H PIAGGIO FAST FORWARD ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ GITA

Το πρώτο στο είδος του ρομπότ που σε ακολουθεί θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/11/2020

 

Το ρομποτάκι GITA που μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα έως και 20 κιλών βάρους και σε ακολουθεί πιστά, θα ξεκινήσει πιλοτικά τις δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες, όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Στο Δελτίο Τύπου του Ομίλου Piaggio που ακολουθεί, υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες του πιλοτικού προγράμματος και των δυνατοτήτων του GITA.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

H PIAGGIO FAST FORWARD ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ GITA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ Β2Β

 

Το πρώτο στο είδος του ρομπότ που ακολουθεί θα δοκιμαστεί σε διάφορες περιοχές όπως αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, μαρίνες και διανομή φαγητού

Η Piaggio Fast Forward (PFF), θυγατρική του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στη Βοστώνη και επικεντρώνεται στη ρομποτική και την κινητικότητα του μέλλοντος, ξεκίνησε πιλοτικά προγράμματα για τη δοκιμή περαιτέρω εφαρμογών του επαναστατικού ρομπότ μεταφορέα gita, μαζί με συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία, το real estate, το λιανικό εμπόριο, η διανομή τροφίμων.

Έχοντας ήδη λανσάρει το gita στην αμερικανική αγορά, η Piaggio Fast Forward εξετάζει τώρα νέες ευκαιρίες για την ενσωμάτωση της ρομποτικής σε business-to-business τομείς, πάντα με στόχο τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μετακινούνται σε διαφορετικά εξωτερικά και εσωτερικά περιβάλλοντα.

«Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα αποδεικνύουν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που προκαλεί γύρω του ένα προϊόν όπως το gita. Το ρομπότ gita είναι ένα νέο εργαλείο για ένα νέο παρόν και βρίσκεται στο σημείο τομής του νέου αστικού τρόπου ζωής, των ρομπότ βοηθών και της επανάστασης στην ανθρώπινη μετακίνηση» - σχολίασε ο Michele Colaninno, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PFF - «Σήμερα τα ρομπότ είναι πιο αποδεκτά και επιθυμητά από ποτέ, τόσο για την προσωπική χρήση των καταναλωτών όσο και υποστηρικτικά στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στις ιδέες μας στην PFF: η ρομποτική νοημοσύνη και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν και να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καλύτερο μελλοντικό κόσμο».

Τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν περιλαμβάνουν εταίρους όπως:

  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιντσινάτι (CVG). Με κυκλοφορία 7 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, αποτελεί κομβικό σημείο για τις διεθνείς αερομεταφορές στο Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για μία σειρά ανέπαφων, ψηφιακών υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και βοηθητικά σε διαδικασίες μεταφοράς αποσκευών και φορτίων.

 

  • Η Delivery Co-op, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις διανομές τροφίμων σε γειτονιές, με έδρα το Λέξινγκτον του Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για ασφαλείς και ανέπαφες παραδόσεις.

 

  • Η Doğan Trend Automotive, μέλος του Ομίλου Doğan. Μητρική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που ελέγχει εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, όπως ενέργεια, βιομηχανία, καύσιμα, χρηματοδότηση, διαδίκτυο & ψυχαγωγία, αυτοκίνητα, τουρισμό και real estate, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην τουρκική αγορά. Το Gita θα δοκιμαστεί σε ένα εμπορικό κέντρο και μία παραθαλάσσια τοποθεσία σε μαρίνα, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν το Gita για τη μεταφορά χρήσιμων αντικειμένων, όπως οι τσάντες αγορών.

 

«Χάρη στο gita, οι άνθρωποι μπορούν να περπατούν περισσότερο, ταχύτερα, πιο συχνά, αλλά και πιο ευχάριστα. Είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε τη χρήση του gita στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα με στόχο την απλοποίηση και την ενίσχυση της ανθρώπινης απόδοσης» - ανέφερε ο Greg Lynn, Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio Fast Forward.

To Gita είναι το πρώτο καινοτόμο project της Piaggio Fast Forward (PFF). Πρόκειται για ένα μοναδικό μεταφορέα ρομπότ follow-me, με ωφέλιμο φορτίο 20 κιλά, που έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τον χρήστη του σε ανοικτό ή κλειστό χώρο, με μέγιστη ταχύτητα 10 km/h και αυτονομία μπαταρίας 4 ωρών. Τα ρομπότ Gita παράγονται στις νέες εγκαταστάσεις της Piaggio Fast Forward στην περιοχή Τσάρλσταουν της Βοστώνης. Η εμπορική διάθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, με την πρώτη φάση να επικεντρώνεται στην αγορά των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ήδη ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία ρομπότ στους δρόμους της πόλης.

