Η BMW εξετάζει την παραγωγή μασκών!

Προσαρμόζεται στην πανδημία!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/4/2020

Στην αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις διάφορων μελών της Ε.Ε. ορθώς ξεκίνησαν να παίρνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών τους, ενώ την ίδια ώρα η Κίνα άρχισε σιγά σιγά να ανακάμπτει και να περνά στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε ο καιρός όλο και περισσότερες χώρες ξεκίνησαν να ενισχύουν την Ε.Ε., όπως η Κίνα με την παραχώρηση χιλιάδων χειρουργικών μασκών.

Ωστόσο, η “θύελλα” δεν λέει να κοπάσει και έτσι μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας ξεκίνησαν να παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενισχύοντας με κάθε τρόπο είτε οικονομικά είτε με την παροχή ιατρικού εξοπλισμού – και όχι μόνο -  πρωτίστως τα νοσοκομεία της Ιταλίας που μετρά τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη. Η MV Agusta συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και μέσω της δωρεάς διαγνωστικών μηχανημάτων για το νοσοκομείο του Varese, ενώ άλλοι -όπως αρκετές αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα- συνδράμουν τοπικά με παροχή οχημάτων. Αντίστοιχα, οι Yamaha και Benelli έχουν ήδη δωρίσει μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης για τις ΜΕΘ, μάσκες και γάντια σε νοσοκομεία που τα χρειάζονται περισσότερο, ενώ η Dainese έχει συμβάλλει και αυτή, προσφέροντας τον οβολό της.

Από την άλλη μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Ford και η General Motors συνεργάζονται με τους προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού και βοηθούν στην συναρμολόγηση και κατασκευή μηχανημάτων αναπνευστικής υποστήριξης.

Η BMW από την πλευρά της είναι ήδη αρωγός στην καταπολέμηση του COVID-19 έχοντας δωρίσει οχήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διάφορων χωρών, με στόχο την εύκολη μεταφορά των εθελοντών και των επαγγελματιών υγείας. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει δωρεές προσφέροντας αντισηπτικά και μάσκες. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους προμηθευτές της για να διασφαλίσει τις απαραίτητες μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (αυτές με φίλτρο που κατακρατεί πάνω απ’ το 95% των σωματιδίων με διάμετρο <5mm), γνωστές ως και Ν95, οι οποίες χρησιμοποιούνται απ’ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή με φορείς του COVID-19.

Επίσης, με στόχο να διασφαλίσει την μελλοντική ευμάρειά της, η BMW ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στη παραγωγή ιατρικών μασκών και η ίδια… “Αντιμετωπίζουμε στην παγκόσμια πτώση των πωλήσεων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, με το ενδεχόμενο να αλλάξουμε την παραγωγή μας με βάση τις ανάγκες της αγοράς – κάτι που δεν είναι δύσκολο για εμάς. Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την ήδη υπάρχουσα οικονομική επιτυχία της εταιρείας,” ανέφερε ο Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Παράλληλα η BMW υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απ’ την πλευρά της, τόσο τους επίσημους αντιπροσώπους όσο και τους καταναλωτές της. Επειδή τα δεδομένα της πανδημίας είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα, η BMW προχώρησε στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων για κάθε αγορά, αφότου ήρθε σε επαφή με τους τοπικούς αντιπροσώπους της. Έτσι, σε ορισμένες αγορές προχώρησε στην επέκταση του χρονικού διαστήματος της εγγύησης κατά την αγορά ενός νέου οχήματος και την επέκταση του προγράμματος συντήρησης, ενώ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της όσο είναι νόμιμο απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση λειτουργούν κανονικά.

Ετικέτες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.