο απόκτημα του Aleix είναι βαμμένο σε πορτοκαλί – μαύρο χρώμα, με την τιμή του να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Ο αναβάτης της Aprilia στο πλαίσιο παραλαβής του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία της εταιρείας στη Βαρκελώνη πόζαρε χαμογελαστός μαζί με την οικογένεια του μπροστά από την McLaren αν και να ξεκαθαρίσουμε πως το αυτοκίνητο είναι αυστηρά διθέσιο, οπότε τα δίδυμα λίγο δύσκολο να πάνε βόλτα, με τον Aleix και τη γυναίκα του, Mia.

Ο αναβάτης της Aprilia ωστόσο θα πρέπει να περιμένει μερικές ημέρες για να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου του supercar καθώς τώρα προέχει το διήμερο τεστ του Qatar.

https://www.instagram.com/aleixespargaro/?hl=el
Ετικέτες

Λεωφορειολωρίδες και μοτοσυκλέτα: Καμία αλλαγή με τον νέο ΚΟΚ! Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται για τα δίκυκλα

Παραμένουν πολύ λίγα τα σημεία που δεν επιτρέπονται οι μοτοσυκλέτες
leoforeiolorides
Πολύ λίγα τα σημεία που απαγορεύονται
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Λεωφορειόδρομος ή λεωφορειολωρίδα, όπως έχει καθιερωθεί στην καθομιλουμένη είναι ο δρόμος που αφορά αποκλειστική κυκλοφορία λεωφορείων ή τρόλεϊ. Αυτό ισχύει τώρα και ίσχυε και πριν από τον νέο Κ.Ο.Κ.

Τα δίκυκλα κινούνται κανονικά στους λεωφορειόδρομους, όμως αυτό ποτέ δεν ήταν διατυπωμένο με λέξεις στον ΚΟΚ, τώρα που ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει αλλάξει και ορισμένοι έχουν αρχίσει να τον διαβάζουν, μάλλον για πρώτη φορά στη ζωή τους, θεώρησαν πως κάτι έχει αλλάξει χτίζοντας την πεποίθηση πως οι μοτοσυκλέτες θα αρχίσουν να εξαιρούνται. Αυτό είναι λάθος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακριβώς όπως και πριν, έτσι και ο νέος ΚΟΚ αναφέρει πως στους λεωφορειόδρομος μπορούν να κινούνται μόνο λεωφορεία, εκτός αν υπάρχουν πινακίδες που μας ενημερώνουν για κάτι διαφορετικό.

1

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πολλά σημεία της Αττικής -για παράδειγμα- σημάνσεις που επιτρέπουν την κίνηση και των αυτοκινήτων σε λεωφορειόδρομο μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, το βράδυ, το Σαββατοκύριακο και τις Αργίες όπως στις φωτογραφίες που τραβήξαμε για να δείτε τις διαφορετικές περιπτώσεις. Υπάρχουν αντίστοιχα και ορισμένα σημεία όπου οι μοτοσυκλέτες απαγορεύονται, όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά αυτά είναι ελάχιστα και ισχύουν χρόνια τώρα.

2

Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα πως ο λεωφορειόδρομος αφορά αποκλειστική κυκλοφορία λεωφορείων, οπότε οποιαδήποτε στιγμή η πολιτεία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες που επιτρέπουν την κίνηση των δικύκλων και τότε είναι ξεκάθαρο πως θα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αλλαγή για το μοτοσυκλετιστικό κοινό. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι αυτό θα γίνει τώρα ενώ δεν έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα! Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει αλλαγή στον νέο ΚΟΚ για το τι ορίζεται λεωφορειόδρομος, με βάση πριν, άρα δεν εξηγείται και γιατί υπάρχει ανησυχία ως προς αυτό!

Στο μεταξύ ο ΚΟΚ είναι σωστά γραμμένος στο να μην αφήνει παραθυράκια για την κίνηση των μοτοσυκλετών, τουριστικών λεωφορείων και γενικά σε οτιδήποτε άλλο εκτός των αστικών λεωφορείων γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εκεί έξω που κάτι τέτοιο θα είχε μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας.

Μία τέτοια περίπτωση είναι οι μονοδρομίσεις που συμβαίνουν σε δρόμους που άλλοτε υπήρξαν διπλής κατεύθυνσης, κρατώντας όμως μόνο την λεωφορειολωρίδα με αντίθετη κατεύθυνση προς την μονοδρόμηση. Η καθολική άρση της απαγόρευσης θα έπρεπε να ισχύει και εδώ ή να ορίζεται η απαγόρευση όπου υπάρχει πινακίδα, πρακτική που δημιουργεί μεγαλύτερο ζήτημα ασφάλειας, από το αντίθετο: Να γνωρίζει δηλαδή ο αναβάτης πως απαγορεύεται εκτός από εκεί που επιτρέπεται.

Τέτοιες περιπτώσεις όπου δεν επιτρέπονται στα δίκυκλα να μπουν στην λωρίδα λεωφορείων υπάρχουν χρόνια στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις της χώρας και αποτελούν μειοψηφία, συγκριτικά με το που έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που επιτρέπουν την είσοδο. Δεν αναμένουμε καμία αλλαγή ως προς αυτό!

Έτσι ήταν λοιπόν η κατάσταση τόσο καιρό και έτσι ακριβώς παραμένει και τώρα, με τον νέο ΚΟΚ να αναφέρει για το ζήτημα, ακριβώς ότι και ο προηγούμενος.

Σε περίπτωση που ένας αναβάτης κινηθεί με το δίκυκλό του σε λεωφορειόδρομο που δεν επιτρέπεται, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και στέρηση διπλώματος και πινακίδας για 20 ημέρες. Είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις και οφείλουμε όλοι να τις σεβαστούμε, ακριβώς όπως κάνουμε τόσο καιρό!