Piaggio Fast Forward

Η Piaggio Fast Forward (PFF) ιδρύθηκε το 2015 από τον Όμιλο Piaggio, και είναι μία εταιρεία ρομποτικής που φέρνει την επανάσταση στην μετακίνηση με ελαφριές και έξυπνες λύσεις, που βοηθούν τα άτομα να κινούνται εύκολα, πιο συχνά και διασκεδαστικά. Αποστολή της PFF είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας που προάγει την αυτονομία των ανθρώπων. Η PFF παρουσίασε το πρώτο της προϊόν στην αγορά το 2019, το Gita: μοναδικό στο είδος του, ένα follow-me ρομπότ με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 20 κιλά. Το Gita είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.mygita.com.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.piaggiofastforward.com


 

Triumph Tiger 900/1200 2027- Πλήρης ανανέωση για τις βρετανικές adventure

H Tiger 900 εντοπίστηκε σε δοκιμές - Ίδιο design με την Tiger 1200 του Sam Sunderland!
Triumph Tiger 900 και 1200 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/9/2026

Τα κομμάτια του παζλ κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους αναφορικά με τα σχέδια της Triumph γύρω από τις adventure μοτοσυκλέτες της με τελευταίο εκείνο της νέας Tiger 900 που κάνει και αυτή σχεδιαστικό reset.

Έπειτα λοιπόν από την Triumph Tiger 1200 που έκανε εμφάνιση "από το παράθυρο" (διαβάστε περισσότερα εδώ) ως η μοτοσυκλέτα στην ανεπιτυχή προσπάθεια του Sam Sunderland να κάνει τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ (διαβάστε περισσότερα εδώ), ήρθε τώρα η ώρα της Tiger 900 να πιαστεί στα πράσα από τον κατασκοπικό φακό.

Η 900άρα Tiger δεν απέχει σχεδιαστικά από τη 1200 με το σχήμα του φαίρινγκ-προβολέα να δείχνει αμέσως τους συγγενικούς του δεσμούς με την κορυφαία adventure της Triumph. Ωστόσο εδώ το ραντάρ της 1200 απουσιάζει και η γενικότερη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας που δεν έχει ίχνος καμουφλάζ επάνω της-όχι και τόσο περίεργο όταν το μάρκετινγκ μπλέκεται με την κατασκοπία- είναι σαφώς πιο αθλητική από εκείνη της μοτοσυκλέτας που έρχεται να αντικαταστήσει.

Η νέα Tiger 900 δείχνει πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει κακοτράχαλο τερέν με σχεδόν ενιαία σέλα, χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ αναβάτη και συνεπιβάτη και μαλακή επένδυση στο ρεζερβουάρ που σηκώνεται ψηλά πάνω από αυτή. Το τρίγωνο της γεωμετρίας μοιάζει επίσης να έχει προσεχτεί πολύ ώστε ο αναβάτης να είναι άνετος όταν οδηγεί όρθιος με αντίστοιχα ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και μεγάλη ζελατίνα που δείχνει να μην ρυθμίζεται εκ πρώτης όψεως. Κάτω από το σετ του LED προβολέα-DRL βλέπουμε δύο ψυγεία για τον τρικύλινδρο κινητήρα εκατέρωθεν του πλαισίου, ενώ διακρίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα, το οποίο πρέπει να αποτελεί εξέλιξη του υπάρχοντος.

Triumph Tiger 900 και 1200 2027

Η εμπρός ακτινωτή ζάντα είναι 21 ιντσών και η πίσω 17, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Showa και οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μοιάζουν με Brembo αν και εκεί τουλάχιστον η Triumph φρόντιζε να βάλει μονωτική ταινία για να μην προδώσει προς το παρόν τον κατασκευαστή του. Εκτός από το πλαίσιο, σχεδιαστικές ομοιότητες σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά βλέπουμε και στο ψαλίδι, αν και πρόκειται για νέα και μακρύτερη μονάδα, κάτι που ισχύει και για το τελικό της εξάτμισης. 

Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι "πτυχώσεις" στα πλαϊνά του φαίρινγκ, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση των προστατευτικών πλαστικών των ψυγείων, βρίσκονται εκεί για να ανακατευθύνουν τον αέρα μακριά από τον αναβάτη, χωρίς η μοτοσυκλέτα της Triumph να χρειάζεται να αυξήσει πολύ το πλάτος της.

Τέλος αναφορικά με τον τρικύλινδρο κινητήρα, η πιθανότητα να έχει αυξήσει τον κυβισμό του πάνω από τα 900 κ.εκ. είναι μεγάλη, αν κρίνουμε και από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, με στόχο ίσως όχι τόσο την αύξηση της τιμής της ισχύος όσο εκείνη της ροπής, ενώ είναι σίγουρο ότι αυτή η Tiger 900 θα είναι ελαφρύτερη από τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει. 

Σίγουρο επίσης είναι ότι αυτή που βλέπουμε δεν θα είναι και η μοναδική έκδοσή της, με τη βρετανική εταιρεία να έχει τις περισσότερες εκδόσεις για την ίδια μοτοσυκλέτα από κάθε άλλο κατασκευαστή και αναμένουμε σε βάθος χρόνου τουλάχιστον μία με 19άρη εμπρός τροχό και χαμηλότερες αναρτήσεις, για εκείνους που έχουν βλέψεις για περισσότερα ταξίδια από την άσφαλτο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την EICMA έχει ξεκινήσει και εκεί οι Βρετανοί θα μας λύσουν όλες τις σχετικές απορίες με την επίσημη παρουσίαση των νέων Tiger.

Triumph Tiger 900 και 1200 2027