Honda CBR600RR και εξακύλινδρο CBX!

Απάντηση στο R6 και αναβίωση ενός θρύλου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/5/2017

Η Honda δεν ασχολείται μόνο με τα scooter και τα αυτόματα NC. Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, που πάντα έχει πληροφορίες μέσα από τα εργοστάσια, στην τελευταία του έκδοση επιμένει ότι η Honda ετοιμάζει δύο ολοκαίνουργιες αληθινές μοτοσυκλέτες. Η μία είναι φυσικά η CBR600RR, που φέτος σταμάτησε η διάθεσή της στην Ευρώπη λόγω των προδιαγραφών Euro 4.

Προφανώς η Honda δεν ξέχασε να τροποποιήσει τον κινητήρα του υπάρχοντος μοντέλου για να περνάει τις νέες προδιαγραφές. Το εργοστάσιο ήθελε να δει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι Ιάπωνες κατασκευαστές με αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών που αργοπεθαίνει, τόσο σε εμπορικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό, αφού η Dorna θα αντικαταστήσει την κατηγορία Supersport 600 με… γυμνές μοτοσυκλέτες!!!

Η Yamaha ήταν η μόνη μέχρι στιγμής που παρουσίασε ένα καινούριο R6, ενώ η Suzuki με την Kawasaki δεν έχουν κάνει κάτι. Η Suzuki πιθανότατα να βγάλει ένα καινούριο GSX-R 750 που θα έχει το ρόλο φτηνότερης εναλλακτικής λύσης έναντι των Superbike 1000, σταματώντας εντελώς το GSX-R 600.

Πίσω στο στρατόπεδο της Honda, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι κάνουν λόγω για ένα CBR600RR που θα μοιάζει πολύ εμφανισιακά στο RCV-213S και θα διαθέτει ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, αντίστοιχων του νέου Fireblade.

Στο ίδιο τεύχος, εμφανίζουν μια επεξεργασμένη ψηφιακά φωτογραφία με μία γυμνή εξακύλινδρη σε σειρά μοτοσυκλέτα για την κατηγορία neoretro, όπου σκοπεύει να επαναφέρει στις μνήμες μας το θρυλικό CBX1050 των 70ies. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αερόψυκτο ή υγρόψυκτο κινητήρα, μπορούμε να δούμε ότι έχει την καδένα των εκκεντροφόρων στο κέντρο για μια απόλυτα συμμετρική εξωτερική εμφάνιση.  

Ετικέτες

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Υπερήφανος Χορηγός του Περιβαλλοντικού Έργου «Ξαναφυτεύοντας τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες»

Κίνηση εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης για το περιβάλλον
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/6/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για βιώσιμη ανάπτυξη,  σε μία κίνηση υψίστης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σημασίας τόσο για το περιβάλλον και την προστασία της φυσικού οικοσυστήματος όσο και για την ενίσχυση της οικονομίας και του αγροτικού κλάδου, συμμετείχε ως Χορηγός στο σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο «Ξαναφυτεύοντας του Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αναφύτευση των παραδοσιακών ελαιώνων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.

2

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ένας όμιλος που έχει, πάνω από έναν αιώνα, βαθιά ριζωμένη στο DNA του την έννοια της κοινωνικής αποστολής ενώ μία από τις δεσμεύσεις του είναι να είναι ωφέλιμος, ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και ευαισθησία στο αίτημα του Γιάννου Γραμματίδη, επίτιμου Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, να συμβάλλει στην αναδάσωση της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές.

Έως τώρα, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχουν παραδοθεί περίπου 30.000 δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης σε 438 πληγέντες ελαιοπαραγωγούς του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, σε αντικατάσταση των καμένων, ενώ από αυτά, μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί 8.500 δενδρύλλια.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή 3 βασικών για την τοπική άρδευση Γεωτρήσεων, ενώ χθες ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 160 αγρότες της περιοχής, που θα εκτελέσουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Τράπεζα Πειραιώς.

3

Με την αναφύτευση των ελαιώνων της Άμφισσας, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συνεισέφερε ενεργά στην αποκατάσταση των φυσικού οικοσυστήματος και στην τόνωση των τοπικών κοινοτήτων.

Παράλληλα, μέσω αυτής της δράσης και του αντικτύπου που έχει στους ανθρώπους και το περιβάλλον, προωθούνται οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και, συγκεκριμένα, οι Στόχοι 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», 13 «Δράση για το Κλίμα» και 15 «Ζωή στη Στεριά».

Το όνομα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων χορηγών, θα βρίσκεται χαραγμένο στην αναμνηστική μαρμάρινη στήλη στο πάρκο Ελιάς στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.