Honda CBR600RR και εξακύλινδρο CBX!

Απάντηση στο R6 και αναβίωση ενός θρύλου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/5/2017

Η Honda δεν ασχολείται μόνο με τα scooter και τα αυτόματα NC. Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, που πάντα έχει πληροφορίες μέσα από τα εργοστάσια, στην τελευταία του έκδοση επιμένει ότι η Honda ετοιμάζει δύο ολοκαίνουργιες αληθινές μοτοσυκλέτες. Η μία είναι φυσικά η CBR600RR, που φέτος σταμάτησε η διάθεσή της στην Ευρώπη λόγω των προδιαγραφών Euro 4.

Προφανώς η Honda δεν ξέχασε να τροποποιήσει τον κινητήρα του υπάρχοντος μοντέλου για να περνάει τις νέες προδιαγραφές. Το εργοστάσιο ήθελε να δει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι Ιάπωνες κατασκευαστές με αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών που αργοπεθαίνει, τόσο σε εμπορικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό, αφού η Dorna θα αντικαταστήσει την κατηγορία Supersport 600 με… γυμνές μοτοσυκλέτες!!!

Η Yamaha ήταν η μόνη μέχρι στιγμής που παρουσίασε ένα καινούριο R6, ενώ η Suzuki με την Kawasaki δεν έχουν κάνει κάτι. Η Suzuki πιθανότατα να βγάλει ένα καινούριο GSX-R 750 που θα έχει το ρόλο φτηνότερης εναλλακτικής λύσης έναντι των Superbike 1000, σταματώντας εντελώς το GSX-R 600.

Πίσω στο στρατόπεδο της Honda, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι κάνουν λόγω για ένα CBR600RR που θα μοιάζει πολύ εμφανισιακά στο RCV-213S και θα διαθέτει ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, αντίστοιχων του νέου Fireblade.

Στο ίδιο τεύχος, εμφανίζουν μια επεξεργασμένη ψηφιακά φωτογραφία με μία γυμνή εξακύλινδρη σε σειρά μοτοσυκλέτα για την κατηγορία neoretro, όπου σκοπεύει να επαναφέρει στις μνήμες μας το θρυλικό CBX1050 των 70ies. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αερόψυκτο ή υγρόψυκτο κινητήρα, μπορούμε να δούμε ότι έχει την καδένα των εκκεντροφόρων στο κέντρο για μια απόλυτα συμμετρική εξωτερική εμφάνιση.  

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες