Graham Jarvis: Στη Θήβα θα γίνει ο κολλητός σου

Enduro Festival Θήβας: Το πρώτο ενός θεσμού!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/2/2019

Αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, αν δεν το ξέρετε ήδη, από εδώ αλλά κι εδώ, που συνεχώς σας το υπενθυμίζουμε, ο Graham Jarvis έρχεται στην Ελλάδα:

Η Θήβα φημίζεται για την ιστορία της, για τα προϊόντα που παράγει, για τα μέρη της, για ένα σωρό λόγους εκτός από το φεστιβάλ Enduro, πράμα που είναι ακριβώς αυτό που θα αλλάξει από φέτος τον Μάρτιο. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος του Enduro Club Thivas, της μικρής δηλαδή ομάδας που βρέθηκε ξαφνικά να προετοιμάζεται για να υποδεχτεί τον Graham Jarvis! Ο Graham δεν θέλει συστάσεις, γιατί ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει ιδέα από Enduro πέρα από το ό,τι πρόκειται για κάτι μοτοσυκλέτες με τακούνια στα λάστιχά τους, σίγουρα θα έχει δει κάποιο video του Jarvis να σουζάρει ξύνοντας το φτερό του Husqvarna στο χώμα. Ανέκαθεν ο Jarvis είχε εξαιρετικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, βασικό στοιχείο της επιτυχίας του στην αγωνιστική του πορεία που ξεκίνησε κατακτώντας το Βρετανικό πρωτάθλημα και γιγαντώθηκε στο Σκωτσέζικο Six Days πριν αρχίσει να κερδίζει την μία μετά την άλλη, διοργάνωση Extreme Enduro της Red Bull. Με την χορηγία της Husqvarna και την ανάγκη να επικοινωνήσει τον χορηγό του ακόμη περισσότερο, ο Jarvis ξεκίνησε να κινηματογραφεί το σχολείο Enduro έχοντας ακριβώς το αποτέλεσμα που θα ήθελε κάθε εταιρία που χορηγεί έναν αναβάτη: Η φήμη του ξεπέρασε τα στενά όρια εκείνων που παρακολουθούν το πρωτάθλημα Enduro, αποκτώντας πολλούς οπαδούς κι από διαφορετικά υπόβαθρα. Πάντοτε προσιτός, αφοπλιστικά ειλικρινής και με πηγαίο χιούμορ, ο Jarvis δεν άργησε να γίνει αγαπητός και να χτίσει την φήμη του κάνοντας ανθρώπους να ταξιδεύουν για να τον δουν. Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τώρα μία σπάνια ευκαιρία έναντι των υπολοίπων καθώς δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε γιατί έρχεται εδώ σε εμάς ο ίδιος! Και μάλιστα μέσα από μία τροπή των πραγμάτων από εκείνα που λες: «δεν γίνονται αυτά»!

Τουλάχιστον αυτό είπε ο Γιώργος, όταν έκλεισε το τηλέφωνο και κατάλαβε πως πλέον πρόκειται να διοργανώσει την επίσημη επίσκεψη του Jarvis στην Ελλάδα, την στιγμή που λίγους μήνες πριν δεν είχε καμία σχέση ούτε με τον Jarvis, ούτε καλά-καλά με το ίδιο το άθλημα! Έτσι είναι όμως το Enduro, ένα τόσο μαγευτικό χόμπι που μπορεί να σε κάνει να ζεις ολόκληρη την εβδομάδα με την προσμονή της Κυριακάτικης βόλτας. Στην Θήβα την Κυριακή 3 Μαρτίου αυτό ακριβώς θα γίνει, μία οργανωμένη βόλτα, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο παγκόσμιος Jarvis, ενώ το προηγούμενο Σάββατο 2 Μαρτίου, λίγοι και καλοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημά του με την μοτοσυκλέτα τους. Και όχι, το μάθημα δεν περιλαμβάνει μαστίγιο και υποχρεωτική τελειοποίηση της κατακόρυφης σούζας, ούτε απευθύνεται σε αναβάτες που κυνηγούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Απεναντίας ο Jarvis περιγράφεται ως εξαιρετικός δάσκαλος, ιδιαίτερα από τους άπειρους αναβάτες, και όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή ευελπιστούν τώρα να είναι ανάμεσα σε εκείνους που τελικά θα κληρωθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά το μάθημα του Jarvis. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το Σάββατο, και το κλειστό μάθημα το οποίο όμως θα έχει θεατές, έχει περιορισμένες θέσεις ώστε ο Jarvis να μπορεί να δώσε σε κάθε έναν το σύνολο της προσοχής του. Την Κυριακή βέβαια, η οργανωμένη βόλτα που θα έχει κυμαινόμενη δυσκολία είναι ανοικτή στον κόσμο με λογικό κόστος συμμετοχής, κι εκεί ο Jarvis θα δώσει το παρόν ακολουθώντας την μεγάλη διαδρομή, μαζί με όλους όσους παρευρεθούν. Αν ακόμη δεν το έχετε βάλει στο πρόγραμμα, μπορεί να μην προλαβαίνετε για τα ιδιαίτερα του Σαββάτου αλλά σίγουρα δεν πρέπει να λείπετε την Κυριακή.

