Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Η Brembo εξαγόρασε την J.Juan έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ!

Στρατηγική κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον

Η είδηση της εξαγοράς της ισπανικής εταιρείας κατασκευής φρένων J.Juan από την Brembo ίσως φανεί παράδοξη σε κάποιους, καθώς η Brembo έχει ήδη ιδρύσει την θυγατρική ByBre για να προσφέρει οικονομικότερα πακέτα φρένων στους κατασκευαστές και δεν χρειαζόταν να ξοδέψει χρήματα για να αγοράσει μια άλλη εταιρεία που παράγει αντίστοιχα προϊόντα.

Μόνο που αν κοιτάξεις την γενικότερη εικόνα θα καταλάβεις πως η J.Juan έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μπαίνει με αξιώσεις στα χωράφια της Brembo και να αποκτά δική της υψηλή τεχνολογία μέσα από τους αγώνες της Moto3 και των WSBK, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να γίνει ΟΕΜ προμηθευτής σε premium εταιρείες όπως η KTM. Αυτό σημαίνει πως η J.Juan αρχίζει να αποτελεί σοβαρή εναλλακτική λύση προμήθειας φρένων για τα εργοστάσια κατασκευής μοτοσυκλετών.

Περισσότερες επιλογές για τους κατασκευαστές σημαίνει ταυτόχρονα και πίεση τιμών προς τα κάτω. Άλλωστε η BMW με την αμερικάνικη Hayes και η KTM με την J.Juan προσπάθησαν να “σπάσουν” το μονοπώλιο της Brembo στην προμήθεια φρένων. Έτσι με την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας J.Juan, η Brembo κάνει κίνηση ματ, αποκτώντας μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας μέσα από τους αγώνες, ένα μεγάλο πελατολόγιο κατασκευαστών σε Ευρώπη και Ασία, δικές τις γραμμές παραγωγής και που πλέον δεν θα είναι ανταγωνιστής της!