Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Honda VFR750R RC30: Θα παραχθούν ξανά τα ανταλλακτικά της! [video]

Νέο πρόγραμμα της Honda!

Μια μοναδική ευκαιρία προσφέρει στους ιδιοκτήτες/συλλέκτες μοτοσυκλετών η Honda, καθώς ανακοίνωσε πως θα επανακυκλοφορήσει εξαρτήματα και ανταλλακτικά για την θρυλική VFR750R RC30! Βέβαια, δεν είναι η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, καθώς στο παρελθόν είχαμε δει τη Suzuki Αγγλίας να παρουσιάζει το vintage parts programme, με την παραγωγή εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για μερικές απ’ τις μοτοσυκλέτες ορόσημα στη γκάμα της, όπως τα RGV 250 και GS750.

Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κρατήσουν σε κατάσταση βιτρίνας τις μοτοσυκλέτες τους, αλλά και να παραμείνουν ένα ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της μοτοσυκλέτας! Προφανώς το κόστος δεν θα είναι μικρό, αν κρίνουμε απ’ τη τιμή των ανταλλακτικών της Suzuki, όμως πλέον οι ιδιοκτήτες τους ίσως τις βγάλουν και καμιά βόλτα παραπάνω γνωρίζοντας πως θα επανακυκλοφορήσουν τα ανταλλακτικά τους!

Fred Merkel, ο πρώτος αναβάτης στην Ιστορία των Superbikes που χρησιμοποιήσε δικαιωματικά τον αριθμό 1 στη μοτοσυκλέτα του, 1989, αφού ένα χρόνο νωρίτερα έγινε ο πρώτος πρωταθλητής στα Superbike

 

Συγκεκριμένα, η Honda παρουσίασε το Refresh Project που αφορά το VFR750R RC30 – τουλάχιστον μέχρι στιγμής- μια μοτοσυκλέτα ορόσημο στην Ιστορία της, καθώς με αυτή έλαβε μέρος στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbikes το 1988, με αναβάτη τον Αμερικανό Fred Merkel, ο οποίος της πρόσφερε δύο τίτλους! Έχουν περάσει 33 ολόκληρα χρόνια απ’ την δημιουργία της RC30, με τη μοτοσυκλέτα της Honda να παραμένει μέχρι και σήμερα μέσα στη λίστα των θρυλικών μοντέλων που βγήκαν απ’ τις πόρτες του εργοστασίου της. Όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιοκτήτες τους μπορεί να έχουν αφιερώσει ευλαβικά ατελείωτες ώρες στη συντήρησή τους – πόσο μάλλον τώρα με τον κορωνοϊό, που θες δεν θες είσαι σπίτι όλη μέρα – προσπαθώντας να τις έχουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όμως ακόμη και αν έχεις τη πειθαρχία ενός Γερμανού, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα συντήρησης, δεν μπορείς να εμποδίσεις τον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του πάνω στη μοτοσυκλέτα σου κι έτσι πολλά μέρη τους σήμερα είτε έχουν αντικατασταθεί με άλλα του εμπορίου, είτε έχουν φθαρεί και χρειάζονται αλλαγή όπως για παράδειγμα τα φαίρινγκ.

Γι' αυτό το λόγο στην ιαπωνική ιστοσελίδα της Honda υπάρχει πλέον το Refresh programme που προορίζεται – ας ελπίσουμε αρχικά μόνο – για την ιαπωνική αγορά. Αποτελεί μια ιδέα των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, με τους περισσότερους απ’ αυτούς μάλιστα να έχουν μια VFR750R στο γκαράζ τους μέχρι και σήμερα! Οι άνθρωποι της Honda αναφέρουν: “Η ιδέα για τη δημιουργία του Refresh Programme ήταν των μηχανικών εξέλιξης της RC30. Η λίστα των αυθεντικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που θα ξαναδιατεθούν στην αγορά, έχει δημιουργηθεί με βάση τη ζήτηση που υπάρχει απ’ τους ιδιοκτήτες. Ακόμη, έχουμε προσθέσει επιπλέον εξαρτήματα στη λίστα, τα οποία πιστεύουμε ότι μετά από 30 χρόνια θα έχουν χάσει τις ιδιότητές τους όπως και τα ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για την περιοδική συντήρηση της μοτοσυκλέτας. Για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να πραγματοποιήσουν έναν σε βάθος ρετουσάρισμα στη μοτοσυκλέτα τους, το νεοσύστατο “Motorcycle Refresh Center” και ένας εξειδικευμένος μηχανικός μας μπορεί να αναλάβει τη δουλειά και να την επιστρέψει στον ιδιοκτήτη στη καλύτερη δυνατή κατάσταση!”

Ακολουθεί το video της δημιουργίας της VFR750R RC30, το 1987, ένα χρόνο πριν το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Superbikes

Tags: