Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η BMW εξετάζει την παραγωγή μασκών!

Προσαρμόζεται στην πανδημία!

Στην αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις διάφορων μελών της Ε.Ε. ορθώς ξεκίνησαν να παίρνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών τους, ενώ την ίδια ώρα η Κίνα άρχισε σιγά σιγά να ανακάμπτει και να περνά στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε ο καιρός όλο και περισσότερες χώρες ξεκίνησαν να ενισχύουν την Ε.Ε., όπως η Κίνα με την παραχώρηση χιλιάδων χειρουργικών μασκών.

Ωστόσο, η “θύελλα” δεν λέει να κοπάσει και έτσι μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας ξεκίνησαν να παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενισχύοντας με κάθε τρόπο είτε οικονομικά είτε με την παροχή ιατρικού εξοπλισμού – και όχι μόνο -  πρωτίστως τα νοσοκομεία της Ιταλίας που μετρά τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη. Η MV Agusta συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και μέσω της δωρεάς διαγνωστικών μηχανημάτων για το νοσοκομείο του Varese, ενώ άλλοι -όπως αρκετές αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα- συνδράμουν τοπικά με παροχή οχημάτων. Αντίστοιχα, οι Yamaha και Benelli έχουν ήδη δωρίσει μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης για τις ΜΕΘ, μάσκες και γάντια σε νοσοκομεία που τα χρειάζονται περισσότερο, ενώ η Dainese έχει συμβάλλει και αυτή, προσφέροντας τον οβολό της.

Από την άλλη μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Ford και η General Motors συνεργάζονται με τους προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού και βοηθούν στην συναρμολόγηση και κατασκευή μηχανημάτων αναπνευστικής υποστήριξης.

Η BMW από την πλευρά της είναι ήδη αρωγός στην καταπολέμηση του COVID-19 έχοντας δωρίσει οχήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διάφορων χωρών, με στόχο την εύκολη μεταφορά των εθελοντών και των επαγγελματιών υγείας. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει δωρεές προσφέροντας αντισηπτικά και μάσκες. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους προμηθευτές της για να διασφαλίσει τις απαραίτητες μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (αυτές με φίλτρο που κατακρατεί πάνω απ’ το 95% των σωματιδίων με διάμετρο <5mm), γνωστές ως και Ν95, οι οποίες χρησιμοποιούνται απ’ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή με φορείς του COVID-19.

Επίσης, με στόχο να διασφαλίσει την μελλοντική ευμάρειά της, η BMW ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στη παραγωγή ιατρικών μασκών και η ίδια… “Αντιμετωπίζουμε στην παγκόσμια πτώση των πωλήσεων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, με το ενδεχόμενο να αλλάξουμε την παραγωγή μας με βάση τις ανάγκες της αγοράς – κάτι που δεν είναι δύσκολο για εμάς. Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την ήδη υπάρχουσα οικονομική επιτυχία της εταιρείας,” ανέφερε ο Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Παράλληλα η BMW υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απ’ την πλευρά της, τόσο τους επίσημους αντιπροσώπους όσο και τους καταναλωτές της. Επειδή τα δεδομένα της πανδημίας είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα, η BMW προχώρησε στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων για κάθε αγορά, αφότου ήρθε σε επαφή με τους τοπικούς αντιπροσώπους της. Έτσι, σε ορισμένες αγορές προχώρησε στην επέκταση του χρονικού διαστήματος της εγγύησης κατά την αγορά ενός νέου οχήματος και την επέκταση του προγράμματος συντήρησης, ενώ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της όσο είναι νόμιμο απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση λειτουργούν κανονικά.

Tags: