Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Hellas Rally Raid 2021: Απόλυτη επιτυχία για το κορυφαίο Rally της Ευρώπης! [VIDEO]

Πλήθος ξένων αναβατών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Hellas Rally Raid 2021 με κέντρο την Ναύπακτο και συμμετοχές από όλο τον κόσμο με πάνω από 250 αναβάτες, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα ονόματα που ακολουθούν τα κορυφαία Rally ανά τον κόσμο. Ξεχωριστό το μαραθώνιο σκέλος φέτος με 650 χιλιόμετρα και κατασκηνωτική διαμονή στο Καρπενήσι.

Ο Μαραθώνιος επέτρεπε στις μοτοσυκλέτες μόνο μία αλλαγή πίσω ελαστικού και καμία σε SSV και Quad ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε βοήθεια μηχανικών στο Park Ferme.

Τα ελληνικά τοπία έκλεψαν την παράσταση και φέτος για τους πολλούς συμμετέχοντες και ταυτόχρονα με την άρτια οργάνωση που δείχνει έμπρακτα την ετοιμότητά της σε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει, αναβάθμισαν για άλλη μία χρονιά το Hellas Rally Raid σε κορυφαίο θεσμό.

«Best amateur Rally Raid in Europe» το χαρακτηρίζουν οι συμμετέχοντες και εστιάζουν στην εξαιρετική πλοήγηση που λαμβάνουν, την άρτια οργάνωση για την οποία -και φέτος- δεν υπήρχαν παράπονα και φυσικά στον φυσικό πλούτο της χώρας που κάνει κάθε ημέρα του Rally ολότελα ξεχωριστή.

Διαφορετικά εδάφη, εναλλαγές σε πυκνά δάση ή χορταριασμένες κορυφές, ρυάκια και τεχνικά κομμάτια μαζί και με πιο γρήγορους χωματόδρομους που ο αναβάτης κρατά μία ξεκούραστη ροή, τα πάντα υπάρχουν στο Hellas Rally ώστε να επιστρέφουν κάθε χρονιά ολοένα και περισσότεροι ξένοι.

Πέρσι οι σκληρές απαγορεύσεις μετακινήσεων οδήγησαν το Hellas Rally σε συνεχείς αναβολές, όμως φέτος εξελίχθηκε απροβλημάτιστα ακολουθώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και με συνεχή Covid-τεστ ώστε να απομονώσει το οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να προκύψει. Με μόνη επαφή βέβαια την φύση, και έχοντας καταφτάσει ελεγμένοι όλοι τους, οι συμμετέχοντες δεν είχαν και πολλές πιθανότητες να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή γυναικών στο Hellas Rally που αγωνίστηκαν στις απαιτητικές διαδρομές του, ενώ όλοι ανεξαιρέτως σχολίαζαν και το κλίμα που επικρατούσε όλες τις ημέρες στο Bivouac αλλά και στο βουνό. Παρά τον όποιο ανταγωνισμό σταματούσαν όλοι να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε και κάθε βράδυ γινόντουσαν μία μεγάλη παρέα. Τα βουνά της κεντρικής Ελλάδας είχαν να προσφέρουν άπλετο έδαφος για την διεξαγωγή και κυρίως χαμηλές, έως και μέτριες για την εποχή θερμοκρασίες χωρίς καύσωνα, πράγμα που χαροποιούσε ιδιαίτερα τους πιο βόρειους που δεν ήταν και λίγοι.

Το Hellas Rally αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την μοτοσυκλέτα στην χώρα μας, διαφημίζοντας και προωθώντας τα ελληνικά τοπία σε όλο τον κόσμο, με μία οργάνωση που είναι πρότυπο για τα Rally γενικώς.