H PIAGGIO FAST FORWARD ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ GITA

Το πρώτο στο είδος του ρομπότ που σε ακολουθεί θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/11/2020

 

Το ρομποτάκι GITA που μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα έως και 20 κιλών βάρους και σε ακολουθεί πιστά, θα ξεκινήσει πιλοτικά τις δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες, όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Στο Δελτίο Τύπου του Ομίλου Piaggio που ακολουθεί, υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες του πιλοτικού προγράμματος και των δυνατοτήτων του GITA.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

H PIAGGIO FAST FORWARD ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ GITA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ Β2Β

 

Το πρώτο στο είδος του ρομπότ που ακολουθεί θα δοκιμαστεί σε διάφορες περιοχές όπως αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, μαρίνες και διανομή φαγητού

Η Piaggio Fast Forward (PFF), θυγατρική του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στη Βοστώνη και επικεντρώνεται στη ρομποτική και την κινητικότητα του μέλλοντος, ξεκίνησε πιλοτικά προγράμματα για τη δοκιμή περαιτέρω εφαρμογών του επαναστατικού ρομπότ μεταφορέα gita, μαζί με συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία, το real estate, το λιανικό εμπόριο, η διανομή τροφίμων.

Έχοντας ήδη λανσάρει το gita στην αμερικανική αγορά, η Piaggio Fast Forward εξετάζει τώρα νέες ευκαιρίες για την ενσωμάτωση της ρομποτικής σε business-to-business τομείς, πάντα με στόχο τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μετακινούνται σε διαφορετικά εξωτερικά και εσωτερικά περιβάλλοντα.

«Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα αποδεικνύουν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που προκαλεί γύρω του ένα προϊόν όπως το gita. Το ρομπότ gita είναι ένα νέο εργαλείο για ένα νέο παρόν και βρίσκεται στο σημείο τομής του νέου αστικού τρόπου ζωής, των ρομπότ βοηθών και της επανάστασης στην ανθρώπινη μετακίνηση» - σχολίασε ο Michele Colaninno, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PFF - «Σήμερα τα ρομπότ είναι πιο αποδεκτά και επιθυμητά από ποτέ, τόσο για την προσωπική χρήση των καταναλωτών όσο και υποστηρικτικά στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στις ιδέες μας στην PFF: η ρομποτική νοημοσύνη και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν και να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καλύτερο μελλοντικό κόσμο».

Τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν περιλαμβάνουν εταίρους όπως:

  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιντσινάτι (CVG). Με κυκλοφορία 7 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, αποτελεί κομβικό σημείο για τις διεθνείς αερομεταφορές στο Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για μία σειρά ανέπαφων, ψηφιακών υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και βοηθητικά σε διαδικασίες μεταφοράς αποσκευών και φορτίων.

 

  • Η Delivery Co-op, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις διανομές τροφίμων σε γειτονιές, με έδρα το Λέξινγκτον του Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για ασφαλείς και ανέπαφες παραδόσεις.

 

  • Η Doğan Trend Automotive, μέλος του Ομίλου Doğan. Μητρική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που ελέγχει εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, όπως ενέργεια, βιομηχανία, καύσιμα, χρηματοδότηση, διαδίκτυο & ψυχαγωγία, αυτοκίνητα, τουρισμό και real estate, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην τουρκική αγορά. Το Gita θα δοκιμαστεί σε ένα εμπορικό κέντρο και μία παραθαλάσσια τοποθεσία σε μαρίνα, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν το Gita για τη μεταφορά χρήσιμων αντικειμένων, όπως οι τσάντες αγορών.

 

«Χάρη στο gita, οι άνθρωποι μπορούν να περπατούν περισσότερο, ταχύτερα, πιο συχνά, αλλά και πιο ευχάριστα. Είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε τη χρήση του gita στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα με στόχο την απλοποίηση και την ενίσχυση της ανθρώπινης απόδοσης» - ανέφερε ο Greg Lynn, Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio Fast Forward.

To Gita είναι το πρώτο καινοτόμο project της Piaggio Fast Forward (PFF). Πρόκειται για ένα μοναδικό μεταφορέα ρομπότ follow-me, με ωφέλιμο φορτίο 20 κιλά, που έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τον χρήστη του σε ανοικτό ή κλειστό χώρο, με μέγιστη ταχύτητα 10 km/h και αυτονομία μπαταρίας 4 ωρών. Τα ρομπότ Gita παράγονται στις νέες εγκαταστάσεις της Piaggio Fast Forward στην περιοχή Τσάρλσταουν της Βοστώνης. Η εμπορική διάθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, με την πρώτη φάση να επικεντρώνεται στην αγορά των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ήδη ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία ρομπότ στους δρόμους της πόλης.

Piaggio Fast Forward

Η Piaggio Fast Forward (PFF) ιδρύθηκε το 2015 από τον Όμιλο Piaggio, και είναι μία εταιρεία ρομποτικής που φέρνει την επανάσταση στην μετακίνηση με ελαφριές και έξυπνες λύσεις, που βοηθούν τα άτομα να κινούνται εύκολα, πιο συχνά και διασκεδαστικά. Αποστολή της PFF είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας που προάγει την αυτονομία των ανθρώπων. Η PFF παρουσίασε το πρώτο της προϊόν στην αγορά το 2019, το Gita: μοναδικό στο είδος του, ένα follow-me ρομπότ με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 20 κιλά. Το Gita είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.mygita.com.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.piaggiofastforward.com


 

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."