To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren!

Ένα ακόμα supercar απέκτησε ο Ισπανός αναβάτης μετά τις Ferrari, Porsche και Lamborghini της συλλογής του
motomag To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Ο Aleix Espargaro θα έχει ακόμη ένα λόγο για να είναι χαρούμενος πηγαίνοντας στο τεστ του Qatar το οποίο διεξάγεται στις 19 και 20 Φεβρουαρίου καθώς πλέον στο γκαράζ βρίσκεται το νέο supercar της McLaren, 750S Spider, με τιμή που ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Η αγάπη του 34χρονου αναβάτη της Aprilia για τα supercars - αλλά και για τα πάσης λογής οχήματα που ξεχωρίζουν- είναι γνωστή. Ο Aleix κατά καιρούς κοινοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οχήματα που έχει στην κατοχή του -στο κανάλι του στο YouTube "41 Team Workshop" έχουμε δει από ποδήλατα και σπάνιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μέχρι supercar των εταιρειών Ferrari, Lamborghini και Porsche- ενώ πολλές φορές βλέπουμε τον ίδιο τον Espargaro να τα οδηγεί στην καθημερινότητα του.

To γκαράζ του Aleix Espargaro φιλοξενεί πλέον και μία McLaren

Πλέον ο Ισπανός είδε το προσωπικό του γκαράζ να μεγαλώνει καθώς πριν λίγες ημέρες απέκτησε μία McLaren 750S Spider. To supercar της βρετανικής εταιρείας το οποίο εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο V8 κινητήρα αποδίδει 750 ίππους, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Το νέο απόκτημα του Aleix είναι βαμμένο σε πορτοκαλί – μαύρο χρώμα, με την τιμή του να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Ο αναβάτης της Aprilia στο πλαίσιο παραλαβής του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία της εταιρείας στη Βαρκελώνη πόζαρε χαμογελαστός μαζί με την οικογένεια του μπροστά από την McLaren αν και να ξεκαθαρίσουμε πως το αυτοκίνητο είναι αυστηρά διθέσιο, οπότε τα δίδυμα λίγο δύσκολο να πάνε βόλτα, με τον Aleix και τη γυναίκα του, Mia.

Ο αναβάτης της Aprilia ωστόσο θα πρέπει να περιμένει μερικές ημέρες για να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου του supercar καθώς τώρα προέχει το διήμερο τεστ του Qatar.

https://www.instagram.com/aleixespargaro/?hl=el
Ετικέτες

Εγκαινιάστηκε η νέα πίστα της Βουλγαρίας A1 Motor Park (LARA) – Τσουχτερές οι τιμές

Βγήκε αμέσως και το πρόγραμμα προπονήσεων για τον μήνα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/3/2026

Σας είχαμε ενημερώσει για όλη την πορεία των εξελίξεων που αφορούν τη νέα πίστα της γειτονικής Βουλγαρίας, που πλέον παρουσιάστηκε στο κοινό και επίσημα προχτές 21 Μάρτη με τα εγκαίνιά της.

Το διάγραμμα δεν έπεσε πολύ έξω, αφού τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα για τα τέλη του 2025, όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Η πίστα τοποθετείται περίπου 40 λεπτά νότια από την Σόφια στο Samokov και δυόμιση ώρες από τη δική μας πίστα των Σερρών. Οι δύο πίστες είναι σίγουρα ανταγωνίστριες, αλλά παράλληλα μπορούν και να αλληλοσυμπληρώνονται, αφού η A1 Motor Park αναμένεται να κλείνει τον χειμώνα εξαιτίας του χιονιού, όπως και η οδήγηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πίστα των Σερρών δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω ζέστης.

3

Η πρώην LARA, που μετονομάστηκε στο ξενέρωτο A1 Motor Park, είναι μία αριστερόστροφη πίστα με 8 αριστερές και 7 δεξιές στροφές και μήκος 3,91 χιλιόμετρα, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως έχει πάρει εγκρίσεις FIA (κατηγορία 3, έως Formula 3) και FIM (κατηγορία Β, έως WorldSBK). Η στόχευση των γειτόνων για δοκιμές, εκδηλώσεις και track-days και έπειτα για αγώνες είναι σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και το MOTO το γράφει εδώ και χρόνια.

nikola-tsolov

Μία live μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα κάλυψε τα εγκαίνια, όπου σημείωσε πάνω από 100 χιλιάδες θεάσεις, ενώ πίστα πάτησαν supercars, μοτοσυκλέτες, όπως και μία Formula 2 που οδηγούσε ο τοπικός ήρωας Nikola Tsolov, που κατέχει το ρεκόρ των πιο πολλών νικών στην FIA Formula 3 από το 2023 μέχρι το 2025. Μάλιστα ο Βούλγαρος οδηγός έκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις, λέγοντας πως η νέα πίστα έχει απίστευτες εγκαταστάσεις και η είσοδος της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θυμίζει τα μεγάλα ιταλικά circuit, όμως ο ίδιος θα συνεχίζει να επισκέπτεται και την πίστα των Σερρών που έχει πιο κλειστές και τεχνικές στροφές.

2

Αμέσως μετά την εκδήλωση ανακοινώθηκαν πρόγραμμα και τιμές για το υπόλοιπο του μήνα. Βέβαια προς έκπληξη είδαμε τσουχτερές τιμές για μία ημερήσια προπόνηση που φτάνει τα 180 ευρώ για τα αυτοκίνητα και τα 135 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, τιμές που είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές της πίστας των Σερρών, που γνωρίζουμε πολύ καλά και επισκεπτόμαστε συχνά και το κόστος για τις μοτοσυκλέτες είναι 90 ευρώ ανά ημέρα.