Η επίσκεψη του αναβάτη με τις εντυπωσιακές ικανότητες είναι ένα γεγονός που οι εντουράδες δεν πρέπει να χάσουν σίγουρα, ενώ καλό είναι να παρευρεθούν όλοι όσοι μπορούν την Κυριακή, για να τον δουν από κοντά. Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο τελικά προχώρησαν το πράγματα ώστε να επισκεφτεί την Ελλάδα, είναι εξίσου εντυπωσιακός με τις οδηγικές του ικανότητες και υποδηλώνει το πόσο προσιτός και συνεννοήσιμος είναι. Με ένα δανεικό KTM Freeride ο Γιώργος δοκιμάζει τα πρώτα του βήματα στο Enduro υπό τις υποδείξεις του δασκάλου, κι όλα βαίνουν μαγικά και εξαιρετικά, μέχρι την κορυφή σε εκείνο το ανηφορικό κομμάτι την οποία δεν είδε ποτέ από κοντά. Γιατί άρχισε να κατρακυλά προς τα πίσω με όλο το σκηνικό να έχει καταγραφεί στην κάμερα. Αργότερα σε γνωστή καφετέρια-στέκι της Θήβας όπου είναι όλοι μαζεμένοι και συγκρατούν τα δάκρυα από τα γέλια, η απόφαση πέφτει στο τραπέζι με μία από εκείνες τις φράσεις που διακόπτονται για να μπορέσει κανείς να ανασάνει, έχοντας ήδη λαχανιάσει από τα γέλια: «Το video πρέπει να πάει στον Jarvis, να δει τι σημαίνει Enduro που μας έχει ταράξει στις σούζες…» Και πάνω στην ευθυμία της στιγμής, πράγματι του το στέλνουν… Γιατί τον Jarvis; Μα τα δικά του video βλέπουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αυτός είναι που θαυμάζουν. Μέχρι εδώ όλα καλά, ήταν μία ωραία συνηθισμένη ημέρα από εκείνες που την επόμενη η παρέα θα είχε ξεχάσει, θα έμενε μόνο η ανάμνηση πως γέλασαν πολύ και καλά είχαν περάσει. Η συνέχεια θα ήταν όμως κινηματογραφική, γιατί ο Jarvis απάντησε, κι όχι απλά απάντησε άλλα άνοιξε κουβέντα, η οποία συνέχισε και την επόμενη ημέρα. Και κάπου εκεί, πάντα με την ευθυμία με την οποία ξεκίνησε αυτή η κουβέντα, πάντα τυχαία και χωρίς κανένα προσχέδιο, πέφτει η πρόταση να έρθει στην Ελλάδα, να μας δείξει από κοντά όλα αυτά που ξέρει!

Κι έτσι απλά και όμορφα, ο Jarvis αποφασίζει να βασιστεί στον άγνωστο Έλληνα και να μπει στην διαδικασία να έρθει στην Ελλάδα. Η εύλογη απορία για το αν κάποιος δεν είναι αυτός που λέει και παριστάνει κάποιον άλλο, δεν προβλημάτισε τον Άγγλο, αλλά τον φίλο της ιστορίας μας, τον Γιώργο, που αρκετά σεμνά θέλησε να ρωτήσει αν πράγματι ο λογαριασμός αυτός είναι του Jarvis και πώς πράγματι μιλά με τον ίδιο, για να λάβει live, την επιβεβαίωση.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο Γιώργος βρέθηκε να διοργανώνει ένα Enduro Festival κι έτοιμος πια, να κανονίζει από εδώ και πέρα τις λεπτομέρειες έχοντας προχωρήσει σε όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά. Η βόλτα της Κυριακής έχει το καλύτερο στοιχείο για να είναι ξεχωριστή και να μην πρέπει κανείς να την χάσει: Έναν καλεσμένο υψηλού προφίλ αλλά και την πρωτιά για μία διοργάνωση που έχει όλα τα φόντα να γίνει θεσμός. Το Enduro Festival Θήβας, στις 2 & 3 Μαρτίου, είναι το μοτοσυκλετιστικό γεγονός που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Τόσο το Hard Enduro σκηνικό που θα στηθεί μέσα στην πόλη της Θήβας το Σάββατο, όσο και την οργανωμένη βόλτα της Κυριακής. Ανεξαρτήτως επιπέδου, ανεξαρτήτως εμπειρίας, στις 2 & 3 Μαρτίου είναι η ευκαιρία να δείτε από κοντά τον Graham Jarvis, τον τρόπο που επικοινωνεί με τους μαθητές του και την αμεσότητα με την οποία εκτελεί… όλα αυτά για τα οποία έχει γίνει γνωστός!

Για κάθε πληροφορία, [email protected]

 

 

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.